Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Η δουλειά των Υπαλλήλων των ΕΦΑ Κοζάνης & Μαγνησίας» (Φωτογραφίες)

30 Μαΐου 2018
11:36
Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην Κοινωνία», με θέμα: «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση». Για το 2018, «Η δουλειά των Υπαλλήλων των ΕΦΑ Κοζάνης και Μαγνησίας».

18 εξαίρετα ταμπλό, ανηρτημένα στον αίθριο του Μουσείου, θα το κοσμούν και θα προβάλλουν παράλληλα, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2018, το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και των Υπαλλήλων της, αλλά και αντιπροσωπευτικά μνημεία και χώρους του νομού, όπως και το Αρχ/κό Μουσείο Αιανής και την Αρχ/κή Συλλογή Κοζάνης. Το έργο όλων ημών που αγωνιζόμαστε νυχθημερόν και με πάθος, για την προστασία, διάσωση, ανάδειξη και προβολή του πολιτισμικού αποθέματος του τόπου μας.

[Ομάδα εργασίας για τα ταμπλό: Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη, Δρ Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη ΕΦΑ Κοζάνης (κείμενα), Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, MSC Αρχαιολόγος (Αγγλική μετάφραση), Ελισάβετ Γρηγοράκου, MSC Αρχιτέκτων Μηχανικός (γραφιστική διαμόρφωση), Σοφία Βλαχοπούλου, MSC Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός (ψηφιακή επεξεργασία χάρτη του νομού)]

Η Έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία του εν λόγω Συλλόγου, με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή και την επικοινωνία στο ευρύ κοινό, του έργου και των μνημείων της Περιφερειακών, και όχι μόνο, Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος και τον Πρόεδρό του κ. Σωτήρη Παπανικολάου, που επέλεξαν φέτος να προβάλουν την ΕΦΑ Κοζάνης, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Προϊσταμένη του κα. Λιάνα Στεφανή, που φιλοξενούν την Έκθεση.

Σημείωση: Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια Έκθεσης επιλεγμένων έργων τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστηµονικά υπεύθυνο τον οµότιµο καθηγητή προϊστορικής Αρχαιολογίας κ. Κώστα Κωτσάκη και με θέμα «Η Αρχαιολογία & εγώ». Στην Έκθεση συμπεριλαμβάνεται και έργο της αξιόλογης συντοπίτισσας καλλιτέχνιδος κας Καίτης Τουρτούρα, με θέμα τις Λαζαρίνες, από τη σειρά «Χοροί», το οποίο φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕΤ, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.