Καταδίκη δηλώσεων Αντ. Ταγιάνι από τον βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη-Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα έργα στην Π.Ε.Φλώρινας (Βίντεο)

30 Ιανουαρίου 2017
11:14
Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, προχώρησε σε καταδίκη των δηλώσεων του νέου Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, αναφορικά με το Μακεδονικό ζήτημα.

Η δήλωση του βουλευτή έγινε στις 26/1/2017 κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής επίκαιρης ερώτησης για τα έργα στο νομό Φλώρινας.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί, ενώ έπεται και η απομαγνητοφώνηση της συζήτησης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κατ’ αρχάς, πριν μπω στην ουσία της επίκαιρης, θέλω να καταδικάσω από το βήμα της Βουλής τις αχαρακτήριστες και τις απαράδεκτες δηλώσεις του νέου Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου περί ταύτισης της ιστορίας της Μακεδονίας και του Μέγα Αλέξανδρου με τα Σκόπια, σε πρόσφατη επίσκεψη. Ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος.

Και έρχομαι στην ουσία της επίκαιρης.

Κύριε Υπουργέ, ο Νομός Φλώρινας είναι πρωταθλητής στην ανεργία σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση με τις χαμηλές τιμές γάλακτος και δημητριακών και το υψηλό κόστος παραγωγής. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, τα λιγνιτωρυχεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να έχουν χάσει τη δουλειά τους, η ΔΕΗ-λιγνίτης και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση μετατρέποντας την περιοχή σε πραγματικά καμένη γη. Ο ιδιωτικός τομέας είναι πλήρως απαξιωμένος και βρίσκεται σε κατάρρευση.

Αυτήν τη στιγμή, που η πολιτεία θα μπορούσε να στηρίξει την τοπική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας με κατασκευή διαφόρων δημοσίων έργων, έργων υποδομής μέσα από διάφορα προγράμματα, όπως είναι το 5ο ΣΕΣ, αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διαπιστώνουμε με λύπη ότι στον Νομό Φλώρινας δεν εκτελείται ούτε ένα έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός, πρώτον, αν υπάρχει έστω και ένα έργο που να εκτελείται αυτήν τη στιγμή μέσα από το 5ο ΣΕΣ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον Νομό Φλώρινας. Δεύτερον, αν υπάρχουν ώριμες προτάσεις για έργα από τοπικούς φορείς, Δήμο Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς; Και τρίτον, εκπονούνται μελέτες από την πλευρά της Κυβέρνησης ή υπάρχουν έστω προτάσεις για εκπόνηση μελετών;

Σταματώ εδώ και θα συνεχίσω στη δευτερολογία μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Τον λόγο έχει ο κ. Χαρίτσης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης): Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Αντωνιάδη, νομίζω πως θα συμφωνήσουμε ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων έχει δύο βασικά στοιχεία. Το πρώτο είναι βεβαίως η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης των τελευταίων έξι-επτά χρόνων και τα προβλήματα που αυτή η κρίση επισυσσώρευσε στο σύνολο της χώρας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι και η κοινωνία της Φλώρινας.

Όμως, υπάρχει και ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει να κάνει με δομικές παθογένειες του παραγωγικού συστήματος και τον τρόπο με τον οποίο είχε συγκροτηθεί το παραγωγικό σύστημα και τις προηγούμενες περιόδους, δηλαδή τις περιόδους προ της κρίσης.

Η προσπάθεια, λοιπόν, που γίνεται τόσο από το νέο ΕΣΠΑ όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε δημιουργήσει προσπαθεί ακριβώς να απαντήσει και στις δύο αυτές παράλληλες, ταυτόχρονες αν θέλετε, προκλήσεις.

Τώρα για να έρθω συγκεκριμένα στο ερώτημά σας για τον Νομό Φλώρινας, συνολικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το συγχρηματοδοτούμενο και εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υλοποιούνται για τον Νομό της Φλώρινας έργα συνολικού προϋπολογισμού 195 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτά βεβαίως πρέπει να προσθέσουμε και έργα τα οποία υλοποιούνται στο επίπεδο της Περιφέρειας και είναι διανομαρχιακά, καλύπτουν δηλαδή περισσότερους από έναν νομούς, και τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 316 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικό μέρος βέβαια από αυτά θα κατατεθεί στο Νομό της Φλώρινας. Και αναφέρομαι σε έργα αντιπλημμυρικά, σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.

