Στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης

1 Ιουνίου 2018
11:03

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κλείτου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Κλείτου, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το θέμα της Λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης στο Κτηριακό Συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των Γονέων και Κηδεμόνων του Κλείτου και της τοπικής κοινωνίας και μετά από προβληματισμό σχετικά με τη δυσκολία συνύπαρξης μαθητών του Δημοτικού Σχολείου με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αποφασίστηκε από τους τοπικούς φορείς με μεγάλη πλειοψηφία, η μετεγγραφή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Κλείτου, στο Δημοτικό Σχολείο στη ΖΕΠ, με στόχο να λειτουργήσει αυτόνομα και σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης στο Κτήριο του Δημοτικού Σχολείου του Κλείτου
Η πρόταση αυτή προβλέπεται να κατατεθεί προς έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.
Επομένως οι οποιεσδήποτε ειδήσεις διαχέονται από τοπικά μέσα για κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του Κλείτου, χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατες.

6 σχόλια

  • Αρχικά δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση στους γονείς των μαθητών και κατοίκους του Νέου Κλείτους για αυτήν τη συνάντηση. Δεύτερον δεν υπήρξε ποτέ μεγάλη πλειοψηφία και απόφαση για την μετεγγραφή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο στη ΖΕΠ. Τρίτον δόθηκε χθες στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Κλείτους αίτηση για να την συμπληρώσουν και υπογράψουν οι γονείς των μαθητών για την μετεγγραφή των μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα χωρίς καμία υπουργική, τελεσίδικη απόφαση για το τι θα γίνει με το Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλείτους Κοζάνης. Πέμπτον η μόνη επίσημη ανακοίνωση που υπάρχει είναι το Φ.Ε.Κ. με αριθμό φύλλου 1774 και ημερομηνία 18-05-2018 στο οποίο αναφέρονται με αναλυτικό τρόπο τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας που ιδρύονται, προάγονται, υποβιβάζονταισυγχωνεύονται και καταργούνται. Σε αυτό το Φ.Ε.Κ. δεν αναφέρεται πουθενά το Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλείτους Κοζάνης. Άρα με βάση το Φ.Ε.Κ. συνεχίζει να λειτουγεί κανονικά και την επόμενη σχολική περίοδο το Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλείτους.

  • Το σχολείο Νέου Κλείτου κλείνει για κόψουν κάποιοι κορδέλες για ένα νέο Σχολείο που δεν το ήθελε κανείς μες στην Κοζάνη παίρνοντας με το μέρος τους τονπρόεδρο του χωριού ο οποίος συμφώνησε μην λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των κατοίκων ούτε και το ξεσπίτομα των μικρών παιδιών. Το κλείσιμο έγινε με απίστευτη προχειρότητα και αδικολόγητη βιασύνη .ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??????

  • Απαράδεκτη τσαπατσουλιά και προχεορότητα με μια απόφαση που απευθύνεται σε μια κοινωνία που προσπαθεί με πείσμα κόντρα στην κρίση να ξαναστείσει το χωριό της και αντί να στειρηχθεί της κλείνουν το Δημοτικό Σχολείο κσι Νηπιαγωγείο Γιατί αποφάσθσαν κάποιοι από ταγραφεία τους με ελαφρά την καρδία τους

  • Γιατί οι κάτοικοι της ΖΕΠ στέλνουν τα παιδια τους σε δημοτικά σχολεία της Κοζάνης;;;;;; Ποιοί είναι ακριβώς οι τοπικοί φορείς που αναφέρετε;;;; ουδέποτε έγινε συνέλευση…4-5 γυναίκες δεν μπορούν να αποφασίσουν τίποτα… Αύριο θα ξεκαθαρίσουν όλα… Κομματικές εμμονές πλέον κ συγγενικές υστερίες δεν έχουν θέση.. όταν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα για συγκέντρωση καλό θα ειναι να ανακοινώνεται στο παράθυρο της κοινότητας κ Οχι μόνο με 3-4 τηλέφωνα σε συγκεκριμένα άτομα… Αυτο έγινε κ τώρα αλλά δυστυχώς για κάποιους,αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.