kozan.gr: Λ. Ιωαννίδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κοζάνης για το ΣΒΑΚ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε ένα αναγκαίο σχεδιασμό για την Κοζάνη του μέλλοντος» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

13 Ιουνίου 2018
21:16

Συνεδρίασε, σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου, στο Κοβεντάρειο, η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Κοζάνης για το ΣΒΑΚ,  με θέμα: «Διαβούλευση επί του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης». Ο Δήμος Κοζάνης φαίνεται να μην κάνει πίσω στην υλοποίηση του σχεδίου, καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης: «Είναι ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό σχέδιο και απόλυτα αναγκαίο να κάνουμε την πόλη ελκυστική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε ένα αναγκαίο σχεδιασμό για την Κοζάνη του μέλλοντος».

Στο πλευρό του Δήμου και οι δυο συγκοινωνιολόγοι της Κοζάνης κ.κ. Δημήτρης Τσανακτσίδης και Γιάννης Γκούντας (Συνεργάτες του Δήμου). «Η Κοζάνη μπορεί να αλλάξει και να προσαρμοστεί σε νέες απαιτήσεις. Το ΣΒΑΚ είναι υποχρεωτικό και είμαστε από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που θα εφαρμοστεί», είπε ο κ. Τσανακτσίδης. Από την πλευρά του ο κ. Βλαστός (συγκοινωνιολόγος-επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου) μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με την τεχνολογία τονίζοντας πως τα επόμενα χρόνια έρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. «Οι πόλεις αλλάζουν. Με ταχύτατους ρυθμούς. Ήδη συμβαίνουν όλα αυτά στο εξωτερικό και κάποια στιγμή θα έρθουν και εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικα. Αντίθετος, όπως είναι γνωστό, ο συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός κ. Χαρίσιος Βαρδάκας ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε  πως: «οι θέσεις πάρκινγκ που καταργούνται είναι ένα τεράστιο νούμερο. Ο Δήμος απαντά αόριστα». Τέλος επιφυλάξεις για το περιβόητο σχέδιο εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δραγατσίκας τονίζοντας: «ναι μεν αλλά…». Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Θ. Τέγος

 

18 σχόλια

  • Πρωτα δινουμε λυσεις στις χαμενες θεσεις παρκινγκ και στα προβληματα που δημιουργουμε και μετα προχωραμε. Εσεις;

  • Εφόσον δεν έχεις διάθεση να κάνεις πίσω Λευτέρη, τότε για ποιο λόγο κάνεις την Επιτροπή διαβούλευσης; Άρα παραδέχεσαι ότι είναι εντελώς προσχηματική και άνευ ουσίας! Να χαρώ εγώ Δημοκρατία…!!! Έτσι φαντάζεσαι τη λειτουργία του πολιτεύματος που υπηρετείς στον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης; απαράδεκτος είσαι για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας.

  • Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

  • Ο κ. Βλαστός (συγκοινωνιολόγος-επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου) μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με την τεχνολογία τονίζοντας πως τα επόμενα χρόνια έρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Mπορει καποιος να τον παρει σοβαρα και να εφαρμοσει στην κοζανη, μια πολη με μεγαλα προβληματα και χωρις τις υποδομες που ειναι αναγκαιες, την μελετη που εχει παραδωσει?

  • Δεν σας αξίζει τίποτα. Η λέξη Αλλάζω, εκσυγχρονίζομαι” στην Ελλάδα και ειδικά στην Κοζάνη είναι λέξεις σχεδόν του ποινικού δικαίου!

  • Σιγά την πόλη και σιγά και τον εμπορικό ιστό που θα χαλάσει. Η Κοζάνη χρειάζεται να μετακινήσει το κέντρο της άμεσα πέρα στα στρατόπεδα.
    Να παν εκεί πέρα το Δημαρχείο, οι τεχνικές υπηρεσίες και μερικοί φορείς και εκεί να αρχίσει να δομείται το νέο κέντρο.
    Φτάνει πια με τη μιζέρια της Γκοβεδάρων, Μουράτη, Λασσάνη κ.λ.π. κ.λ.π.. Πουθενά στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πόλη που να μην έχει ένα μεγάλο πάρκο στην καρδιά της, μια σωστή πλατεία. Μόνο η Κοζάνη έμεινε με την πλακόστρωτη Ειρήνης.
    Όχι κύριοι. Να πάμε το κέντρο πέρα στη Στρατολογία. Εκεί δίπλα στο Ωδείο, στη Βιβλιοθήκη, στο Στάδιο. Να μεταφερθεί εκεί. Και γύρω γύρω να αναπτυχθεί η ζωή της πόλης. Με άνεση, με υπόγεια πάρκιγκ και με νέες τεχνολογίες, με ανέσεις.
    Αποδείχτηκε πως το παλιό κέντρο είναι στενό και μη λειτουργικό. Το νέο που φαντάστηκαν οι λοχαγοί του Κουκουλόπουλου στο Παϊάμπορο ήταν ανεδαφικό και εντελώς δυσλειτουργικό.
    Μιά είναι η λύση. Η περιοχή του Στρατοπέδου και του Δημοτικού πάρκου.
    Ε για μερικά χρόνια θα φωνάζου
    Ας φωνάξουν Δήμαρχε. Στο κάτω κάτω θυσιάσου για το καλό μιας σωστής μελλοντικής πόλης. Η προοπτική είναι εκεί που ανάφερα παραπάνω. ‘Ολα τα άλλα είναι για να ικανοποιηθούν οι φύλαρχοι και όχι ο λαός και η πόλη του 21ου αιώνα.

  • Άσχετος ο κ. Βλαστός με τις ιδιομορφίες της πόλης της Κοζάνης.
    Μιλάει για ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς να υπολογίζει την απόδοση των μπαταριών στις συνθήκες ψύχους που επικρατούν τον χειμώνα.
    Μιλάει για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό με τα στενά που έχει η πόλη (να μην πω για την κρίση που έχουμε..)
    Λες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να τα παρκάρεις οπότε ας τις καταργήσουν όλες τις θέσεις στάθμευσης.
    Η ταλαιπωρία που θα δημιουργηθεί για τους κατοίκους δεν περιγράφεται.. Πόσο για αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους.
    Χώρια τα παράνομα παρκαρίσματα που θα αυξηθούν κατακόρυφα…

  • Είσαι ένας ξένος που βγήκε δήμαρχος καταλάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση η πόλη να δεχτεί τελεσίγραφα από εσένα και να περάσει το δικό σου. Είσαι περαστικός και του χρόνου θα επιστρέψεις από εκεί που ήρθες.

    • ΣΩΣΤΟΣ.ΑΚΟΥ ΞΕΝΟΣ.ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ.

  • τελικα οπως ειπε κ ο αρμοδιος αντιδημαρχος δεν ειναι αυτο ΣΒΑΚ αλλα απλα ερευνητικη συνδρομη και η εκπονηση του ΣΒΑΚ θα ακολυθησει με προκηρυξη διαγωνιστικης διαδικασιας αργοτερα. Τζαμπα λεφτα τζαμπα χρονος

    • ΑΛΛΑ ΕΝΕΤΕΛΩΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ” ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΒΑΚ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ

      ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΙΡΝΕΙ !!!

      ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ !!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.