Ο Μ. Αλέξανδρος υπήρξε από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας, με όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του. Τα μελανά σημεία βέβαια πρέπει να τα προσεγγίσει κανείς βάσει της εποχής του και όχι της δικής μας. Ένα είναι βέβαιο: ο Μ. Αλέξανδρος άλλαξε την ιστορία, καθώς (εκών-άκων) έσπασε την αδελφοκτόνα εσωστρέφεια των αρχαιοελληνικών πόλεων-κρατών και εκτίναξε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου (μαζί και με ποτάμια αίματος). Με τον Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες ο ελληνικός κόσμος πέρασε από την Κλασική στην Ελληνιστική εποχή, από τη μικρή πόλη-κράτος στην περίοδο των αυτοκρατοριών και των αστικών μεγαλουπόλεων. Ο ελληνικός πολιτισμός κατέστη πρόταση και τρόπος ζωής και έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους των περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι την Περσία να εξευγενιστούν. Ακόμη και οι Ιουδαίοι της Διασποράς εξελληνίστηκαν γλωσσικά, και μετέφρασαν την Παλαιά Διαθήκη από τον 3ο αι. π.Χ. κ.ε. στα ελληνικά, γιατί είχαν ξεχάσει τα εβραϊκά! Ο ελληνικός πολιτισμός αποτέλεσε μάλιστα το πολιτιστικό πλαίσιο και υπόβαθρο για την εξάπλωση του Χριστιανισμού. Δεν είναι τυχαίο που η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στα ελληνικά!

Σήμερα η «Πρώτη φορά Αριστερά» του ενδοτικού Αλέξη παραχώρησε στους Σλάβους και Αλβανούς γείτονες το όνομα «Μακεδονία», αλλά και τη «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα! Είναι εσχάτη προδοσία, και με την κατηγορία αυτή θα πρέπει να δικαστεί (μαζί με όσους συνεργήσουν) από μια δημοκρατική κυβέρνηση, γιατί η παρούσα κυβέρνηση δρα καθεστωτικά, καθότι δεν ρωτά τον λαό με δημοψήφισμα. Τσίπρας και Κοτζιάς θα καταγραφούν στην ελληνική ιστορία ως νέοι Εφιάλτες, καθώς έδωσαν «γην και ύδωρ» στον εχθρό. Στα σχολεία θα μαθαίνουνε πλέον οι Έλληνες μαθητές ότι οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι και Αλβανοί. Το επιχείρημα βέβαια «τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό» είναι γελοιότητα του ΥπΕξ (δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι), καθώς, από τη στιγμή που τους αναγνωρίζεις ως «Μακεδόνες» που μιλάνε «μακεδονικά», το πράγμα έχει τελειώσει. Οι αστερίσκοι είναι για γέλια: Είστε «Μακεδόνες» (εθνικά), αλλά της «Β. Μακεδονίας», ενώ εμείς είμαστε Μακεδόνες (γεωγραφικά) της Ελλάδος. Φοβάμαι, μετά από 2-3 γενιές θα έχουμε πόλεμο και πάλι για τη διαφύλαξη του τόπου και της ιστορίας μας. Και όσοι μειδιούν με περισσή αφέλεια, δεν έχουν ιδέα από τη γεωστρατηγική πολιτική της Γερμανίας, με την πολιτική της «Ευρώπης των περιοχών», δηλ. των προτεκτοράτων που θέλουν να λεηλατήσουν, όπως τώρα την Ελλάδα με τα μνημόνια. Μας έκλεψαν τις τράπεζες, μας κλέβουν την ιστορία μας, αύριο θα κλέψουν και τον τόπο μας. Θα ξυπνήσουμε μια μέρα, ή αργότερα τα παιδιά μας, και θα ζούμε σε ένα μακεδονικό κράτος αχταρμά. Θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα χρεωμένη για 100 χρόνια, και μια πατρίδα κουτσουρεμένη και γεωγραφικά.

