Οι γείτονες μας Σκοπιανοί, διεκδικούν εντελώς απαράδεκτά και αδικαιολόγητα την ονομασία του νέου κρατιδίου των ( που προέκυψε αυτό μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ), που να θυμίζει, αλλά και να υπονοείται, ότι αυτό είναι η συνέχεια του κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνεπώς εμείς, οι Μακεδόνες Έλληνες, είμαστε κατακτητές της Νότιας Μακεδονίας (του Αιγαίου, που λένε) και οι Σλαύοι των Σκοπίων μπορεί να την διεκδικήσουν και αυτήν αργότερα, «ελευθερώνοντας την», ωσάν να πρόκειται για τα πατροπαράδοτα εδάφη τους!.

Κι όμως, αυτά μπορεί να ζητηθούν από τα Σκόπια, αλλά όμως το όνομα Βόρεια Μακεδονία, που συζητείται για να της δοθεί, ένα μέρος αυτής της Βόρειας Μακεδονίας, δηλαδή, γεωγραφικά, βρίσκεται και στη γείτονα Βουλγαρία, με βάση διεθνή σύμφωνα .

Συνεπώς, εύλογα υπονοείται, ότι υπάρχει και Νότια Μακεδονία. Και γιατί να μη υπονοείται ακόμα ότι υπάρχει και υπόλοιπο Ανατολικής, για τους Βουλγάρους, όπως και Δυτική, μπορεί, για τους Αλβανούς, αφού μιλάνε για γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας. Και η «μόλυνση(!)» έτσι επιτυγχάνεται. Εκεί θα φθάσουμε με τον καιρό.

Αυτά, όσο αφορά την ονοματοδοσία Βόρεια Μακεδονία . Μπορεί όμως να τη θέλουν ως Άνω Μακεδονία, που και αυτό συζητείται. Μα και αυτή η λέξη γεωγραφικό προσδιορισμό υποδηλώνει. Για να υπάρχει Άνω ασφαλώς υπάρχει και Κάτω.

Τελευταία προτεινόμενη ονοματοδοσία, λένε, την σύνθετη πάλι, Νέα Μακεδονία. Τι θα πεί αυτό; Μέσα από την παλιά δηλαδή προέκυψε και μια νέα ή η παλιά μεταφέρεται στη νέα, για ενθυμίσεις; Όμως η Μακεδονία υπάρχει και δεν χωρίζεται γιατί είναι μία.

Πρώτη φορά παρουσιάζεται το φαινόμενο, λαοί να αποστρέφονται την φυλετική καταγωγή τους ή τις φυλετικές καταγωγές των, προς χάρη μιας άλλης ( που όμως δεν έχουν σχέση μ αυτή ή έχουν κάποιοι μόνο εξ αυτών, που είναι όμως Έλληνες Μακεδόνες και ζούν εκεί ως εκσλαυϊσθέντες από γεγονότα ), δεδομένου ότι αυτοί οι Σλαύοι είναι καταπατητές εδαφών ή φιλοξενούμενοι ή εποικιστές Σλαύοι, αν θέλετε, λόγω εργατικών τότε αναγκών, σ αυτόν τον τόπο και όχι επί μιας άλλης ένδοξης φυλής που από αιώνες εκεί κατοικούσε, όταν οι Σλαύοι αυτοί και οι λοιποί, δεν υπήρχαν καν στο μέρος αυτό, αλλά στη βόρεια Ευρώπη ως νομάδες απαντώνταν, ως γνωστόν.

Και μόνο η γλώσσα και η γραφή, αν ληφθούν υπόψη, δεν έχουν σχέση με αυτά των αρχαίων Μακεδόνων, αφού εμφανίστηκαν εδώ τον 6ο και 7ο αιώνα μ. Χ. και όχι τον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ.

Σήμερα Τετάρτη 6η Ιουνίου, ο λαός του Βοϊου διαδηλώνει στη Σιάτιστα της Μακεδονίας, απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς, ότι δεν επιθυμεί να διευκολύνει τους Σκοπιανούς, χαρίζοντας σ αυτούς το δικό του όνομα, επειδή αυτοί το έχουν απαιτήσει, με τη συμπαράσταση , ίσως, και άλλων ξένων ισχυρών προστατών και αυτό για συμφέροντα των και μόνο, αδιαφορώντας για την ιστορία που την παρουσιάζουν διαστραυλωμένη και με σκοπιμότητα.