Όσον αφορά τώρα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία είναι πράγματι μια περιφέρεια με πολλές ιδιαιτερότητες και πάρα πολλά προβλήματα και πολλές, επιτρέψτε μου να πω, ανισορροπίες παραγωγικές και εισοδηματικές, ενδοπεριφερειακές, υπήρξε η πρόβλεψη το 2016 οι πόροι του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων να αυξηθούν κατά 150%, από 4,6 εκατομμύρια ευρώ σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την πρόβλεψη που είχαμε στον προϋπολογισμό του 2017 για συνολική αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων –γενναία αύξηση για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία- από τα 750 εκατομμύρια στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, μας δίνεται βεβαίως η δυνατότητα για περαιτέρω αύξηση των πόρων από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για όλες τις περιοχές της χώρας, για όλες τις περιφέρειες και δη για περιοχές με τα προβλήματα που έχει και ο Νομός της Φλώρινας.

Τώρα σε σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο, θα μου επιτρέψετε να πω ότι, όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, τα ποσοστά ενισχύσεων από τον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων εκπονούνται και ορίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να είναι σαφές ότι από 1-1-2017 που ισχύει ο αναθεωρημένος χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, το ποσοστό για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αυξηθεί από το 15% στο 25%. Μάλιστα, για τον Νομό της Φλώρινας έχει προβλεφθεί να ανήκει σε εκείνες τις ειδικές κατηγορίες ενίσχυσης του νέου αναπτυξιακού νόμου που ψηφίσαμε τον περασμένο Μάιο, έτσι ώστε να επωφελείται από τα ευνοϊκά κίνητρα τα οποία δίνει ο νόμος στα πλαίσια του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Στη δευτερολογία μου θα επανέλθω και με περισσότερα στοιχεία…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ορίστε, κύριε Αντωνιάδη, έχετε τον λόγο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θέλω να κάνω τρεις διαπιστώσεις και τρεις προτάσεις. Παράδοξο πρώτο: Στη Φλώρινα αυτή τη στιγμή έχει ένα μέτρο χιόνι, όταν σε τριάντα πέντε χιλιόμετρα απόσταση από εκεί δεν υπάρχει ούτε ίχνος χιονιού, με ό,τι αυτό σημαίνει, καταστροφές στις στέγες, στις επιχειρήσεις, στις αγροτικές εγκαταστάσεις.

Παράδοξο δεύτερο: Τα σχολεία της Φλώρινας παίρνουν τα ίδια λειτουργικά με τα σχολεία των Αθηνών και της Κρήτης, τουτέστιν ίδια χρήματα για πετρέλαιο, για θέρμανση, όταν εκεί ανάβουν οι λέβητες από τον Σεπτέμβρη και ο χειμώνας στην Αθήνα έρχεται τον Ιανουάριο.

Έρχομαι στο πιο σημαντικό, που έχει σχέση με την επίκαιρη, το παράδοξο τρίτο, που έχει σχέση με το ΕΣΠΑ. Στη Φλώρινα αυτή τη στιγμή, κάτω από τα πόδια μας, υπάρχει πλούτος 30 δισεκατομμυρίων. Είναι ο λιγνίτης και το ρεύμα το οποίο παράγεται με τα εργοστάσια της ΔΕΗ. Επί δεκαετίες όλο αυτό το ρεύμα, όλος αυτός ο πλούτος διαχέεται σε όλη την Ελλάδα, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και εν τέλει, στον εκπολιτισμό όλης της Ελλάδας, η περιοχή δεν έχει πάρει τίποτα, οι κάτοικοι είναι φτωχοί και άνεργοι και το χειρότερο από όλα ποιο είναι; Ότι όχι μόνο δεν έχει πάρει τίποτα, αλλά χάνει κάθε δεκαετία, γιατί ο πλούτος αυτός χρεώνεται σε εμάς πλασματικά, φαινόμαστε πλούσιοι, ανήκουμε σε μία από τις τρεις πλούσιες περιφέρειες της χώρας και χάνουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τις υποδομές, από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας, από τον Αναπτυξιακό τον οποίο πολύ καλά κάνατε και τον αναφέρατε και θα τον δούμε στη συνέχεια και δεν το αναφέρω.

Έρχεται η πολιτεία να πει τι; Όντως, αυτά προγραμματίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί, όμως, η πολιτεία τουλάχιστον ένα μέρος των ζημιών να το καλύψει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

Οι τρεις προτάσεις είναι οι εξής: Η Φλώρινα είναι ο μοναδικός νομός -και ντρέπομαι γι’ αυτό, γιατί έχουμε όλοι ευθύνες και όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι τοπικοί παράγοντες έχουν την ευθύνη- καθώς δεκαπέντε νομοί αγκαλιάζουν την Εγνατία και οι δεκαπέντε νομοί έχουν κάθετη σύνδεση και η Φλώρινα δεν έχει κάθετο άξονα. Ενώ, λοιπόν, σχεδιάσαμε τον κάθετο άξονα, ο οποίος κοστίζει 400 εκατομμύρια, λόγω κρίσης τον αφήσαμε και ερχόμαστε στον κάθετο άξονα που είναι καμπύλη, έστω και αυτόν, ο οποίος κοστίζει 150 εκατομμύρια.

