Οι Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν φέτος διήμερη επίσκεψη στο Νεστόριο Καστοριάς.

Είναι η συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν οι Οργανώσεις στην περιοχή ώστε η εργατική τάξη και η νεολαία της να διδαχθεί από την ιστορία του τόπου τους, να εμπνευστεί από τη δράση των κομμουνιστών τότε και τώρα, να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη του ενάντια στην εκμετάλλευση σήμερα, αλλά και να γνωρίσει τη φύση και τα μοναδικά τοπία της περιοχής. Το Διήμερο φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς βαδίζουμε στην ολοκλήρωση του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματός μας και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2461040217 και 6987089370

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 16 Ιούνη

-Λόγω κακοκαιρίας η επίσκεψη και η ομιλία στο Χάρο Κοτύλης δε θα πραγματοποιηθεί. Στις 20.30  στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεστορίου (δίπλα από τα ΚΕΠ)  θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση  της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία» από την Τόνια Σαλβαρίνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

– Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Σίμο Τσουμάνα και την ορχήστρα του.

Κυριακή 17 Ιούνη

– Αναχώρηση από το Νεστόριο στις 9.30π.μ. για την ανάβαση στην κορυφή της Αλεβίτσας όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση και αποκαλυπτήρια μνημείου.

– Επιστροφή στο Νεστόριο όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αθλητικές δραστηριότητες και μπάνιο στις όχθες του Αλιάκμονα.