Η επίσημη απώλεια της ονομασίας μιας περιοχής κράτους, όπως της Μακεδονία μας, υπέρ κάποιου άλλου κράτους, σημαίνει άμεση κατάργηση των συμβόλων θύμησης, εκεί που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τη μελλοντική απαίτηση της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής αυτής.

Αυτό υπονοείται, ότι κάποτε, στο εγγύς μάλιστα μέλλον, μπορεί να υπάρξει απαίτηση για ολοκλήρωση του δικαιώματος(!) αυτού του κράτους, εκτός του ονόματος και του εδαφικού, υπέρ της νέας χώρας των Σκοπίων, που στερείται, από την πρόσφατη σύσταση της, ενός επισήμου ονόματος, και αυτό θα είναι σε βάρος μιας άλλης χώρας , της Ελλάδας να πούμε, που η ιστορική της υπόσταση απαριθμεί πολλές χιλιάδες χρόνια .

Η περίπτωση αυτή είναι πρωτοφανής και μοναδική στον πλανήτη, με πολύ δυσάρεστες εξελίξεις προσεχώς για την ήπειρο μας, τουλάχιστον, που λέγεται Ευρώπη.

Το φαινόμενο αυτό της ονοματοδοσίας, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να χαρακτηρισθεί τώρα και «ακρωτηριασμός» της Ελλάδας, που οδηγεί μοιραίως στο γνωστό «διαίρει και βασίλευε», για τους ισχυρούς.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση όπως, οι σημερινοί πολιτικοί μας να αφουγκραστούν τις φωνές που θα εκπέμψουν το βράδυ κάποια εκατομμύρια Ελλήνων σε 14 πόλεις της Μακεδονίας, καθ ότι τον λόγο τον έχει ο λαός που εντέλει όπως η επιθυμία του, όποια και αν είναι αυτή, να γίνει δεκτή και σεβαστή από τους 300 πολιτικούς της Ελληνικής Βουλής.

Λένε, πολιτικοί, ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να δοθεί σύνθετη ονομασία στα Σκόπια . Αν δεν γίνει αυτό χάνουμε πολλές καλές ευκαιρίες(!). Όμως ο λαός απαντά, ότι δεν θέλει τις καλές ευκαιρίες(!) που του υπόσχονται. Γι αυτό και τα συλλαλητήρια. Οι πολιτικοί θα επιμείνουν;

Αναφορικά με το θέμα των προϋποθέσεων για αλλαγή πρώτα του Συντάγματος , από τα Σκόπια, αλυτρωτισμό, αγάλματα κ.λ.π. για την σύνθετη μετά ονοματοδοσία που θα χαρίζεται το όνομα Μακεδονία, ο λαός και πάλι το βράδυ θα βροντοφωνάξει στους πολιτικούς ότι δεν το επιθυμεί . Οι πολιτικοί των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων πάλι θα επιμείνουν;

Οι πολιτικοί δεν μπορούν να ενεργούν ερήμην της θέλησης της πλειονότητας του λαού των, καθ ότι μπορεί να δημιουργηθεί βαθειά ρωγμή στις σχέσεις των, με εξελίξεις, ίσως, απρόσμενες, που κανείς δεν επιθυμεί να κλονισθεί η Δημοκρατία μας εξ αιτίας των Σκοπίων ή όποιων άλλων μεσολαβούντων.

Στις δυσκολίες των πολιτικών, περί λήψης απόφασης, υπάρχει μια σπουδαία λύση που το πρόβλημα μεταφέρεται στον Κυρίαρχο λαό. Η λύση είναι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, για να φανεί αναμφισβήτητα και η πλειοψηφία του λαού.

Ελπίζουμε λοιπόν στην κατανόηση, για την σύμφωνη γνώμη των παραπάνω πολιτικών μας , με αυτή του Μακεδονικού λαού, τουλάχιστον, που σήμερα και πάλι εκπέμπει σήμα αγωνίας και κινδύνου για την ακεραιότητα της χώρας, μέσω του δικαίου αιτήματος των. Ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων χωρίς τον όρο Μακεδονία. Άλλωστε, γι αυτό γίνονται αυτά τα συλλαλητήρια, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, για την ομαλότητα και την ειρήνη στην Ελλάδα .

Όλοι μας πρέπει να διατρανώνουμε πάντα ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Να θυμόμαστε δε ακόμα και ένα παραποιημένο σύνθημα : Οι πολιτικοί στη Βουλή, ο λαός στην εξουσία».