Λευτέρης Αυγενάκης από την Φλώρινα: “Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών” (Φωτογραφίες & Βίντεο)

20 Ιουνίου 2018
16:03

Την πλήρη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπεγράφη την Κυριακή στους Ψαράδες, εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Φλώρινα, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών.

Ο κ. Αυγενάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέλυσε σημείο προς σημείο τη Συμφωνία και στάθηκε στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, των σχολικών βιβλίων, των εμπορικών σημάτων και ονομασιών κ.ά.

«Η κυβέρνηση έφερε τη χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί και που συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα και που θίγει τα εθνικά συμφέροντα και προσβάλλει την Ιστορίας μας» είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε πως η συμφωνία «είναι προκλητική και προβληματική

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη στιγμή της επίσκεψης ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος «γιατί πριν λίγες μέρες η σημερινή κυβέρνηση εγκλημάτησε», ενώ ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης υπογράμμισε πως η συμφωνία θα φέρει δεινά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μάκης Θεοδώρου μίλησε για «πληγωμένη, θυμωμένη και οργισμένη Φλώρινα».

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε και για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σέλτσα ο οποίος, όπως υποστήριξε, «σε προηγούμενους χρόνους είχε προσφύγει και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως οπαδός της άποψης για ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην περιοχής». Και αναρωτήθηκε: «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τα αποδέχονται; Συμφωνούν με τον κ. Σέλτσα; Και αν όχι γιατί δεν έχουν πάρει θέση επ’ αυτού;».

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και εν συνεχεία με φορείς και συλλόγους στο Επιμελητήριο. Κατόπιν, μετέβη στις Πρέσπες όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και συναντήθηκε με κατοίκους των Ψαράδων.

Τον κ. Αυγενάκη συνόδευαν ο αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης, ο Βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνης, η Αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων – Βουλευτής Καστοριάς Μ. Αντωνίου, ο Τομεάρχης Οικονομικών – Βουλευτής Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλο, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης και στελέχη του κόμματος.

       

17 σχόλια

      • Για να καταλαβεις ποσο αγραμματος ειναι ο λαος. Η νδ ηθελε τη συμφωνια κι εκανε κωλοτουμπα μολις ειδε πως εχει ψηφους απ την αλλη. Αν δεν το πιστευεις κουνα το κεφαλι σου.

  • σε όλη την Ελλάδα ξεκινησαν οι αντιδράσεις για να καταστήσουμε την συμφωνία με την σερβιέτα ματσεντόνια κενής περιεχομένου.

  • Δεν έχν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή μου αλλά αυτό που βλέπεται από τις εικόνες σας φαίνεται φυσιολογικό; Σε ποιόν αιώνα ζούμε;

  • Πιθανό στην ΝΔ αρκετοί να ανακουφίστηκαν που δεν θα πρεπει να περάσουν αυτοι την συμφωνία

    Αλήθεια δεν εξέφρασαν ολα τα στελέχη την άποψη τους . Πχ κύριος Παπαδόπουλος τι λεει για το ζήτημα ? Τουλάχιστον ο κύριος Κασαπίδης πήρε θέση κ μίλησε πηγαία στην Βουλή

    • ΉΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ.

  • Ξέρω ότι πονάει που η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία αλλά ξυδάκι.

    Εγγυητές είμαστε … εμείς η βάση της ΝΔ.

  • μα καλά τι λέει ο κυριάκος στους γερμανούς ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην συμφωνία;;;; μπεεεε μπεεεε λέει ότι πρέπει να κάνει φασαρία για να μην χάσει τα δεξιά πρόβατα…..μπεεεε….μπεεεεε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.