kozan.gr: Ο Γ. Γκουντιός για την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό (Hχητικό)

20 Ιουνίου 2018
12:39

 

Ο παραιτηθείς, από τους ΑΝΕΛ, Γιάννης Γκουντιός, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, στην Π.Ε. Κοζάνης, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, μίλησε σήμερα Τετάρτη 20/6, στην εκπομπή «Ελεύθερο Πρωινό», στο «Ελεύθερο Ραδιόφωνο, στους 99fm και στη Β. Αννουλίδου. Παρά την παραίτησή του από το κόμμα και τη διαφωνία του στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, συνεχίζει να θεωρεί τον Π. Καμμένο πατριώτη και καθαρο πολιτικό. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα, που σας μεταφέρει διαδικτυακά το kozan.gr:

 

16 σχόλια

  • Απο την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας γι αυτα που ελεγαν προεκλογικά και με αυτα που κανουν τωρα ποτε θα παραιτηθείτε. Διοτι δύο μετρα και δύο σταθμά δεν γίνονται

  • Ρε Γκουντιέ…. Ο Τέλλος Άγρας δεν μιλούσε ελληνικά λες; Τόσο ανιστόρητος είσαι;;;;; Ο Σαραντέλος Αγαπηνός από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας;;;; Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε με σένα… Να ζητήσεις συγγνώμη!

    • Δεν ξέρω για τον Τέλλο Άγρα, αλλά ο καπετάν Κώττας γρι.
      Κι υπάρχει κι αναφορά του ΠΜ προς την τότε Ελληνική κυβέρνηση που λέει πως του μετέφρασαν από την γλώσσα που μιλούσε ο Κώττας την μακεδονική.

      • Δεν ανέφερε το Καπετάν Κώττα όμως στη συνέντευξή του… Για τον Άγρα είπε ότι δεν μιλούσε λέξη ελληνικά! Η μπάλα στην εξέδρα βλέπω.

        Δεν γνωρίζεις ιστορία; Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς που λέει κι η διαφήμιση!

    • Έχεις δίκαιο. Διορθώνω. Ο καπετάν Κώττας δεν μιλούσε ελληνικά.
      Ζητώ συγγνώμη.
      Σας διαβεβαιώνω ότι το λάθος έγινε από παραδρομή εν τη ρύμη του λόγου.

      • Αγαπητέ Γιάννη,
        επέτρεψε μου να πω, πως οι παραδρομές και οι ρύμες του λόγου εκ των υστέρων είναι περίπου σαν την απομάκρυνση από το ταμείο. Χώρια που την τακτική αυτή συνηθίζουν πολύ στις μέρες μας οι πολιτικάντηδες. Επειδή είσαι χαμηλών τόνων και καλό παιδί, να μην σε εντάξουμε σε αυτούς.

        Λιγότερο για σένα και περισσότερο για τους αναγνώστες …

        Ο καπετάν Κώττας ήταν σλαβόφωνος (μητρική γλώσσα), ίσως να ήξερε και λίγα Ελληνικά (κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν δίγλωσσος).
        ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι ο Κώττας Χρήστου (Καπετάν Κώττας) ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
        Ήταν δηλαδή ΈΛΛΗΝΑΣ, πιο ΕΛΛΗΝΑΣ από όλους εμάς.
        Το χωριό του στα Κορέστεια, η Ρούλια (το τελευταίο από Φλώρινα προς Κρυσταλλοπηγή) σήμερα λέγεται Κώττας προς τιμή του, ενώ υπάρχει και μουσείο Κώττα εκεί. Εξάλλου είναι κοντά και το χωριό Μελάς (πρώην Στάτιστα) που εκεί έχασε τη ζωή του ο Παύλος Μελάς.
        Ο καπετάν Κώττας απαγχονίστηκε στο Ελληνικότατο Μοναστήρι (στα Βυζαντινά Βιτώλια – ή στα Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας αν προτιμάς) το Σεπτέμβριο του 1905, ενώ οι τελευταίες του λέξεις ΣΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ήταν “ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ”

        Αυτός ήταν και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ !!!

        Στα 2018 είναι εύκολο να βρούμε έστω και την ελάχιστη γνώση, δίνοντας Κώττας Χρήστου ή Καπετάν Κώττας σε όποια μηχανή αναζήτησης

        Και κάτι πιο προσωπικό. Το ότι παραιτηθήκατε κάποιοι και όχι όλοι οι ΑΝΕΛ στην Δυτ. Μακεδονία ή και όπου αλλού στην Ελλάδα, δείχνει ότι ακόμη και σήμερα ο καθένας σας καταλαβαίνει κατά το δοκούν το τι ακριβώς συνέβη προχτές στην Πρέσπα, ενώ παράλληλα δεν σας απαλάσσει από τυχόν ευθύνες σας έστω και πολιτικές. Και άσχετα με τις παραιτήσεις σας, μόνο σαν ανοησίες μπορούμε να εκλάβουμε τα περί αμερόληπτου και καθαρού αρχηγού μπλα μπλα μπλα… Θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι κουβαλήσατε νερό στον μύλο των ΑΝΕΛ, οι οποίοι ας πω απλά πως “χρησιμοποιήθηκαν”. Εύχομαι δε να μην φτάσετε να μετανοείσετε μελλοντικά για την καλόπιστη μεν, καταστροφική δε αφοσίωση σας.

        Είδες τι είπε και τι έκανε η Μανταλένα Παπαδοπούλου; Πίστεψα, πάλεψα, παρασύρθηκα, απατήθηκα, πάω σπίτι μου.
        Σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσες να υμνήσουμε τον καπετάν Κώττα. Στην Φλώρινα είναι εθνικός ήρωας, όπως για την Κοζάνη ο Λασσάνης

  • Όλα αυτά τα άρθρα που γράφατε κατα καιρούς κύριε ήταν στην σφαίρα της δική σας φαντασίας, αυτό μας λέτε

  • Τέλλος Άγρας (Αγαπηνός). Απόφοιτος της Σ.Σ.Ευελπίδων που προσέφερε τα μάλα στο λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα στην εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας, μιλούσε δε άπταιστα ελληνικά. Καπετάν Κώττας (Κώττας Χρήστου), Μακεδονομάχος με ελληνική συνείδηση. Δε μιλούσε Ελληνικά (όπως και η τουρκόφωνη γιαγιά μου που ήρθε από τον Πόντο) αλλά έλεγε στη γλώσσα που μιλούσε «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας». Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε.
    Το ανέκδοτο της ημέρας:
    Ο Πάνος Καμένος συνεχίζει να είναι πατριώτης, καθαρός. Δεν είναι διαπλεκόμενος.

    • Λίγο πιο πάνω 15:02 παραδέχεται ότι έκανε λάθος και ζητά συγνώμη. Σπάνιο πράγμα στις μέρες μας. Όσοι τον ξέρουμε είμαστε σίγουροι ότι το λάθος έγινε στη ροή του λόγου του.
      Για την ουσία των επιχειρημάτων του σιγή.

  • “Συνεχίζει να θεωρεί τον Π. Καμμένο πατριώτη και καθαρο πολιτικό”
    Σαν να μου φαίνεται ότι παίρνεις φόρα για επικείμενη κολοτούμπα στις ερχόμενες εκλογές!
    Για τις σημερινές του δηλώσεις για χρηματισμό βουλευτών τι έχεις να πεις?
    Κάκιστο θέατρο σκιών, ξανάπαιγμένο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.