Εργατική Αλληλεγγύη: Σύμβαση υποταγής και συμβιβασμού

31 Μαΐου 2018
12:31
Κανένα σχόλιο
  • Διοίκηση της ΔΕΗ και εργοδοτικός συνδικαλισμός εκβιάζουν τους εργαζόμενους.

  • Διαιωνίζουν τα μνημονικά μέτρα

  • Αλλάζουν προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις

  • Προωθούν την ιδιωτικά ασφάλιση

Στα χνάρια της ΓΣΕΕ που συμμαχώντας με όλες τις μνυμονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταργήσει στην ουσία τις συλλογικές συμβάσεις, και όπου υπογράφονται είναι εκβιαστικές και καταστροφικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ακολουθώντας τις επιταγές των εργοδοτών και του κεφαλαίου, ΓΕΝΟΠ και εργοδοτικά σωματεία με την δι οίκηση της ΔΕΗ προχωρούν στην υπογραφή μίας ακόμα εξευτελιστική μνυμονιακή σύμβαση.

Αυτή η συλλογική σύμβαση που υπογράφεται κυριολεχτικά την τελευταία στιγμή εκβιαστικά υπό τον φόβο της λήξης της μετενέργειας, μετά από πολύμηνη αναμονή και αγωνία από τους εργαζόμενους και με διαδικασίες που δεν τιμούν το συνδικαλιστικό κίνημα, με συζητήσεις σε κλειστά γραφεία και παζάρια κάτω από το τραπέζι, μακριά από τους εργαζόμενους και διασπορά ψευδών ειδήσεων θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Έκαναν ότι μπορούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφήνοντας ανασφάλιστους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, έρχονται τώρα να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα με ομαδική ιδιωτική ασφάλιση, και μάλιστα οι όροι και το τίμημα θα γίνουν γνωστά το 2019 και πάντα με βάση τον μνημονιακό νόμο 4024/2011 δηλαδή να μην ξεπερνάμε το 65% του εισοδήματος του 2009.

Καταργούν κάθε δικαίωμα διεκδίκησης των εργαζομένων για αναπλήρωση απωλειών που έχουν υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια αφαιρώντας από την σύμβαση την παράγραφο της σύμβασης του 2015 με την οποία οι εργαζόμενοι έστω και μετά την ψευδεπίγραφη έξοδο από τα μνημόνια θα έπαιρναν ένα μισθολογικό κλιμάκιο από αυτά που τους είχαν κόψει το 2012.

Πιστεύουμε πως οι αλλαγές στον Κ.Κ.Π (Κανονισμός Καταστάσεων Προσωπικού) ΔΕΗ που περιέχει η σύμβαση και δεν αναφέρεται κανείς σε αυτές, ανοίγουν τα παράθυρα για χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στην ΔΕΗ. δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση να προσλαμβάνει έκτακτους εργαζόμενους, με τις iδη υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα και μισθούς, για οργανικές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση απαλλάσσεται να προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό. Αλλάζουν τους όρους στις κατηγορίες, στις βαθμίδες και στις ειδικότητες ανάμεσα σε διαφορετικές στάθμες σπουδών.

Αδικεί τους νέο προσλαμβανόμενους, που δεν θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους αν δεν ήταν στην ίδια ειδικότητα και καθήκοντα.

Αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους στα πειθαρχικά συμβούλια στις ορέξεις των νέων αφεντικών ιδιωτών των προς πώληση μονάδων που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Πανηγυρίζουν αντί να απολογούνται για τις αδικίες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια και παρουσιάζουν ως θετικές τις αλλαγές στα τερματικά κλιμάκια όπως και για τον μη συμψηφισμό της αποζημίωσης που θα έπρεπε να ισχύει από τότε που το ασφαλιστικό μας από αυτασφάλιση έγινε ταμείο με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα.

Συνάδελφοι – σσες

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» με ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ αποφάσισε να μην συνυπογράψει αυτήν την σύμβαση της ντροπής. Δεν δεχόμαστε να εμπαίζονται και να εκβιάζονται οι εργαζόμενοι με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο.

Διατηρούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, κόντρα στην ηττοπάθεια και στον συμβιβασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για όλα αυτά που μας ανήκουν:

  • Καλύτερες εργασιακές σχέσεις. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

  • Αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων των εργαζομένων από την λαίλαπα των μνημονίων.

  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με ίσες εργασιακές σχέσεις και εργατικά δικαιώματα.

  • Κοινωνική ασφάλιση και δημόσια υγεία για όλους τους εργαζόμενους.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

Κοζάνη 30/5/18

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.