Ζητούμε, λοιπόν, από εσάς -η Περιφέρεια έχει αναλάβει με ίδιους πόρους τη μελέτη, όχι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- να δεσμεύσετε 150 εκατομμύρια από το ΣΕΣ από το τρέχον καλοκαίρι τουλάχιστον να γίνει αυτό το έργο. Είναι εκ των ουκ άνευ. Δηλαδή, με τα λιγνιτωρυχεία κλειστά και με αυτόν τον κάθετο άξονα να μη γίνεται και με αυτόν τον χειμώνα εκεί θα γίνει επανάσταση με όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Τα πανεπιστημιακά τμήματα με λανθασμένη πολιτική τα παίρνουν από τη Φλώρινα και τα πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, που έχει ογδόντα χιλιάδες φοιτητές. Δηλαδή, κάτι πράγματα τρελά, που δεν αντέχουν στη λογική σκέψη!

Αυτό, λοιπόν, θα σας το ζητήσουμε κατ’ ιδίαν οι φορείς, συν δύο άλλα ώριμα έργα. Είναι ο δρόμος Φλώρινας-Πρεσπών. Είναι έτοιμο έργο εδώ και πέντε χρόνια, έτοιμη μελέτη. Για μια απόσταση πενήντα χιλιομέτρων κάνεις μιάμιση ώρα.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Και ένα τελευταίο, επίσης παράδοξο: Έχει τελειώσει εδώ και δύο χρόνια το φράγμα Τριανταφυλλιάς και δεν υπάρχει αρδευτικό δίκτυο. Το φράγμα υπάρχει εκεί, είναι δεκαπέντε εκατομμύρια τόνοι και πάνε οι ερασιτέχνες ψαράδες και ψαρεύουν και δεν έχουμε νερό να πιούμε το καλοκαίρι στη Φλώρινα από αδιαφορία και από ανικανότητα και τοπικών παραγόντων.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ωραία. Κύριε Αντωνιάδη, θέσατε το σύνολο των προβλημάτων της Φλώρινας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Είμαι τελευταίος, κύριε Πρόεδρε. Λίγη ανοχή, σας παρακαλώ, γιατί σε αυτό το Κοινοβούλιο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ναι, αλλά να αναφέρεστε στην ερώτηση όμως, όχι σε όλο το φάσμα των προβλημάτων!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Εξακόσια χιλιόμετρα κάναμε, κύριε Πρόεδρε. Υπομονή! Τελείωσα! Υπομονή!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Δεν είπα «όχι».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Και τελειώνω. Το τελευταίο λέω, το τρίτο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Τα τμήματα τώρα τα πήραν από τη Φλώρινα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Όχι. Γι’ αυτό το θέτω, όμως!

Είναι ευκαιρία να πάρετε την δόξα εσείς, κύριε Πρόεδρε. Ευκαιρία είναι. Όταν λέω «εσείς», εννοώ η Κυβέρνηση. Εγώ είμαι μαζί σας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Να επανέλθουμε στην ερώτηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κλείνω, λέγοντας ότι το καλοκαίρι δεν είχαμε νερό και δεν έκαναν ούτε έναν αγωγό τουλάχιστον να υπάρχει ύδρευση. Μέσα στα βουνά είμαστε και δεν έχουμε νερό να πιούμε.

Το κλείνω και θέλω οπωσδήποτε, κύριε Υπουργέ -στα υπόλοιπα ας μην υπάρξει απάντηση- για τον κάθετο άξονα, για τα 150 εκατομμύρια, η μελέτη θα είναι έτοιμη, να υπάρξει μέριμνα και πρόβλεψη για δέσμευση αυτών των χρημάτων.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τρία λεπτά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης): Κύριε Πρόεδρε, θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ. Ο κύριος Βουλευτής έθεσε πολλά και συγκεκριμένα ζητήματα και πολύ καλά έκανε, γιατί μίλησε με προτάσεις.

Θα μου επιτρέψετε να πω το εξής. Έχετε δίκιο και το είπα και εγώ στην πρωτολογία μου, ότι υπάρχουν και πολύ σημαντικές ενδοπεριφερειακές ανισότητες, οι οποίες πολλές φορές δεν καταγράφονται και στα επίσημα στοιχεία.

