Πρεμιέρα της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού ”Κανένας” στο Φεστιβάλ Κύπρου

30 Μαΐου 2018
16:49
Κανένα σχόλιο

Την πρεμιέρα της στο 13o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κύπρου θα πραγματοποιήσει η νέα ταινία μικρού μήκους του Νίκου Κουρού, με τίτλο ‘’Κανένας’’(No One), που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου στην Πάφο.

Η ταινία διάρκειας μόλις 9 λεπτών , γυρίστηκε στις αρχές του Γενάρη του 2018 στην Καλαμπάκα και πραγματεύεται τη συνάντηση δύο διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας ανθρώπων σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, που ο καθένας τους αντιμετωπίζει το δικό του προσωπικό πρόβλημα. Μέσα από τους δύο χαρακτήρες διαφαίνεται η επιρροή των κοινωνικών συνθηκών όλων των προηγούμενων χρόνων που υποσυνείδητα επηρεάζει την κάθε τους έκφραση και αντίδραση. Από την Ελλάδα της ευμάρειας των προηγούμενων δεκαετιών, ο κάθε χαρακτήρας κουβαλά βιώματα και συνήθειες με τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Τα προβλήματα δεν είναι τα ίδια. Υπάρχουν προβλήματα ‘’πολυτελείας’’, προϊόντα της ‘’ευμάρειας’’ και υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα που μπορεί ο καθένας να τα κουβαλάει πάνω του για μια ολόκληρη ζωή. Ο θορυβώδης άνθρωπος με το πρόβλημα ‘’πολυτελείας’’, μένει παγωμένος ακούγοντας το βαθύτερο πρόβλημα του άλλου, που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να φανταστεί καν τον εαυτό του στη θέση του. Απλές ανθρώπινες καταστάσεις με κάποιες μικρές δόσεις χιούμορ, μέσα στο υποβλητικό φυσικό ντεκόρ των γιγάντιων βράχων των Μετεώρων…

Στην ταινία παίζουν ο Παναγιώτης Νάκος και ο Νίκος Κουρού. Τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και η Εύη Χλιαρά, το μακιγιάζ η Ελένη Φασούλα, τις κομμώσεις η Δέσποινα και Κική Αδαμίδου, τη μετάφραση των υπότιτλων η Judi Caso, το πόστερ της ταινίας ο Μιχάλης Τεμέλκος, τις εναέριες λήψεις ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, βοηθός σκηνοθέτη ο Γιάννης Κυπραίος, ηχολήπτες οι Ελένη Φασούλα, Κώστας Σολωμός και Ελένη Στεργιοπούλου, το sound design επιμελήθηκε η Γεωργία Δαμίγου, τη μίξη του ήχου ο Vincenzo Avallone, ενώ τη μουσική έγραψε ο Στάθης Άννινος και στα φωνητικά η Αγγελική Τουμπανάκη. Για τις συνθέσεις της ταινίας έπαιξαν οι μουσικοί (Με αλφαβητική σειρά)

Στάθης Άννινος: Πιάνο,synth,κρόταλα,κουδουνάκια

Βαχάν Γκαλστιάν: Duduk,φλογέρες

Γιώργος Καλούδης: Τσέλο

Χρυσόστομος Μπουκάλης: Κοντραμπάσο

Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα

Εγγραφή και μίξεις μουσικών θεμάτων: Γιάννης Τούντας

Οι εγγραφές πραγματοποιήθηκαν στο Στούντιο City στην Αθήνα.

Στη διεύθυνση φωτογραφίας, την κάμερα και τους φωτισμούς, ο Δημήτρης Ράδης, στο μοντάζ, το color grading και τα γραφικά ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία του Νίκου Κουρού και η παραγωγή των Creating Memories-Κοζάνη.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την πορεία τους οι προηγούμενες ταινίες της ομάδας του Νίκου Κουρού σε διεθνή φεστιβάλ. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ‘’Utopia, An Adults FairyTale’’ επιλέχθηκε ως φιναλίστ στο Epic Festival στο Μαιάμι, 9-12 Αυγούστου. Η μικρού μήκους ‘’Ευχαριστώ για την αποδοχή’’, προβάλλεται στο Select Respect Film Festival της Θεσσαλονίκης, αυτό το Σάββατο, 2 Ιουνίου, ενώ το ντοκιμαντέρ ‘’Ειδομένη’’ επιλέχθηκε ανάμεσα από χιλιάδες ταινίες από το Docademia Short Documentry Festrival, με σκοπό να προβάλλεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε κολέγια και πανεπιστήμια της Αμερικής, σε προσαρμοσμένα προγράμματα σπουδών γύρω από την ταινία και τη θεματολογία της, με ιντερνετική συμμετοχή σε αυτά του ίδιου του σκηνοθέτη. Τέλος η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της ομάδας, με τίτλο ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’, με την Καίτη Φίνου και συνολικά 200 συντελεστές, βρίσκεται στα τελικά στάδια της τεχνικής της επεξεργασίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Κατάστημα ηχητικών καλύψεων Δημήτρης Γκλούμπος

ΕΡΤ Ιωαννίνων

Ξενοδοχείο ‘’GUEST HOUSE ELENA’’-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Κομμωτήριο ‘Alex’-ΚΟΖΑΝΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ-ΚΟΖΑΝΗ

Κατάστημα ενδυμάτων ‘Συν + Π. Κουκουλόπουλος-ΚΟΖΑΝΗ

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ‘’DOT PRINT’’-ΚΟΖΑΝΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤOYME

τον ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

τον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

τον ΤΑΣΟ ΓΚΛΟΥΜΠΟ

τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ

τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΛΟΥΜΠΟ

τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΙΤΟ

τον ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

τον ΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

τον ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΟΚΑΝΟ

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Νίκος Κουρού γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε υποκριτική στο εργαστήρι Β. Διαμαντόπουλου και Ανώτερη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Μασαλά. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός, όπως και στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη ”Νύφες”. Έχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες ”Στο Σκοτάδι’‘-2013 (δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθηνών το 2015), ””Fear”-2014, ‘Ευχαριστώ για την αποδοχή’‘-2015 (4 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ),το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ”Ειδομένη”-2016. Με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ”Ουτοπία”-2016, τιμήθηκε με τα βραβείο α’ αντρικού ρόλου στο 11ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου. Το 2018 ολοκληρώνει τη μικρού μήκους ταινία ‘’Κανένας’’, ενώ αναμένεται η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’, μια ιδιαίτερη παραγωγή με θέμα της το τέρας του φασισμού.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

-”Στο Σκοτάδι”(2013)

-”Fear”(2014)

-”Ευχαριστώ για την αποδοχή”(2015)

-”Ειδομένη”(2016)

-”Ουτοπία”(2016)

-’’Κανένας’’(2018)

-’’Μια νύχτα στην κόλαση’’(2018)

Τηλ. 6946336634

[email protected]

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.