Η απάντηση Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού, καθώς και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακιου

25 Μαΐου 2018
14:22
Κανένα σχόλιο

Η απάντηση Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού, καθώς και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακιου

 

 

 

H ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΟΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου με θέμα τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης.

Αθήνα 26/3/2018

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και

για την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Ðëçñïöïñßåò: 69329069586987075073

email: [email protected]

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Προς :

1.Πρόεδρο της Βουλής

2. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή

Προστασίας Περιβάλλοντος

3. Υπουργείο Υγείας

4.Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

5.Γραμματεία καταναλωτή

6.Συνήγορος του πολίτη

7. Γραμματεία Πρόεδρο της Βουλής

Θέμα : Συνέπειες στην υγεία των κατοίκων από την κατανάλωση επικίνδυνου πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον Υδροφόρο Ορίζοντα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης.

Μετά από το πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε το 2013, με την υψηλή υπέρβαση των τιμών της παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου στην ύδρευση των δύο χωριών και στην άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τους, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και στο Περιβάλλον και με δεδομένο ότι οι δύο παραπάνω οικισμοί βρίσκονται πολύ κοντά στις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. (500 μετρα απο τον μεγαλύτερο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Βαλκάνια -ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- και τα Ορυχεία Νοτίου ΠεδΊου, φαινόμενα μοναδικά).

Επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τον εντοπισμό του φαινομένου και συνεχίζουν να υπάρχουν υπερβάσεις στις μετρήσεις του υδροφόρου ορίζοντα.

Έπειτα και από την ολοκλήρωση της Μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα αποτελέσματα του Πορίσματος της, ποιες πρωτοβουλίες έχετε πάρει, τι ενέργειες έχουν γίνει και τι σκοπεύεται να κάνετε ;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλίας Σισμανίδης Ηλίας Τεντσογλίδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.