Ο Αλέξης δεν είναι μόνος. Έχει συνεργούς τον τυχοδιωκτισμό τού κόμματός του, τους καρεκλάτους βουλευτές του, την ΑΝΕΛική υποκρισία τύπου Πόντιου Πιλάτου, την παρελκόμενη εκσυγχρονιστική Σοσιαλδημοκρατία και την αμαρτωλή Αξιωματική Αντιπολίτευση, που πρώτη αυτή έκαψε το ζήτημα. Όλοι στο σχέδιο. Άβουλος πολιτικά ο Πρόεδρος του κράτους, που αποδεικνύει ότι είναι απλώς για τα «πανηγύρια». Αντίθετα, ο Σκοπιανός Πρόεδρος αντιστέκεται προς όφελος του ιστορικού ψεύδους! Αρχίζω πλέον να σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να έχει βασιλιά. Είμαι βαθιά αστός, και απεχθάνομαι τους απανταχού της γης εστεμμένους. Θεωρώ τον βασιλικό θεσμό αναχρονιστικό κατάλοιπο του Μεσαίωνα, για να χαίρονται οι τουρίστες και οι μαντάμες. Ειδικά στην Ελλάδα, οι ξενόφερτοι βασιλείς αφενός συμβόλιζαν την ξενοκρατία, αφετέρου απεδείχθησαν ενίοτε επικίνδυνοι, ειδικά ο Κωνσταντίνος των Βαλκανικών. Παρά ταύτα, ποτέ ένας βασιλιάς δεν θα δεχόταν τέτοια εθνική μειοδοσία, ούτε και παλαιότερα την εισβολή στην Κύπρο. Γι’ αυτό και οι σύμμαχοι Αμερικάνοι φρόντισαν και με τη χούντα και με τον «εθνάρχη» να διώξουν τον βασιλιά (ο συγκεκριμένος ήταν και ανίδεος πολιτικά), ώστε να μην ενοχλούνται στην υλοποίηση των σχεδίων τους με τους υπηρέτες πρωθυπουργούς καθώς τους Προέδρους ως φερέφωνα των πρωθυπουργών.

Υπάρχει και η κουτοπονηριά του ΥπΕξ. Όλα τα αρνητικά τα ρίχνουμε στους άλλους, τους παλαιότερους. Είναι γνωστό ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει διά του δικού μας μακαρίτη Μιχ. Παπακωνσταντίνου ως ΥπΕξ για το «Νέα Μακεδονία». Μου το είχε εκμυστηρευθεί ο ίδιος ο Μιχάλης παλαιότερα. Ο Γκλιγκόροφ είχε δεχθεί το «Σλαβομακεδονία», αλλά δεν το ήθελαν οι εθνικιστές (είναι ψευδές ότι το απορρίψαμε εμείς). Είναι γνωστό επίσης ότι στη συνέχεια όλα τα κόμματα μιλούσαν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο Κοτζιάς όμως το τερμάτισε: τα έδωσε όλα εν λευκώ και δεν πήρε τίποτε, παρά επαίνους από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και όλο το συνάφι. Όταν όλοι οι ξένοι σε επαινούν, κάτι δεν πάει καλά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο ΥπΕξ ότι ήδη έχουμε αναγνωρίσει τη γλώσσα, πράγμα που είναι ψευδές και δεν προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσίευσε. Το έκανε για να δείξει ότι το παιχνίδι έχει χαθεί, και φταίνε οι παλαιότεροι, πράγμα που δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε να προχωρήσει στην αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας (που τη φόρτωσε στους άλλους), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση και της «μακεδονικής» εθνότητας. Είναι ξεκάθαρο: Οι γείτονες ως εθνικά «Μακεδόνες» της «Β. Μακεδονίας» θα αποκτήσουν πλέον δικαίωμα σε όλη τη γεωγραφική Μακεδονία, στη γη και την ιστορία μας. Καθαρή προδοσία και εμπαιγμός του λαού μας. Η Μακεδονία είναι σε κίνδυνο και η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες.

Πέρα από τον ΥπΕξ, υπάρχει και η λαϊκίστικη προπαγάνδα από τα πληρωμένα παπαγαλάκια, που τα ξαμόλησαν στον Τύπο. Υπάρχουν όμως και δήθεν «λογικά» τους επιχειρήματα: Πώς είναι δυνατόν να καιγόμαστε για τη Μακεδονία και να μην ενδιαφερόμαστε για την οικονομία και τα Μνημόνια; Χρήματα όμως θα ξαναβρούμε, τη Μακεδονία δεν την ξαναπαίρνουμε, παρά με πόλεμο. Το όνομα δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά έχει «νόημα», ουσία, ταυτότητα, όπως ακριβώς ταυτίζουμε το όνομα κάποιου με την προσωπικότητά του. Επίσης, θεωρούν ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά τους κατοίκους της Μακεδονίας. Ο Παύλος Μελάς όμως ήταν Αθηναίος, ενώ στους Βαλκανικούς πολέμους πολέμησαν πλήθος Κρητικών. Χειρότερα: Κάποιοι αριστεριστές και σοσιαλδεξιοί εκσυγχρονιστές υποστηρίζουν την «αυτοδιάθεση των λαών», υποστηρίζουν τα δίκαια όλων των άλλων, πλην των Ελλήνων και του τόπου τους. Κάτι έχει ο αέρας στην Ελλάδα, και οι Έλληνες δεν αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά επιδεικνύουμε διαχρονικά υποτέλεια. Δεν εξηγείται αλλιώς. Πάντως, η υποχωρητικότητα του Αλέξη δεν εξηγείται ούτε με τον ψεκασμένο αέρα. Τέτοια υποχωρητικότητα δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Μας πήρανε χαμπάρι και «θα πλακώσουνε και οι γύφτοι», για να παραφράσω την παροιμία.

Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν θα λυθεί ποτέ, όσες υπογραφές και να βάλουν όλοι οι υπηρέτες των αφεντάδων. Δεν μπορείς βέβαια να υποχρεώσεις έναν λαό να αλλάξει το ψευδές αφήγημά του, παρά μόνον με πόλεμο. Μακριά από μένα. Αλλά δεν συναινείς στο ψέμα και μάλιστα εις βάρος της εθνικής ασφάλειάς σου. Κάποια προβλήματα δεν λύνονται. Απλώς καταργούνται. Δικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν τους αναγνωρίζουμε, όχι δικό μας. Οι αφελείς που θέλουν να τελειώνουμε με το πρόβλημα δεν έχουν ιδέα από ιστορία. Όχι απλώς από την ιστορική συνέχεια και την παράδοση, αλλά από τα διδάγματα της ιστορίας. Το ζήτημα με τα Σκόπια δεν είναι απλώς διαφύλαξη της ιστορίας μας, ούτε απλώς και μόνον ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Το είχε πει ξεκάθαρα ο μόνος που έστησε το ανάστημά του σε εθνικά ζητήματα, ο Ανδρέας Παπανδρέου (παρόλο που δεν τον συμπάθησα ποτέ μου).

Πέρα από την εσχάτη προδοσία: Η προπαγάνδα του αριστεροφασισμού είναι ξεδιάντροπη: «Τα καταφέραμε, λύσαμε το πρόβλημα, πήραμε μια καλή συμφωνία»! Προσέξτε το αυτό: Η παρέα του Τσίπρα ξέρουν πολύ καλά ένα πράγμα: το δίκιο της πυγμής, δηλ. ο ισχυρός επιβάλλει το «δίκιο» του επί των ασθενών. Αν θέλεις να επιβληθείς, πρέπει να είσαι αποφασιστικός, σκληρός, σταλινικός. Ο λαός τρέχει πίσω από ισχυρούς «εθνάρχες», «ηγέτες» (όσα ψέματα κι αν λένε), λες και ψάχνει να βρει την ασφάλεια του πατέρα και της μάνας του. Είναι ζήτημα ψυχολογικής ανασφάλειας. Σήμερα αυτό δεν γίνεται με εκτελέσεις, αλλά με σκληρή προπαγάνδα, επίθεση κατά του εχθρού (πάντα βρίσκεις έναν κακό) και του αδύναμου (του λαού), μετατροπή του μαύρου σε άσπρο, με απίστευτο θράσος. Έτσι, οι λαγοί θα φοβηθούν, τα πρόβατα θα υπακούνε τυφλά τον ισχυρό αρχηγό (κι ας είναι λύκος), οι τυχοδιώκτες θα τρυπώσουν για μια θεσούλα στο κόμμα, τα σκυλιά και τα παπαγαλάκια του συστήματος θα γρυλίζουν, οι εργολάβοι θα νοιάζονται για νέες αναθέσεις δημοσίων έργων, κάποιοι διανοούμενοι θα μασάνε τα λόγια. Ο Αλέξης το προχώρησε ακόμη περισσότερο: Επικαλείται τον Ευρωπαϊκό και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό! Ας μάθει πρώτα ελληνική γεωγραφία και λίγα αγγλικά, και μετά να του δώσω λίγη βιβλιογραφία για τον Διαφωτισμό!

Ο Αγώνας για τη Μακεδονία δεν χάθηκε. Τώρα ξαναρχίζει. «Μαύρο» σε όσους υποστηρίζουν την εθνική μειοδοσία. Αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και την ιστορία μας (υπάρχει λοιπόν και κάτι καλό μέσα στην κατάντια μας). Κανείς αγώνας δεν χάνεται, όταν υπάρχει έστω και ένας που πάει κόντρα στο ρέμα. Αργά ή γρήγορα το δίκιο νικάει, εκτός αν συμβιβαστούμε όλοι με το ψέμα. Και ο αγώνας για τη Μακεδονία μας είναι αγώνας για το δίκιο, την αλήθεια, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.