Το 12Ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης με τα παιδιά της Δ΄ και Στ΄ τάξης, επισκέφθηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Κοζάνης, τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016.

Το Σχολείο συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Πολιτειότητα με θέμα: «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ»

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 03 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Καθορισμός της Διαδικασίας Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Αξιολόγησης Προγραμμάτων Συνεκπαίδευσης» όπου τα σχολεία μπορούν να προγραμματίσουν και συνεργασίες με σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, συναποφασίσαμε με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες στο χώρο τους. Η συνεργασία μας είναι συνέχεια και περσινών κοινών, εκπαιδευτικών δράσεων.

Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, συμμετείχαμε σε παιχνίδια γνωριμίας και σε δράσεις που ευνοούν τη συνεκπαίδευση και τη συνέργεια μεταξύ των μαθητών/τριών. Επιδιώκοντας την αποτροπή των διακρίσεων και του ρατσισμού ήρθαμε ένα βήμα κι ακόμα ένα, δίπλα και μαζί με συνανθρώπους μας προς τον ίδιο στόχο, να αποδεχόμαστε και να συνυπάρχουμε ισότιμα.

Η φιλοξενία ήταν υπέροχη, και η ωφέλεια των μαθητών/τριών μας τεράστια. Προσδοκούμε την επόμενη συνεργασία μας για τη χαρά όλων.

Από το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου.