kozan.gr: Στον αριθμό των τμημάτων του νέου ιδρύματος, “κολλάει”, προς το παρόν, η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Τι ειπώθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

20 Ιουνίου 2018
11:23

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, που αποκαλύπτει τις εξελίξεις γύρω κι από το συγκεκριμένο ζήτημα, συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είχαν, στην Αθήνα, χθες (19/6), το μεσημέρι, λίγο μετά τις 4, οι δύο τριμελείς επιτροπές που συγκροτήθηκαν για διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό σκοπό & στόχο την συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων. Εκτός από το βασικό αντικείμενο της συζήτησης, τέθηκαν θέματα και προβληματισμοί που αφορούν την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, δηλαδή, σε ό,τι αφορά το ρόλο που θα κληθεί να έχει το νέο ίδρυμα σε σχέση με τις συνεργασίες, σε εκπαιδευτικό κι όχι μόνο επίπεδο, με αντίστοιχες δομές, αλλά και γενικότερα τους φορείς της γειτονικής χώρας. Αναφορικά με το κυρίαρχο ζητούμενο της συνάντησης, σε κάποια στιγμή υπήρξε “εμπλοκή” στη συζήτηση, καθώς η πλευρά του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, διαφώνησε τόσο με την πρόταση των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, όσο και των εκπροσώπων του Υπουργείου, σχετικά με τον αριθμό των τμημάτων που προτείνεται να δημιουργηθούν στο νέο στο Ίδρυμα, που θα προκύψει από τη συγχώνευση. Η πλευρά του Πανεπιστημίου προτείνει, αρχικά, τη δημιουργία 22 τμημάτων, ενώ η πλευρά του Υπουργείου 19. Η πρόταση του ΤΕΙ ανέρχεται σε 35 τμήματα, ενώ φέρεται να βάζει ως κατώτερο όριο τα 23-25 τμήματα. Το υπουργείο πρότεινε  σε πρώτη φάση να δημιουργηθούν 19 τμήματα δίνοντας την υπόσχεση πως μελλοντικά θα αυξηθεί ο αριθμός τους, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά του ΤΕΙ, θεωρώντας πως και στο παρελθόν αντίστοιχες υποσχέσεις, άλλων κυβερνήσεων, έμειναν ανεκπλήρωτες. Την Δευτέρα 25/6, οι δύο τριμελείς επιτροπές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, αναμένεται να στείλουν, στο Υπουργείο Παιδείας, εκ νέου τις προτάσεις τους, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

kozan.gr

 

 

11 σχόλια

  • Όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου.

    Ο σαματάς γίνεται για την εξασφάλιση καρεκλών για τους “καθηγητές” του ΤΕΙ στη νέα κατάσταση.

  • Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου εξαιτίας της ματαιοδοξίας κάποιων..Να χουν το θάρρος όμως να πάρουν και την ευθύνη για το κλείσιμο και των δύο ιδρυμάτων!

  • Άμεσα να προχωρήσει η συγχώνευση των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ . Η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να είναι μία και ενιαία.Τεράστιο οφελος απο την εξοικονόμηση δαπανών στις υποδομές. Ενα μεγάλο πανεπιστήμιο σε κάθε περιφέρεια.

  • Δίνεται η ευκαιρία στην Κοζάνη να διεκδικήσει νέα τμήματα και να δημιουργήσει ένα δυνατό πανεπιστήμιο και 3 παπαγαλάκια ( που δεν ξέρουμε τι και ποιούς εξυπηρετούν αλλά μπορούμε να το μαντέψουμε) προσπαθούν να το καταστρέψουν!

  • ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 1ΚΑΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΕΙ; ΕΛΕΟΣ!!!ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΡΣΟΝΕΡΑ.

  • ΠΡΟΣ:Ανώνυμος – Ιούνιος 20th, 2018 at 16:19
    Με 1- 2 & 19 @) Σπουδάζουν και στο εξωτερικό και έρχονται πτυχιούχοι.
    Σημασία έχει να λαμβάνουν πτυχίο με δύσκολες εξετάσεις και να έχουν ανάλογα δικαιώματα. Ξεχνάς πόσοι έλαβαν πτυχία και διορισμούς προερχόμενοι από απίθανες χώρες και μετεγγραφές λόγω πολέμου, σεισμού, πανούκλας, άρρωστης γιαγιάς,καρδιακού πατέρα κλπ!!!

    • Βουλευτές θέλουν να γίνουν ενώ πέρασαν σε πανεπιστήμια της βαλκανικής , και μετά πήραν μεταγραφές ..

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!!!!!!

  • Τελικά ο θεσμικός παράγοντας που μπορεί να σχεδιάζει και να διεκδικεί και πετυχαίνει το καλό για την περιοχή μας είναι ο Γκανάτσιος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.