«Άκου να δεις» στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

30 Ιανουαρίου 2017
11:47
Κανένα σχόλιο

Μια επίκαιρη σατιρική επιθεώρηση, μια πολιτική και κοινωνική σάτιρα με γνήσιο χιούμορ θα παρακολουθήσουν όσοι ανηφορίσουν στο θεατράκι του Θεατροδρομίου, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, στις 9 το βράδυ.
Έξι αγαπημένοι ηθοποιοί έρχονται να μας παρουσιάσουν την καυστική επιθεώρηση με τίτλο «Άκου να δεις» σε σκηνοθεσία Στέλιου Αμανατίδη.
Μια θεατρική παράσταση ανάχωμα στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (ιδιαίτερα πολιτικό) που πλήττει τελευταία τη χώρα μας!
Άλλωστε πόσο φτωχός θα ήταν ο πολιτισμός μας χωρίς σάτιρα. Πόσο άνοστη θα ήταν η ζωή, η τέχνη δίχως το «σατυρικόν άλας».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του “Θεατροδρομίου” Λύσανδρος Ρήγας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές : “Επιλέξαμε να ανεβάσουμε αυτή την παράσταση, για να κάνουμε πολιτική σάτιρα. πολιτική επιθεώρηση. Θελήσαμε, απλά, να δώσουμε αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που βλέπουμε καθημερινά , αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από το χιούμορ, μέσα από τη σάτιρα, μπορούμε να περάσουμε πράγματα για όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια “. Ο ίδιος, επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, λέγοντας πως το Θεατροδρόμιο ήταν και πρέπει να είναι ανοιχτό σε κάθε νέο ρεύμα, σε κάθε νέο της περιοχής που θα ήθελε να πάρει μέρος σε μια παραγωγή. “Το θέατρο δεν μπορεί να ικανοποιήσει ένα προσωπικό γούστο, Μπορεί να είναι η αιτία να εξουδετερώσουμε όλοι το προσωπικό μας εγώ, γιατί το παν είναι η συνεργασία”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Στέλιος Αμανατίδης ευχαρίστησε τους συντελεστές για την συνεργασία τους, σημειώνοντας πως “είχα την τύχη σε κάποιες ιδέες που είχα για την παράσταση, να με βοηθήσουν όλοι οι συμμετέχοντες σε κάθε στιγμή της δημιουργίας, από τα τραγούδια μέχρι και τις ατάκες . Εμείς προσπαθήσαμε να μαζέψουμε ό,τι συμβαίνει έξω, τα κωμικά στοιχεία, χωρίς όμως να το κάνουμε απαισιόδοξο, κλείνοντας με αισιοδοξία”. Η παράσταση έχει έναν καθημερινό νεοελληνικό λόγο, με μια αμεσότητα που αγγίζει τον κόσμο και θεωρεί ο καθένας ότι θα μπορούσε να παίξει, κάτι που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, συμβαίνει συχνά!

Συγκινημένος για την καλλιτεχνική συνύπαρξη με τον “πολύ καλό φίλο και δάσκαλο” σκηνοθέτη Στέλιο Αμανατίδη, δήλωσε ο ηθοποιός Γιώργος Κοντορίκος , λέγοντας πως “βρισκόμαστε σε μια πολύ όμορφη παράσταση, την οποία ελπίζουμε να την απολαύσει ο κόσμος, όπως και εμείς”, σημείωσε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στην παράσταση. “Ήταν μακρύς ο δρόμος και δύσκολος, αλλά και πολύ όμορφος”, κατέληξε, συμπληρώνοντας πως το έργο είναι μια σάτιρα που στοχεύει στο μειδίαμα και την ταύτιση του θεατή με τα όσα συμβαίνουν στη σκηνή.

Για μια πολύ ωραία παρέα, που απέδειξε την όμορφη καλλιτεχνική της συνύπαρξη και στο παρελθόν, έκανε αναφορά από την πλευρά της η ηθοποιός Λία Γρίβα, η οποία ευχαρίστησε το Θεατροδρόμιο, ενώ παράλληλα τόνισε πως: “Η ζωή μας έχει γίνει δύσκολη. Έχουμε μεγαλώσει, δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν παλιά , που διασκεδάζαμε με το θέατρο. Είμαστε πιο προβληματισμένοι, όπως όλος ο κόσμος και θεωρώ ότι αυτή ακριβώς η παράσταση είναι η μεταφορά της ζωής του καθενός εδώ μέσα. και στο τέλος, καταλήγουμε με χαμόγελο, γιατί έτσι μόνο θα τα καταφέρουμε”, κατέληξε.

Για την επιθεώρηση, που ιστορικά έπαιξε στις πιο δύσκολες εποχές της, μίλησε από την πλευρά του ο ηθοποιός Βαγγέλης Τζιμόπουλος, σημειώνοντας ότι η επιθεώρηση έπαιζε πάντα σε εποχές πολέμου, δικτατορίας, σε δύσκολα και πέτρινα χρόνια. Όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση , στην οποία “ο κάθε θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, τον φίλο του, τον συγγενή του. Αυτό από μόνο του, βάζει τον θεατή στη θέση των ηθοποιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό που αφήνει η παράσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένα χαμόγελο και στο τέλος αυτής, μένει στο κοινό η ελπίδα, η οποία κοντεύουμε να χάσουμε.

Η Ευαγγελία Κωσταρέλλη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που τη βοήθησαν με τις σκηνοθετικές τους υποδείξεις στο να μπορέσει να πετύχει ερμηνευτικά τον ρόλο που υποδύεται .

Η παράσταση σατιρίζει τους πολιτικούς που μας έφτασαν σε αυτή την κατάσταση, ασκώντας αντιπολίτευση μέσα από έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο.

Συντελεστές της παράστασης

Σύνθεση κειμένου – σκηνοθεσία – Μουσική επιλογή – Σκηνογραφία – κινησιολογία: Στέλιος Αμανατίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Καραμάνη

Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παπαδόπουλος

Δημιουργία βίντεο: Νίκος Κέφαλος

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας


Τους ρόλους ερμηνεύουν:

– Αμανατίδης Στέλιος

– Γρίβα Λία

– Κοντορίκος Γιώργος

– Κωσταρέλλη Ευαγγελία

– Σιακαβάρα Ελένη

– Τζιμόπουλος Βαγγέλης

* Το τραγούδι “Αχ βρε ΣΥΡΙΖΑ” ερμήνευσε η Καίτη Τσιμπέρη (Μαζόχα)

Στα πλήκτρα ο Μάκης Μαυρίδης

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της παράστασης

– Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – ΕΠΤΑΚ

– Γιαραμάζης Α.Ε.

– Αφοί Πιτένη ΑΒΕΕ

– Ταβέρνα “Ο Πλάτανος” – Πατσώνας

– Αμπελώνας Καμκούτη

– Αρτοποιείο Γιάννη Σιδέρη

Και τους χορηγούς επικοινωνίας
– Καθημερινή εφημερίδα “ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ”

– Καθημερινή εφημερίδα “Πτολεμαίος”

– Καθημερινή εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ”

– Καθημερινή εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ”


Εισιτήριο: 6 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων: Τηλέφωνο: 6980957770

Η παράσταση θα δοθεί επίσης την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ., την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.