Γ. Ζεμπιλιάδου: “Δεν έχει όρια η υποκρισία τους – O Περιφερειάρχης κι οι ακόλουθοί του περιφερειακοί σύμβουλοι, άκουγαν, χωρίς να αντιδράσουν, τον κο Κοτζιά να υποτιμά την παρουσία των χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν στο Πισοδέρι και ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

19 Ιουνίου 2018
11:34

Τη μια μέρα, αρχικά εκφωνούν πύρινους λόγους κατά της συμφωνίας που εκχωρεί όνομα, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια, λίγη ώρα μετά, την ώρα της ψηφοφορίας για το ψήφισμα, αντί για την καταδίκη της υπογραφής της συμφωνίας, συντάσσονται πίσω απ’ τη γραμμή του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, στηρίζοντας τις επιλογές της Κυβέρνησης.

Την άλλη μέρα, και την ώρα της επίσημης υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες, ¨διαδηλώνουν¨ εναντίον της και ξιφουλκούν με δηλώσεις τους, άμεσα ή έμμεσα, κατά του Περιφερειάρχη.

Τελικά, δεν έχει όρια η υποκρισία ορισμένων μελών της σημερινής Περιφερειακής αρχής.

Υποκρισία που έχει λόγο και εξήγηση. Για να εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια (σ. σ. όπως οι ίδιοι τα έχουν ήδη αποκαλύψει ή ¨αποκαλύπτονται¨ μέσω διαρροών προς τα μέσα ενημέρωσης).

Από τη μια κρατούν με νύχια και με δόντια τις θέσεις εξουσίας που κατέχουν και από την άλλη προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες παριστάνοντας τους ¨αντιστασιακούς¨.         

Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να δικαιολογούνται (σ. σ. ως ανθρώπινες αδυναμίες) σε θέματα μικρής σημασίας.

Πώς όμως να συγχωρεθούν και να τις προσπεράσει κανείς όταν αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα και άλλα σημαντικότατα, επίσης, θέματα όπως είναι αυτό του ξεπουλήματος της ΔΕΗ;

Αποδείχτηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα πως ο συνδυασμός Ανατροπή- Δημιουργία πορεύεται με βάση τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα όσων απέμειναν σ’ αυτόν, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Κάτι που τα μέλη του δεν εννοούν να καταλάβουν και πιστεύουν πως μπορούν να κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλο τους.

Όσο για τον κ. Καρυπίδη, τι άλλο να πούμε; Η απροθυμία του να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Μακεδονικό, η επιλογή του να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες με το πρόσχημα της θεσμικής παρουσίας και της επίδοσης ενός «χλιαρού» ψηφίσματος που ψήφισε μόνο η δική του παράταξη, ψήφισμα που δεν καταδίκαζε ρητά την συμφωνία και δεν ζητούσε την μη υπογραφή της, αποδεικνύουν πως, δυστυχώς για τον τόπο, αδυνατεί να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτός και οι ακόλουθοί του περιφερειακοί σύμβουλοι, άκουγαν, χωρίς να αντιδράσουν, τον κο Κοτζιά να υποτιμά την παρουσία των χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν στο Πισοδέρι και ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , όταν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κος Ζάεφ προσφώνησε τους παριστάμενους ως «Έλληνες και Μακεδόνες», προσβάλλοντας κατάφορα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που τον φιλοξενούσε.

Το ότι κατέληξε αντί να ασκεί και να τιμά το ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες, στο να παρίσταται και να χαιρετίζει, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του.       

Γραφείο Τύπου

16 σχόλια

  • αν εξακολουθούσε νάταν στην εξουσία η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και κατάφερνε, κυρία μου, να φέρει αυτή τη συγκεκριμένη συμφωνία, θα πανηγυρίζατε και σεις και όλοι η στηρίζοντες την κυβέρνηση. Αλλά αυτό βέβαια δεν πρόκειται να το παραδεχτείτε.
    Μ.

    • η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία και τέτοια κατάπτυστη συμφωνία δεν έφεραν. όσο για την Ζεμπιλιάδου πήρε θέση από την πρώτη στιγμή. Γιαυτό αγαπητέ τρολάκη άντε κοιμήσου όπως ξέρεις εσύ. Θα σε ξυπνήσουν τα αφεντικά σου για να πληρωθείς…

    • Αγαπητέ/ή Μ στην πολιτική και στη ζωή σημασία έχει το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και το αποτέλεσμα είναι η συμφωνία και ο υπογράφων περιφερόμενος “πολιτικός θίασος”!!

  • Ο Καρυπίδης προσπαθούσε σε δυο περιφερειακά συμβούλια να εκδώσει ψήφισμα στήριξης στην διαπραγμάτευση Κοτζια ! Δηλαδή ψήφισμα στήριξης στην παραχώρηση ονόματος – γλώσσας και ιστορίας στα Σκόπια . Ο Καρυπίδης , αντιπεριφερειαρχες και σύμβουλοι ( όσοι από αυτούς δεν αντέδρασαν ) θα τιμωρηθούν από τον κόσμο

  • Και μετά τους πείραξε που είπε ο Γάτσιος Μελισσανίδη τον Κεχαγιά… και λίγα του είπε.. υποκρισία χωρίς όρια

  • Κράτησε γερά ο περιφερειάρχης σε όλα όπως του δίνουν γραμμή.. Αχ κ.Γεωργια δεν κουραστήκατε με αυτον?

  • Αγαπητή μου Γεωργία αν δεις το βίντεο με τον Θοδωρή να δίδει το ψήφισμα στον κ. Κοτζιά μου θυμίζει μαθητή της εποχής 1980 να απολογείται στον λυκειαρχη του με φόβο τι θα του απαντήσει Πρώτη φορά τον έχω δει τόσο αμήχανο και τόσο φοβισμένο ίσως να κάνω λάθος. Οπότε πώς να φύγει? Που να πάει? Έχει κάνει τρία μεγάλα λάθη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθουν. Ξεπούλημα ΔΕΗ Μακεδονικό Διόδια!

  • Η κα Ζεμπιλιάδου ωσ πειφερειάρχησ τι θα κανε δηλαδή, θα τυλίγονταν με σημαία κι εκρηκτικά και θα ανατιναζόταν μπροστα τους για να αποτρέψει την υπογραφή τησ συμφωνίας; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, έχουμε γίνει γραφικοί…

    • Γραφικοι γίνανε αυτοί που χειροκροτούσαν τον Ζάεφ όταν έλεγε Έλληνες και Μακεδόνες και έτρεμαν μπροστά στον Κοτζιά … Καρυπίδης Καρυπίδου, Κάτανας , Ρούσης…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.