Θεατρική παράσταση  «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ», την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Εορδαίας

13 Ιουνίου 2018
14:36
Κανένα σχόλιο

Η Compass Διαφημιστική σε συνεργασία με τoν μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο ΟmΑ, διοργανώνει την θεατρική παράσταση  «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ»
της Άντας Τσεσμελή Edwards, παραγωγή Compass & ΟΜΑ .Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 21:00 & το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 21:00
στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Εορδαίας (Περγάμου 80)
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας
Τιμή εισιτηρίου: 12€.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων, στην Κ. Μακεδονία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το βραβευμένο θεατρικό έργο της Άντας Τσεσμελή Edwards, ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ λειτουργεί ως εκστρατεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη.
Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, με αφορμή το έργο αυτό είναι σημαντικός ο αριθμός των γυναικών που πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας, μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η φιλανθρωπική δράση του θεατρικού συλλόγου ΟmA έχει ως σκοπό την κοινωνική προσφορά. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, επιθυμεί να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, μέσω της παρουσίασης θεατρικών έργων που θίγουν διαχρονικά, κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα υποστηρίζουν ενεργά, ευπαθείς ομάδες.

Λίγα λόγια για το έργο: Έρχεται κάποτε η στιγμή, που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως, να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται, με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

Οι Καθρέφτες, είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.
Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν, πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.
Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία, οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια, αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.
Οι Καθρέφτες, φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.
Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολλαλάς
Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς
Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα – Δέσποινα Γωνιάδου – Άντα Τσεσμελή Edwards

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.