Τα χρώματα των συναισθημάτων (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου (Χημικός – Μηχανικός)

30 Ιανουαρίου 2017
06:08
Κανένα σχόλιο

 Αν η ευτυχία είχε χρώμα ποιο θα ήταν αυτό; Κι αν είχε χρώμα η ευτυχία γιατί να μην έχει κι η αγάπη; Και κοντά στην αγάπη θα ζήλευε η χαρά, η νοσταλγία, η θλίψη, ο αποχωρισμός, η απογοήτευση. Και θα ήθελαν το δικό τους χρώμα. Κι αν θα έπρεπε να επιλέξεις εσύ τα χρώματα που θα έδινες στα συναισθήματά σου, σκέφτηκες ποια θα μπορούσαν να είναι; Συνήθως επιλέγεις τα έντονα χρώματα, τα φωτεινά να ντύσεις τα χαρούμενα συναισθήματά σου και να τα κάνεις ακόμα πιο όμορφα. Τα μουντά και σκοτεινά τα κρατάς για τις μαύρες σκέψεις, για την θλίψη. Άλλες φορές πάλι ντύνεις βιωματικά τα συναισθήματά σου με τα αντίστοιχα χρώματα. Κι όχι δεν είναι πάντα κόκκινο το συναίσθημα της αγάπης, γιατί όταν την ένιωσες, όταν την συνάντησες φορούσε έναν κίτρινο ήλιο και σου έφερε πίσω το χαμόγελο. Εκείνο το χαμόγελο που είχε χαθεί εξαιτίας ενός μπλε τρένου, κι από τότε το μπλε σου θυμίζει την θλίψη και την απογοήτευση. Έχουν λοιπόν χρώματα τα συναισθήματα και είναι τα χρώματα που εμείς δίνουμε, ανακατεύοντάς τα και φτιάχνοντας τις δικές μας αποχρώσεις. Γιατί θα ήταν μουντή η ζωή χωρίς χρώματα και καθόλου συναρπαστική χωρίς συναισθήματα. Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου. Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.