Βραβείο για τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης στον «21o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες 2017»

25 Μαΐου 2018
11:29

Βραβείο κέρδισαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με την κατάθεση αφίσας στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας – Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη – Συνήγορος του Παιδιού και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.
Η αφίσα με τίτλο «Υπάρχουμε μαζί – Ζούμε μαζί», δείχνει ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο που σώζει ένα προσφυγόπουλο και μετά το προσφυγόπουλο βοηθάει το παιδί σπρώχνοντας το αμαξίδιο. Το μήνυμα που θέλει να δώσει είναι ότι ακόμα και ένα παιδί με αναπηρία, το οποίο τυπικά ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αφενός έχει την ικανότητα να βοηθήσει ένα συνομήλικο του που βρίσκεται σε ανάγκη και αφετέρου μπορεί να έχει ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση ώστε να αντιληφθεί τον κίνδυνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα προσφυγόπουλο το οποίο αναγκάστηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αφήσει την χώρα του, το σπίτι του, το σχολείο του και να αναζητήσει ασφάλεια σε άλλη χώρα διατρέχοντας πολλές φορές τεράστιο κίνδυνο. Το προσφυγόπουλο μόλις νιώσει δυνατό έρχεται να υποστηρίξει το ανάπηρο παιδί τονίζοντας έτσι την ανάγκη για αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη που οφείλει να διακρίνει τις ανθρώπινες κοινωνίες καθώς κάθε άνθρωπος μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση και τότε η υποστήριξη των συνανθρώπων του είναι σημαντική είτε πρόκειται για την επιβίωσή του, είτε για να ζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
Το σωσίβιο και το αναπηρικό αμαξίδιο είναι απλώς τα μέσα που μπορούν να σώσουν ή να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων .
Χρειάζονται όμως ένα ανθρώπινο χέρι για να μπορέσουν να το κάνουν κι αυτό το χέρι μπορεί να είναι
το δικό μου,
το δικό σου…
γιατί είναι ωραίο να
υπάρχουμε μαζί και να ζούμε μαζί!

Yπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Βασιλειάδου Σουλτάνα ΠΕ70 (Διευθύντρια του Σχολείου)
και Καραγιάννης Απόστολος Πε08( Καλλιτεχνικών, περσινός καθηγητής του σχολείου)

Ένα σχόλιο

  • ΟΠΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ Δ/ΝΤΡΙΑ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ(ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.