Λ. Ιωαννίδης, δήμαρχος Κοζάνης: “Mε αφορμή τα συλλαλητήρια, μου ασκούν μια «εκτός ορίων» προσωπική κριτική, διαδίδουν «τέρατα» κατά την προσφιλή τους τακτική”

8 Ιουνίου 2018
10:24

“Περί Πατριωτισμού…

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα συλλαλητήρια, κάποιοι έχουν επιλέξει, για τους δικούς τους λόγους βέβαια, να μου ασκούν μια «εκτός ορίων» προσωπική κριτική, να διαδίδουν «τέρατα» κατά την προσφιλή τους τακτική ενώ κάποιοι μέσω σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αμφισβητούν ακόμη και τον πατριωτισμό μου… Δεν είμαι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο πατριώτης, από ότι είναι οι συνδημότες μου. Για μένα όμως πατριωτισμός δεν είναι η μόνο συμμετοχή ή η οργάνωση συλλαλητηρίων, κάτι που όμως, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, μου είναι απολύτως σεβαστό. Πατριωτισμός είναι η προσπάθεια να κάνεις τον τόπο σου καλύτερο, και για αυτό κρίνομαι και ως Δήμαρχος, ώστε ως κοινωνία να φανούμε ιστορικά αντάξιοι ενός ένδοξου παρελθόντος. Πατριωτισμός είναι να έχεις αυτογνωσία ως κοινωνία για τις ένδοξες και όχι μόνο στιγμές της ιστορίας σου. Πατριωτισμός είναι να προσπαθείς να προοδεύσει ο τόπος σου και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Πατριωτισμός είναι να μην είσαι ψεύτης και λαϊκιστής, να λες την γνώμη σου με θάρρος, ακόμη και με εφήμερο ή μη πολιτικό κόστος, όταν θεωρείς πως είναι προς το κοινό συμφέρον…Σε μια χώρα που έχει πληρώσει και πληρώνει ακριβά το τίμημα του λαϊκισμού και του πολιτικού κόστους… Εν τέλει γνωρίζετε όλοι πως η άποψη μου είναι πως θα πρέπει να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντας της χώρας μας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, θα εξαλείψει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις και θα εξασφαλίζει πως ιστορικά η Μακεδονία, η αρχαία Μακεδονία, αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού μας.

Η ιστορία όπως πάντα θα είναι ο τελικός κριτής…”

 

33 σχόλια

  • Άσε Λευτέρη Πατριώτη Εξαφανίστηκες γιατί ;
    Τι έκανες απ αυτά που λες ποιο πάνω Τίποτα απολύτως
    Πιάνου απόφαση ήταν να είστε άφαντοι όλοι σας από τα συλλαλητήρια ?

  • Χαιρετισμους στις κάλπες ….Και περνά και από Παύλου Μελά στον Ανδριάντα .να δεις πόσο χρονών πέθανε ο Μακεδονομάχος …Για να είσαι εσύ Δήμαρχος .

  • Η αλήθεια δεν είναι λαϊκισμός. Για την κριτική που ασκείται, καλό είναι να κοιταχτούμε στον καθρέπτη. Δήμαρχος που προσπαθεί να επιβάλει την προσωπική του ιδεολογική άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να αφουγκράζεται την θέληση των πολιτών, έχει αποτύχει παταγωδώς. Κοινά αποδεκτή λύση σημαίνει παραχώρηση της ιστορίας μας, και αυτό μόνο πατριωτισμός δεν είναι. Ακόμα και αν δε σε έβρισκαν στο τηλέφωνο, έπρεπε από μόνος σου να επικοινωνήσεις με τις παμμακεδονικές ενώσεις, τη στιγμή που ήδη όμμοροι δήμοι είχαν ανακοινώσει τα συλλαλητήρια. Έτσι μόνο θα ήσουν ιστορικά αντάξιος και προοδευτικός. Δυστυχώς λειτούργησες με παλαιοκομματισμό και έχασες την ευκαιρία να αποδείξεις το αντίθετο. Δήμαρχε έχασες την ευκαιρία της επανεκλογής. Η ιστορία θα σε κρίνει σύντομα….. Και κάτι άλλο για κάτι συνεργάτες σου με θεσμικό ρόλο : Το να απαξιώνουν με σχόλια τους στα κοινωνικά δίκτυα το Μίκη Θεοδωράκη, είναι τουλάχιστον αστείο…

