Περί συμφωνίας ο λόγος… (του Λιάκου Πολυδεύκη)

14 Ιουνίου 2018
15:22

Από χθες πολύ μελάνι χύνεται,για την επερχόμενη συμφωνία Ελλαδας – FYROM. Από τη μία μεριά έχουμε πανηγηρισμούς και από την άλλη ακραίες φωνές περί προδοσίας και προδοτών. Η προτεινόμενη συμφωνία, κατά τη γνώμη μου, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Τα θετικά είναι:
α) Αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM και εξάλειψη των αλυτρωτικών
θέσεων και συμβόλων.
β) Η μη ύπαρξη μειονότητας στην Ελλάδα.
γ) Ενιαία χρήση του ονόματος μέσα έξω.(erga omnes)
Τα αρνητικά είναι:
α) Μακεδονική γλώσσα
β) Μακεδονική εθνότητα και
γ)Πράσινο φως για έναρξη διαδικασίας ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαική Ένωση.

Κατά την άποψη μου τα αρνητικά είναι πολύ πιο σημαντικά από τα θετικά, γιατί πιστεύω τα δύο αυτά (Γλώσσα και Εθνότητα), προσδιορίζουν την ταυτότητα ενός λαού. Η Γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία Ελληνική, που μιλούσαν οι Μακεδόνες( είναι Σερβοβουλγάρικη) και η καταγωγή τους είναι Σλάβοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.χ.

Η κυβέρνηση βιάστηκε να κλείσει τη συμφωνία (υπέκυψε δυστυχώς στις πιέσεις των Αμερικάνων και Γερμανών). Δεν πρέπει να υπογραφεί αυτή η συμφωνία και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, για την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων για την ομαλή συνύπαρξη και γειτονία των δύο Λαών.

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, σχετικά με τη γλώσσα και το έθνος, θα δώσει την πραγματική διάσταση της γεωγραφικής σύνθετης ονομασίας (Βόρεια Μακεδονία),γιατί θα δηλώνει μόνο ότι κατοικούν σε ένα τμήμα της Μακεδονίας.

ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

5 σχόλια

  • Μήπως πρέπει να προστεθεί τα αρνητικά και το :

    ……..o αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, υποστηρίζοντας ότι ένα σημείο στο οποίο αυτή πάσχει είναι

    η χρήση του όρου “Μακεδόνες” για τους κατοίκους των Σκοπίων
    | iefimerida.gr 14-6-18

  • Γράφετε : ……Βόρεια Μακεδονία : γιατί θα δηλώνει μόνο ότι κατοικούν σε ένα τμήμα της Μακεδονίας.
    Kαι αν είναι αλήθεια αυτό που λέτε έχουν δικαίωνα να ονομάσουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μια περιφέρεια του κράτους τους μόνον.
    ΑΛΛΑ
    Χάρτης του 1467 – Η περιοχή των Σκοπίων ΔΕΝ είναι Μακεδονία, ούτε υπό τη γεωγραφική έννοια – Ξάνθη 15 Οκτωβρίου 2010
    ΠΕΤΡΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ Δρ. Θ. – ιστορικός
    Τρις βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών
    Πηγή: Ινφογνώμων Πολιτικά, tideon.org

  • ωραια ωραια ας ειμαστε αδιαλλακτοι να συνεχιζει ο κοσμος να τους λεει Μακεδονια και εμεις να χαιρομαστε που ειμαστε αρχαιοελληνες

  • Δηλαδή, φανταστείτε έναν επιστήμονα, ας πούμε ιστορικός ή γλωσσολόγος πχ,μετά από κάποια χρόνια όταν θα διαβάζει “μακεδονική γλώσσα σλαβικης προέλευσης ” τί θα πρέπει να καταλαβαίνει απ αυτό;

  • Δηλαδή, φανταστείτε έναν επιστήμονα, ας πούμε ιστορικός ή γλωσσολόγος πχ,μετά από κάποια χρόνια όταν θα διαβάζει “μακεδονική γλώσσα σλαβικης προέλευσης ” τί θα πρέπει να καταλαβαίνει απ αυτό;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.