Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με εκδήλωση από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου

31 Μαΐου 2018
14:41
Κανένα σχόλιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η εκδήλωση, υπό τον γενικό τίτλο «Περιήγηση στον Μακεδονικό Τάφο Σπηλιάς Εορδαίας», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Περιλαμβάνει:

  • Άνοιγμα του Μακεδονικού Τάφου Σπηλιάς Εορδαίας στο κοινό και την Εκπαιδευτική κοινότητα.

  • Σήμανση των προθηκών της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, όπου εκτίθεται μέρος των ευρημάτων του τάφου.

Αρχαιολόγοι της Εφορείας θα ενημερώνουν σχετικά τους επισκέπτες.

Ο μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς Εορδαίας ανασκάφηκε το 1987, ενώ η Ανάδειξη και Προστασία του έγινε στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, το 2005-2006. Είναι διθάλαμος, με μνημειακή πρόσοψη δωρικού ρυθμού και ελεύθερο αέτωμα. Δεν καλύπτεται με τύμβο. Οι νεκροί που θάφτηκαν σ’ αυτόν αριθμούν τους επτά ή οκτώ. Συνοδεύονταν από κτερίσματα, τα οποία τοποθετούν τη χρήση του στον 2ο-1ο αι. π.Χ. Ανήκει σε σημαντικό ελληνιστικό οικισμό που χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή.

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.