Με ένα ξεχωριστό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

30 Μαΐου 2018
18:45
Κανένα σχόλιο
Με ένα ξεχωριστό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης! Οι ευρηματικές καθηγήτριες, Ιωάννα Σκρέκα και Μακεδονία Παπαθανασίου οργάνωσαν ένα παιχνίδι-ερωτήσεων με κεντρικό θέμα την Ιλιάδα, χρησιμοποιώντας, με τον τρόπο αυτό, το παιχνίδι ως μέθοδο διδασκαλίας και μάθησης!
Αρχικά πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του διαγωνισμού σε κάθε τμήμα της Β΄τάξης, από την οποία προέκυψαν οι 5μελείς ομάδες που διαγωνίστηκαν στον ημιτελικό.
Εκπρόσωποι των τμημάτων τραβούσαν μία κάρτα και αφού άκουγαν την ερώτηση οι ομάδες έγραφαν την απάντησή τους σε ένα μικρό πίνακα. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, αφού το επίπεδο των γνώσεων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών αποδείχτηκε εξαιρετικό.Από τη φάση αυτή νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Β4 με μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες.
Στη συνέχεια οι 5 μαθητές/τριες της ομάδας που διακρίθηκε και ένας ή μία από κάθε τμήμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο σκορ στα προκριματικά διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και τελικά την 1η θέση κατέλαβε η Σοφία Πουτογλίδου, τη 2η ο Ορέστης Καραγκούνης και την 3η θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Δεσποινιάδου και Αρχοντή Ορτουλίδου. Στη Σοφία δόθηκε ένα βιβλίο με ολόκληρο το έργο της Ιλιάδας σε μετάφραση του Μαρωνίτη και στους υπόλοιπους μαθητές/τριες βραβείο και αναμνηστικό.
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξέλιξη του παιχνιδιού και είχαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν όσα διδάχτηκαν στο συγκεκριμένο μάθημα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ένα μοναδικό και ευχάριστο τρόπο!
Ήταν μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές/τριες, όσο και για τους/τις εκπαιδευτικούς που το συντονισαν και το παρακολούθησαν.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους και όλες!
Πάντως οι υπεύθυνες καθηγήτριες προτίθενται να το επαναλάβουν και του χρόνου εμπλέκοντας και τα υπόλοιπα γυμνάσια της πόλης!Τι ωραία ιδέα!
Στους συνδέσμους περιέχονται βιντεο απο της εκδήλωση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.