Γι’ αυτό, επειδή ρωτήσατε και τι κάνουμε και ως Κυβέρνηση, αυτό το οποίο εμείς έχουμε θέσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ότι πρέπει επιτέλους, όταν γίνεται η διαδικασία, αν θέλετε, έγκρισης των προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό Ταμείο, το κριτήριο κατανομής των πόρων να μην είναι -και μιλώ για τις περιφέρειες όλης της Ευρώπης- μόνο το ΑΕΠ της περιφέρειας.

Είναι ένα κριτήριο το οποίο πάρα πολλές φορές είναι πλασματικό, δημιουργεί στρεβλώσεις σε σχέση με την κατανομή αυτών των πόρων.

Γι’ αυτό εμείς έχουμε θέσει μια σειρά από άλλα κριτήρια, τα οποία έχουν και κοινωνική, αλλά και οικονομική διάσταση, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα για τα πραγματικά μεγέθη μιας περιφέρειας και βάση αυτών των στοιχείων να χρηματοδοτείται η περιφέρεια.

Τώρα, λοιπόν, σε σχέση με τα θέματα τα οποία θέσατε:

Πρώτα από όλα για τον λιγνίτη και για το ρεύμα, το οποίο πράγματι είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός πόρος και για την περιοχή. Εάν θέλετε, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρξε και αυτό που ονομάζουμε «μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη», η οποία είχε και τα θετικά της βεβαίως, γιατί έδωσε δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο, αλλά και τα παραγωγικά της όρια επέδειξε.

Στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος, υλοποιείται το μεγάλο έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας με συνολικό προϋπολογισμό 55.000.000 ευρώ. Στο έργο αυτό επιταχύναμε τους ρυθμούς υλοποίησης το τελευταίο τρίμηνο του 2016.  Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτού του έργου, το οποίο είχε βαλτώσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως γνωρίζετε, και νομίζουμε ότι θα δώσει μια διέξοδο και στο πρόβλημα το οποίο θέσατε.

Συμπληρωτικά προς αυτό το έργο εξετάζεται αυτή την περίοδο, από το ίδιο τομεακό πρόγραμμα, η μελέτη του έργου της τηλεθέρμανσης της Μελίτης με προϋπολογισμό 6.200.000 ευρώ, το οποίο βεβαίως θα ολοκληρώσει όλη αυτήν τη διαδικασία παροχής τηλεθέρμανσης σε αυτή την περιοχή, που όπως σωστά είπατε και εσείς, έχει πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες στον συγκεκριμένο τομέα.

Τώρα, για τον κάθετο άξονα και για το θέμα το οποίο θέσατε, μέρος του κάθετου άξονα προχωράει, η μελέτη του έργου υλοποιείται με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της «Εγνατίας Οδού» και θα βρούμε τη χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο. Γι’ αυτό μίλησα και στην αρχή για το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αύξηση που κάναμε φέτος, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και τέτοιου τύπου έργα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το αντίστοιχο τομεακό πρόγραμμα στον τομέα των οδικών αξόνων ήταν ήδη υπερδεσμευμένο από το τέλος του 2014 χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα ένταξης νέων έργων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο το αντιμετωπίζουμε σε όλη τη χώρα, δηλαδή η μη δυνατότητα ένταξης νέων έργων οδικών αξόνων, γιατί έχουμε υπερδέσμευση του προγράμματος. Δηλαδή αυτήν την στιγμή είμαστε σε μια διαδικασία που προσπαθούμε τα ήδη ενταγμένα έργα να τα ξαναδούμε και είτε να μειώσουμε προϋπολογισμούς είτε κάποια να απενταχθούν, γιατί το πρόγραμμα είναι ήδη υπερδεσμευμένο σε βαθμό 260%.

Ψάχνουμε, όμως, και βρίσκουμε εναλλακτικές οδούς χρηματοδότησης. Μία από αυτές είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μία άλλη είναι η συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα για δανεισμό με πολύ συμφέροντες όρους για έργα τα οποία έχουν και μια αναπτυξιακή παραγωγική διάσταση, όπως είναι και το συγκεκριμένο.

Είμαστε εδώ να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις. Νομίζω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα και από κοντά και με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής να καθίσουμε κάτω και να δούμε ποιες δυνατότητες έχουμε για να υλοποιήσουμε τέτοια σημαντικά έργα.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Αντωνιάδη, θα ήθελα να πω ότι συμπάσχω μαζί σας, γιατί το ίδιο που συμβαίνει στη Φλώρινα, συμβαίνει και στο Αγρίνιο με την «Ιόνια Οδό». Απλώς είπα για το αντικείμενο της ερώτησης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Είμαι μαζί σας. Μαζί είμαστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.