Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών: Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», το Σάββατο 9 Ιουνίου

6 Ιουνίου 2018
09:45
Κανένα σχόλιο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων. Η δράση έχει ως σκοπό τη προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και κάλλους της χώρας.

Στο παραπάνω πλαίσιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών συνδυάζοντας πολιτιστικό περίπατο με τη συνοδεία αρχαιολόγων στην αρχαία οχύρωση και ποιητικό λόγο με εσπερίδα, προσκαλεί το κοινό, το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018, σε ένα τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, το Σπήλαιο Γρεβενών. Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, το περιοδικό Τύρβη, τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας, τη Θεατρική Ομάδα Γρεβενών «Άστεγοι» και το Σύλλογο Σπηλαιωτών Θεσσαλονίκης.

Τόπος: Πλατεία Δημοτικού Σχολείου, Τ.Κ. Σπηλαίου, Δήμου Γρεβενών

Πρόγραμμα

19.00: Περίπατος και θεματική ξενάγηση στην αρχαία οχύρωση

Εσπερίδα με τίτλο ”Άνθη της πέτρας. Μνημεία και φύση στη ποιητική δημιουργία και έκφραση”: ώρα 20.30 έως 21.30

  • 20.30: Ομιλία του συγγραφέα Αντώνη Παπαβασιλείου, εκδότη του περιοδικού Τύρβη και των Χρονικών Δυτικής Μακεδονίας με θέμα “Μνημεία και φύση στη ποιητική δημιουργία και έκφραση”

  • 21.00: Ανάγνωση θεματικών ποιημάτων από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Γρεβενών «Άστεγοι» (Γιάννης Παπαδιαμάντης, Βασιλική Ευταξία, Μαρία Καραμήτρου, Άρτεμις Καραθάνου)

  • 21.30: Ο ποιητής Σωτήρης Σαράκης διαβάζει τα ποιήματά του

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Δημοτικού Σχολείου, Τ.Κ. Σπηλαίου

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό
Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τηλ. επικοινωνίας: 24610 25903, (Σ. Ραπτόπουλος, Π. Πλιάτσιου), e- mail: [email protected].

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.