kozan.gr: Από τις 10 Μαΐου η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη είχε αναφορά σε δελτίο τύπου ότι θα ιδρυόταν Παράρτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, στο οποίο θα φοιτούν φοιτητές κι από την Δυτική Μακεδονία, προμηνύοντας, εμμέσως, τη μεταφορά της έδρας του Παραρτήματος του ΕΑΠ από την Κοζάνη

5 Ιουνίου 2018
06:03

Από τις 10 Μαΐου η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη είχε  αναφορά σε δελτίο τύπου ότι θα ιδρυόταν Παράρτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, στο οποίο θα φοιτούν φοιτητές κι από την Δυτική Μακεδονία, προμηνύοντας, εμμέσως, τη μεταφορά της έδρας του Παραρτήματος του ΕΑΠ από την Κοζάνη. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει το δελτίο τύπου στις 10 Μαΐου.

“Θεοδώρα Τζάκρη: Συστήνεται το Παράρτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα

​Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σε συνεργασία που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Βασίλη Καρδάση την ενημέρωσε ότι έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 13 Μαΐου, θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από αυτήν η σύσταση Παραρτήματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και πιο συγκεκριμένα στον χώ

ρο όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία.
​Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καρδάση στην κ. Τζάκρη στην ίδια συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την προσεχή Δευτέρα θα συζητηθούν ακόμη και αναμένεται να εγκριθούν οι εργασίες που θα γίνουν με δαπάνες του ΕΑΠ στο χώρο που προορίζεται να λειτουργήσει το Παράρτημα, προκειμένου να καταστεί αυτό περισσότερο λειτουργικό για τον συγκεκριμένο σκοπό, καθώς και το πρωτόκολλο της συνεργασίας του ΕΑΠ με τον Δήμο Έδεσσας.


​Σημειώνεται ότι η σύσταση του Παραρτήματος του ΕΑΠ στην Έδεσσα ξαναβάζει την πόλη στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την άδικη και απαράδεκτη απόφαση της κατάργησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το αλήστου μνήμης ”σχέδιο Αθηνά” που αποτέλεσε την ταφόπλακα για το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Έδεσσα και θα αποτελέσει την πανεπιστημιακή δομή του Ιδρύματος όπου τα Σαββατοκύριακα που γίνονται τα μαθήματα του ΕΑΠ θα φοιτούν φοιτητές από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΑΠ ξεπερνά τους 1.500, ενώ παράλληλα διατηρεί το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας “ζωντανό” και λειτουργικό για την προσέλκυση και άλλων Τμημάτων από άλλα Πανεπιστήμια, κάτι που είναι ευκολότερο να γίνει σε ένα Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

​Υπενθυμίζεται ότι η σύστασή του αποτέλεσε την θετική ευόδωση των συστηματικών προσπαθειών της κ. Τζάκρη που ξεκίνησαν το 2017 με την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΑΠ κ. Καρδάση στην Έδεσσα ώστε να επιλυθούν μια σειρά από πολεοδομικά, νομικά, γραφειοκρατικά και πρακτικά ζητήματα. Θα ακολουθήσει η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του ΕΑΠ. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ώστε το Παράρτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου να λειτουργήσει κατά την νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2018-2019) που ξεκινά τον Οκτώβρη.”

Σήμερα πάντως, Τρίτη 5 Ιουνίου, όπως είχε γράψει το kozan.gr, στην περιοχή μας θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, προκειμένου να έχει συνάντηση τόσο με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, όσο και με το δήμαρχο Κοζάνης και τους βουλευτές

 

5 σχόλια

  • Στο νέο παράρτημα δε θα γίνονται δεκτές γυναίκες που δε φοράνε δωδεκάποντες Louboutin γόβες, δεν έχουν τσάντες Louis Vuitton και δε ντύνονται με ταγέρ του οίκου J.Mendel αξίας $6.000,00 που βγαίνουν στον αυστηρά περιορισμένο αριθμό των 24 τεμαχίων.

  • Από της 10 Μαΐου οι τοπικοί βουλευτές το είχαν ρίξει στον ύπνο. Όχι ότι ήταν ξύπνιοι πιο πριν. Και φυσικά παρέα στην ζεστή αγκαλιά του Ορφέα τους έκαναν και οι άλλοι δύο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.