Ιδιοτέλεια, υποκρισία, διχασμός, μίσος. Τέσσερα επικίνδυνα συστατικά . Αυτοί που δήθεν θέλουν να έχουν μια συγκεκριμένη άποψη και σκέψη για τα κοινά, αυτοί οι ίδιοι δηλητηριάζουν τη σκέψη του λαού και θέλουν να δημιουργήσουν ανισορροπία στην κοινωνική συνοχή. Νομίζω όμως ότι ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε λίγο μεταξύ μας. Υπάρχουν λοιπόν οι εύκολες λύσεις και οι εύκολες αποφάσεις. Υπάρχουν όμως και οι δύσκολες λύσεις και οι δύσκολες αποφάσεις.

Οι εύκολες λύσεις εξυπηρετούν αυτούς που δρουν πάντα με γνώμονα το προσωπικό όφελος. Πάμε τώρα λίγο «στο μεταξύ μας». Όσοι θεωρείτε ότι είστε φίλοι μου, θα κάνατε τουλάχιστον τον κόπο να διαβάζατε αυτά που έγραψα τις προηγούμενες μέρες. Γιατί εσείς οι φίλοι μου με γνωρίζετε. Και δε με γνωρίζετε απο τώρα. Και ξέρετε ποιος είναι ο Ηλίας. Σωστά; Σωστά. Δεν το κάνατε όμως. Δεν πειράζει, γιατί εγώ σας καταλαβαίνω και συμμερίζομαι όλα αυτά τα συναισθήματα που βγάλατε στον τοίχο μου. Υπάρχει οργή, υπάρχει δυσπιστία, υπάρχει θυμός, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Όμως εγώ, συνεχίζω να σας κοιτώ στα μάτια. Γιατί είμαι αυτός που γνωρίζετε. Εσείς λοιπόν συνεχίστε να «βλέπετε» τον Ηλία. Αυτόν που και εσείς γνωρίζετε.

Θα ήθελα όμως να σας καταθέσω κάτι. Εμείς, επαγγελματίες πολιτικοί δεν ήμασταν ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Θεωρούσα και συνεχίζω να ενεργώ με τη σκέψη πως ένας αγώνας αν δεν έχει τελειώσει ή θεωρητικά αν φαίνεται πως έχει τελειώσει, εμείς θα πρέπει να είμαστε παρόντες και να δίνουμε την ύστατη μάχη. Το ίδιο πράττει και ο περιφερειάρχης. Ο Θόδωρος ο Καρυπίδης. Η εύκολη λύση λοιπόν θα ήταν να πάμε και εμείς στο βουνό, όπως μου γράψατε οι περισσότεροι. Όμως η θεσμική μας ιδιότητα την οποία εσείς μας δώσατε, μας δίνει την ύψιστη τιμή να δώσουμε τον αγώνα και να εκφράσουμε τις απόψεις μας,..τις δικές σας απόψεις.., μέχρι τέλους. Έτσι επιλέξαμε τη δύσκολη λύση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση. Πήγαμε στις Πρέσπες. Όπως μας εξουσιοδότησε το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο να παραδώσουμε το ψήφισμα την ημέρα της εκδήλωσης και την ώρα που θα μας το επέτρεπαν οι διοργανωτές.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων όμως τι θα μας περίμενε όταν επιστρέψουμε πίσω. Έτσι, φτάνοντας εκεί, κοιτώντας τους στα μάτια, τους το παραδώσαμε λέγοντας ΟΧΙ στη συμφωνία. Βλέπετε, ορισμένοι τιμούν την ψήφο σας με υπευθυνότητα και με απόλυτη συναίσθηση στη θεσμική τους ιδιότητα. Χωρίς εκλογικό όφελος και χωρίς προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου σας με τρικ και όμορφες πατριδόκαπηλες λεζάντες. Μακριά από εμάς κάθε τέτοιου είδους πρακτική. Και για να τελειώνουμε μια και καλή. Εγώ θα βρίσκομαι πάντα και παντού όπου χρειαστεί για την προάσπιση της πατρίδας μου και της περιφέρειάς μου, ακόμη και αν μείνω μόνος μου με την πυροσβεστική μάνικα για να αντιμετωπίσω την πιο καταστροφική πυρκαγιά. Σας πληροφορώ, δε με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος. Γιατί έχω τη συνείδησή μου καθαρή, καθώς γνωρίζω πως δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Και είμαι περήφανος που θα συνεχίζω να κοιτώ τον γιο μου στα μάτια. Ραντεβού στις κάλπες το 2019.

 

Από το προσωπικό προφίλ του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλία Κάτανα, στο facebook