Οι άνετες πυτζάμες είναι ένα σημαντικό συστατικό της υγιεινής ύπνου. Οι περισσότεροιάνθρωποιπροτιμούν να μην κοιμούνται γυμνοί,αν καιαυτήείναιμιαεπιλογήεάνσας κάνει να νιώθετε πιο άνετα.

Οι πυτζάμες είναιτόσομοναδικές όσοοιάνθρωποιπουτις φορούν.Υπάρχουνρούχα ύπνου,τα οποίασχεδιάζονταιγιανα υποστηρίξουνκαινα προσαρμοστούνστο άτομο που τα φορά,ανεξάρτητα από τοπόσοστρίβεικαιγυρίζει.

Τανυχτικάδιατίθενταισεοποιοδήποτε μήκος,και με, ή χωρίςμανίκια.Οιπυτζάμεςκυμαίνονταιαπότιςπαραδοσιακές μακριές μέχρι τα σορτσάκια . Κατά την επιλογήπυτζάμας,ίσως ο πιο σοβαρός παράγονταςείναι το ύφασμα.

Ενώ το ύφος και η άνεση είναι σημαντικά, εάν το ένδυμα δεν αναπνέει ή ενοχλεί το δέρμα, ο καλός ύπνος είναι δύσκολο να αποκτηθεί. Η φροντίδα για το ένδυμα πρέπει να είναι παράγοντας στην απόφαση αγοράς. Μερικά φανταχτερά νυχτικά μπορούν να φορεθούν μόνο μία φορά μεταξύ των επισκέψεων στο καθαριστήριο.

Οι βαμβακερές πυτζάμες είναι μια καλή επιλογή στο θερμότερο καιρό. Επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, είναι ελαφριές, και πολύ λίγοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο βαμβάκι. Το βαμβάκι επίσης πλένεται στο πλυντήριο.

Στα πιο ψυχρά κλίματα, η φανέλα ή το φλίς είναι καλές επιλογές. Το υλικό φανέλας μπορεί να γίνει από βαμβάκι ή μαλλί, που αναμειγνύεται συχνά με συνθετικές ίνες για περισσότερη ανθεκτικότητα. Το fleece είναι συνήθως μάλλινο ή συνθετικό.

Ενώ και τα δύο είναι ζεστά, μερικοί άνθρωποι μπορούν να πάθουν φαγούρα από το μάλλινο fleece ή τη φανέλα , είτε λόγω της πιο τραχιάς υφής ή ως αποτέλεσμα του υπολείμματος λανολίνης που κάνει το φυσικό μαλλί να απωθεί το νερό. Οι περισσότεροι τύποι φανέλας και fleece απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί η συρρίκνωση.

Για εκείνους που ψάχνουν λίγο περισσότερη πολυτέλεια στις πυτζάμες τους ,το μετάξι ή το σατέν είναι άριστες εναλλακτικές λύσεις. Το μετάξι έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ανατολή ως μονωτής, πράγμα που το καθιστά ιδανική επιλογή για τα ψυχρά κλίματα. Το σατέν, αφ’ ετέρου, τείνει να παραμείνει πιο δροσερό στην αφή, που το καθιστά την κατεξοχήν κατάλληλη επιλογή για τα θερμότερα κλίματα.

Ενώ τα ρούχα που εφαρμόζουν ή που είναι πολύ φαρδιά μπορεί να προκαλέσουν ανήσυχο ύπνο, σχεδόν κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί, όταν ζεσταίνεται, κρυώνει, ή παθαίνει συνεχώς ερεθισμούς. Επιλέγοντας τα σωστά υφάσματα και τις κατάλληλες υφές εξασφαλίζετε την άνεση του χρήστη, για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Πηγή πληροφοριών https://www.lefonte.gr