Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας: Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

4 Ιουνίου 2018
07:44

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

To Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε συνεδρίασή του την 1η Ιουνίου 2018, ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και στον β΄ κύκλο αξιολόγησης (ηλεκτρονική αξιολόγηση), σύμφωνα με την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και την σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής, πλέον, αξιολόγησης, έτους 2017 ως εξής:

α. καλούνται οι αξιολογούμενοι (από 4/6/2018 έως 14/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης τους,

β. καλούνται οι α΄ αξιολογητές (από 15/6/2018 έως 29/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά το σκέλος που τους αφορά και

γ. καλούνται οι β΄ αξιολογητές (από 2/7/2018 έως 13/7/2018) να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω καλούμε:

Α. Όλους τους συναδέλφους :

  • Να καταθέσουν στο Σύλλογο τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.

  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων τυχόν προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Β. Όλους τους προϊσταμένους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε σε σχέση με το κάλεσμα της Υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω τα εξής:

Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την συνημμένη «δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχής».

Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεως τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την συνημμένη «δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή» .

Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ από τις 25/5/2018 η ανάθεση που έκανε στις 20/4/2018 το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την ΔΙΠΥΔΥ/Φ.500/28/14504 Απόφασή του στην εταιρία «01 SOLUTIONS HELLAS ΕΠΕ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» για την «Υλοποίηση Συστήματος Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης του Προσωπικού του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού», ως σύμβαση σε εξωτερικό – ιδιώτη συνεργάτη δεν έχει λάβει υπόψη της τις απαραίτητες προσαρμογές και κατά την άποψή μας δεν επιτρέπεται να προχωρήσει.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ακυρώσουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης που σκοπό έχει τη μνημονιακή υποταγή και όχι τη δίκαιη αξιολόγηση που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μαυράκος

****Kλικ εδώ για τη δήλωση συμμετοχής

10 σχόλια

  • Καημό που έχουν οι δημόσιοι για την αξιολόγηση. Μήπως γιατί θα δείξει την επαγγελματικη ανεπάρκεια πολλών; .

  • Οι ικανοί δεν φοβούνται την αξιολόγηση , οι συνδικαλιστές που δεν ξέρουν τι είναι δουλειά και τα τυπικά τους προσόντα είναι να παραμυθιάζουν τους συναδέλφους τους και βεβαία δεν θέλουν την αξιολόγηση . Απεργία να κάνετε και όχι αποχή από την εργασία , τσάμπα μάγκες

    • ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΟΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΕ
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Ή ΑΣΧΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ …ΕΤΣΙ

      • Τα παραμύθια σου να τα λες σε παιδάκια ( στο μυαλό) που μπορεί να σε πιστέψουν . Η αξιολόγηση προϋποθέτει να έχεις τα τυπικά προσόντα και όχι να είσαι απόφοιτος λυκείου όπως εσείς οι παλιοί και να έχεις θέση προϊσταμένου . Από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σου το μόνο που σε νοιάζει είναι να μην έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι παλαιοκομματικοί δηλαδή λες καθαρά ότι το ζητούμενο είναι να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι νεοκαμματικοι στρατοί του ΣΥΡΙΖΑ ποιο παλαιοκομματική αντίληψη δεν υπάρχει .

        • ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ!
          Ο ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ;
          ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
          ΕΧΕΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
          ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ;
          ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ! ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΝΟΜΟ

  • Γιατί σας ενοχλεί η αξιολόγηση κύριοι??? Μήπως γιατί θα φανεί κάτω η ανικανότητα και η ανεπάρκεια πολλών από εκεί μέσα? Τέρμα το ωραίο συννεφάκι που ζούσατε όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος δεν μπορεί, σπίτι του.

    • Όχι κάνεις δεν θα πάει σπίτι του απλά θα χάσουν τα προνόμια τους κάποιοι που και άσχετοι στην δουλειά του είναι και δεν πατούσαν και στον χώρο εργασίας τους και αναγκαζόμουν εγώ να δουλεύω και γι αυτούς . Αρκεί να δεις ότι αυτοί που ξεσηκώνονται είναι οι συνδικα-λιστές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.