  • Ως πρώτος πολίτης του Δήμου, εκπροσωπείς μια ολόκληρη πόλη και τουε γύρω οικισμούς. Όφειλες να φέρεις το θέμα του συλλαλητηρίου στο δημοτικό συμβούλιο και να δοθεί βήμα στον εκπρόσωπο των παμμακεδονικών ενώσεων. Και ας μην εμφανιζόσουν καν στο συλλαλητήριο, εφόσον έχεις διαφορετική προσωπική άποψη. Μπορούσες να αφήσεις κάποιον αιρετό ή υπάλληλο ως εκπρόσωπο ή να στείλεις μια επιστολή ότι αρνείσαι, όχι να κρύβεσαι. Δικαιολογία δεν υπάρχει, η ημερομηνία για τα συλλαλητήρια είχε ορισθει καιρό πριν και την ημέρα αυτή δεν υπήρχε δέσμευση της πλατείας για κάποια άλλη εκδήλωση. Μπορείς να έχεις όποια προσωπική άποψη θες, και εσύ και ο Μπουτάρης, όμως εδώ είσαι ο εκπρόσωπος των δημοτών, και οφείλεις να σέβεσαι τα χώματα που πατάς.

  • Λευτέρη μια χαρά τα λες!! Και να ξέρεις πως σχεδόν όλοι αυτοί που οργάνωσαν και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια την επόμενη μέρα βρίσκονταν για φουλαρισμα ρεζερβουάρ και ψώνια στα Σκόπια.. γιατί είναι πολύ πατριωτικό να μην εμπιστεύεσαι την τοπική αγορά!! Θα μας κάνουν και μαθήματα πατριωτισμού!! Αισχος!!!

    • ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΛΑΚΙΣΕΣ! ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.
      ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ!

    • Βλέπεις πόσο ρατσιστικές ιδέες εκπροσωπείς; Με τη δική σου παράλογη λογική, οι Σκοπιανοί δεν πρέπει να έρχονται διακοπές στην Ελλάδα, ούτε να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με τη γείτονα. Αυτές είναι αντιλήψεις που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα σταλινικού τύπου. Είναι επικίνδυνα φασιστικό το να να μπερδεύουμε την παραχάραξη της ιστορίας που ζήτημα πολιτικό, πατριωτικό και εθνικό με τις σχέσεις των κατοίκων των δύο λαών και τις καθημερινές τους επαφές, πόσο μάλλον να θυμόμαστε την τοπική αγορά κατά το δοκούν την ώρα που ξεπουλάμε τη ΔΕΗ. Να κόψουμε και το survivor και το power of love!

  • Προσωπική είναι η άποψη που εξέφρασες ότι είσαι υπέρ του να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία ( που σαν δήμαρχος της Κοζάνης θα έπρεπε να εκφράζεις την άποψη τον δημοτών ) άρα προσωπικές θα πρέπει να είναι και βολές που θα δεχτείς

  • Πόσο δύσκολο να καταλάβει ο μέσος νεοέλληνας ότι κανένα συλλαλητήριο και κανένα δημοψήφισμα δεν θα ανατρέψει αποφάσεις παγκόσμιου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Εξακολουθούμε να μην αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα γιατι επιλέξαμε ως λαός να έχουμε διαχρονική μυωπία, ενίοτε και πρεσβυωπία. Κάτω από την μάσκα του εθνοπατριωτισμού-αλήθεια πως μετράται ο πατριωτισμός και η αγάπη για τον τόπο σου – προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας με άναρθρους αλλαλαγμούς και σημαίες ενώ με λογική, αποτελεσματική διπλωματία και συμμάχους θα μπορούσαμε πιο αποτελεσματικά να διεκδικήσουμε την ελληνικότητα και να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας.Δήμαρχε συνέχισε να είσαι νηφάλιος και να λειτουργεις με λογική και συναίσθημα στη σωστή διάσταση.

    • Το ίδιο έλεγε και ο Πήλιος Γούσης στη Μάνη το 1821 όταν ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες κατά των Τούρκων : “Με ποιούς πάτε να τα βάλετε ωρέ; Ούτε λεφτά για βόλια δεν έχετε!“

    • Δεν υπάρχουν άναρθροι αλλαλαγμοί, ούτε μάσκες, παρά μόνο ιστορική προσέγγιση. Κανένας διεθνής οργανισμός στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό του όνομα το οποίο ορίστηκε κατά βούληση. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το προσωρινό όνομα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δηλαδή σαν ένα όνομα επαρχίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας που δεν υπάρχει πλέον. Και αυτό μέχρι να συμφωνηθεί με την Ελλάδα το οριστικό όνομα του νέου κράτους που προήλθε από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991. Άλλωστε τόσο η Ελλάδα όσο και η Βουλγαρία έχουν περιοχές (επαρχίες) που τις αποκαλούν «Μακεδονία» για εσωτερική τους χρήση – όπως ακριβώς έκανε και η Γιουγκοσλαβία μετά το 1944!

