Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες» – Νέος υπερσύγχρονος Υπερηχοκαρδιογράφος στο Γ.Ν. Μαμάτσειο Κοζάνης

25 Μαΐου 2018
16:00

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για την Περιφερειακή αρχή η Υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της αναβάθμισης του εξοπλισμού των νοσοκομείων της περιφέρειας και της συνεχής βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της περιοχής.

Για το Γ.Ν. Μαμάτσειο Κοζάνης συγκεκριμένα, ο σύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος 3D, για τις ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου και είναι πλέον στη διάθεση της κλινικής.

Επίσης, με την χρηματοδότηση 190.000 ευρώ, αναβαθμίστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός με την αντικατάσταση τριών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την προμήθεια Λαπαροσκοπικού Πύργου ο οποίος θα ενισχύσει την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ με 72.000 ευρώ θα γίνουν εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

Καταλυτική υπήρξε τέλος η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να εντάσσεται στο ΠΔΕ του Υπουργείου η προμήθεια ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, αντικαθιστώντας τον παλιό Αξονικό 2 τομών, του 2006.

 

17 σχόλια

  • Στο να αγοράζουν είναι καλή στο να στελεχώσουν τα νοσοκομεία όμως είναι ανίκανόί έχουν υποβάθμιση την υγεία της περιοχής και ζητωκραυγαζους για αυτά που έπρεπε να τα είχαν τα νοσοκομεία από χθες και όχι σήμερα.

  • Ψευτο Θόδωρε αν έβλεπες το καλό της Δυτικής Μακεδονίας θα είχες κάνει το αντίθετο από τι έκανες δηλαδή αυτά που έλεγες

  • Δεν ψήφισα τον κ Καρυπίδη αλλά αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να γίνουν αντίστοιχες κινήσεις και για το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

    • Εσύ μην χάσεις έτσι..Έγινε κάτι στην πρωτεύουσα του Νομού αμέσως να κάνουμε κάτι ανάλογο στον αδικημένη Πτολεμαίδα. Έχετε φάει εκατομύρια με την σέσουλα στο Νοσοκομείο της πόλη σας.

      • Όταν ισχυρίζεστε πως έχουμε φάει τι εννοείτε; Σε ότι με αφορά δε θυμάμαι να έχω καταχραστεί χρήματα του δημοσίου, γιατί προωθείτε την έννοια της συλλογικής ευθύνης; Καλώς έγινε στην πρωτεύουσα του νομού η συγκεκριμένη επένδυση, εάν μπορούν να βρεθούν πόροι από το ΕΣΠΑ, να γίνουν αντίστοιχες επενδύσεις και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειας. Όλοι στην περιφέρεια πληρώνουμε φόρους και επιθυμούμε να επενδύονται τα χρήματά μας, σε έργα με θετικό κοινωνικό πρόσημο. Την εριστική σας διάθεση, δεν την αντιλαμβάνομαι.

        • Εαν δεν αντιλαμβάνεσαι την εριστική μου διάθεση το αφήνω ασχολίαστο. Ο σχεδιασμός εφεξής στο κομμάτι της υγείας πρέπει να έχει ως κύριο κορμό την Κοζάνη και το Μαματσειο. Η αποκέντρωση στην υγεία εντός του Νομού μας κόστισε και κοστίζει πολλά χρήματα χωρίς λόγο και αιτία ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι ικανοποιητικές. Επειδή πληρώνουμε φόρους θέλουμε καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων με στοχευμένες ενέργειες στο Μαμάτσειο και μόνο σ’ αυτό. Οι μόνιμα αδικημένοι ας το καταλάβουν επιτέλους (οι οποίοι είναι μόνιμα ευεργετημένοι).

          • Ως φορολογούμενοι, είδαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, να εκτοξεύεται από τα 2 στα 5 δισεκατομμύρια. Για παράδειγμα, αγοράζαμε το στεντ για την καρδιά, 2500 ευρώ, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Κύπρο το αγόραζαν 500 ευρώ. Αντί να διαμαρτυρόμαστε όλοι μαζί για το έλλειμμα θεσμικής ολοκλήρωσης, που εμφανίζεται στην πατρίδα μας και επέτρεψε τις παρασιτικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμπεριφορές, που άδειασε τα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων, νομίζω πως εσείς μπαίνετε σε μία μίζερη αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Θετικές προτάσεις χρειαζόμαστε, που να καλύπτουν όλους τους πολίτες της περιφέρειας. Εάν έχει μόνο η Κοζάνη, τον ιατρικό εξοπλισμό και υποχρεωνόμαστε να έρθουμε όλοι στο Μαμάτσειο, τότε για να κλείσετε εσείς ραντεβού, η εξέταση σας θα γίνεται μετά από πολλούς μήνες, χρόνος που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος. Δεν σας το εύχομαι.

  • Τα γνωστά παπαγαλάκια ούτε αυτό πού πραγματικά έλειπε από την Κοζάνη και θα σώζει Ζωές δεν σέβονται μπροστά στην κομματική τους στραβωμάρα.
    Μήν αγχώνεστε θα σας δώσει τον μισθό σας η Γεωργία!!!!

    • Αρχίσατε να την βλέπετε και στον ύπνο σας την Ζεμπιλιάδου εκεί στο Καρυπιδέικο ! Ψυχραιμία παιδιά ! Που έδωσαν ένα μηχάνημα από τον Πόρο και το κάνουν και θέμα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης οι Μαυρογιαλούροι …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.