      Όσον αφορά τις διμερείς αναγνωρίσεις διαφόρων κρατών με το (αυθαίρετο) συνταγματικό όνομα των Σκοπίων και αυτές είναι προσωρινές, μέχρι να συμφωνηθεί με την Ελλάδα το οριστικό όνομα του γειτονικού κράτους! Η “σωστή διάσταση” που περιγράφεις είναι στο λάθος δρόμο, στην κομματική και ιδεολογική γραμμή της αριστεράς, ιδέες που εκφράζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Σύριζα για τα Σκόπια και τη Δυτική Θράκη.

    • ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ; ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΞ;, ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔ;ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ;
      Ή ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ 5Η ΛΕΟΦΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ;
      ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ;
      ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΠΟΙΩΝ;
      ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ;
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ; ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!
      ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ;
      ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΦΘΗΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!
      ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ;
      ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΙΔΕΑΛΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!

  • Ο Δήμαρχος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, αλλά του δημότες. Ο κ. Ιωαννίδης με αυτά που λέει και κάνει προσβάλλει τον πατριωτισμό και τα αγνά πατριωτικά αισθήματα της πλειονότητας των δημοτών, και ο λογαριασμός θα πληρωθεί στις εκλογές.

  • ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ” …….ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ , ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΣΑΣ κλπ κλπ ” ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΛΕΧΤΟ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΝΟΗΣΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ……………..

    • Ξέρεις τι θα πεί ανοησία και βλακεία; Το να είσαι κατά της οπλοκατοχής αλλά υπέρ του Κουφοντίνα, κατά της βίας αλλά μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν, άθεος και ενάντια στην Εκκλησία και τους παπάδες αλλά προστάτης του ισλάμ…

  • κ. Ιωαννίδη οι προερχόμενοι εκτός Κοζάνης σύμβουλοι σου σε βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στο λάκκο της αναξιοπιστίας. Α και κάτι άλλο, μην ξεχνάς ότι “παίζεις καθυστερήσεις” μέχρι την οριστική αποχώρησή σου από το δήμο Κοζάνης.

  • Επιτέλους ακούω και μια άποψη της προκοπής. Μπράβο Δήμαρχε. Όσο για τους αγνούς πατριώτες, η ζωή συνεχίζεται. Το Σάββατο ραντεβού στο πρώτο βενζινάδικο αριστερά μέσα.

    • Να απαγορευθεί τώρα η διέλευση Ελλήνων στα Σκόπια και η είσοδος σκοπιανων στην Ελλάδα που έρχονται για ψώνια και διακοπές! Πρώτη φορά φασιστικά αριστερά!

  • Ως διεθνιστής και νεομπολσεβικος του είσαι Δήμαρχε

    δεν σε νοιάζει για τα αληθινά Εθνικά Συμφέροντα της Ελλάδας!

  • Μετά από το κράξιμο που έφαγε είπε να το γυρίσει μπας και γλιτώσει καμιά ψήφο από αυτές που έχασε.
    Λευτεράκη δεν βρέχει..
    Και δεν ξαναβγαίνεις. Αυτό είναι σίγουρο.

  • Αν δεν πάρεις ξεκάθαρη θέση για το θέμα, όλα τα άλλα είναι “αλλά λόγια να αγαπιόμαστε” δεν μιλάς σε καθυστερημενους, κάτι τέτοια κείμενα Πυθιου λογου τα έγραφαν τη δεκαετία του 60.

  • Είσαι στο σπίτι :” ο επαναστάτης του καναπέ”, βγάινεις στο δρόμο “έλα μωρε τώρα, δε θα αλλάξει τίποτα”. Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μας έχουν εμφυσήσει τη νοοτροπία της γκρίνιας και της απαξίωσης του κάθε τι ελληνικού. Με τι λογική αυτή, τί έχουμε να πούμε για τον καπεταν Φούφα(που κάναμε και το μνημόσυνο του); Ήταν ήρωας που ελευθέρωσε τη Μακεδονία από τους Σλάβους, ή κατακτητής που έδιωξε τους Μακεδόνες από τον τόπο τους;
    Με τα συλλαλητήρια μπορεί να μην αλλάξει κάτι, αλλά κάνουμε γνωστή την αντίδρασή μας και μέσω αυτών μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το λάθος που έκανε τόσα χρόνια “αναγνωρίζοντας” τα Σκόπια ως Μακεδονία. Γιατί, πώς θεωρούνται Μακεδόνες όταν το αλφάβητό τους είναι δημιουργία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι και τους εκχριστιάνισαν 1000+ χρόνια μετά τον Μ.Αλέξανδρό; Δεν μπορεί απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου να μη μιλάνε τη γλώσσα του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.