Eπιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Λίγες μέρες πραγματικής δουλειάς και το κανάλι Πτολεμαΐδας θα γίνει όπως πρέπει και του αξίζει

20 Ιουνίου 2018
20:19

Κύριοι Δήμαρχε, αντιδήμαρχοι, πρασίνου, καθαριότητας, πολεοδομίας του πλεονασματικού δήμου Εορδαίας. Βρισκόμαστε στο κανάλι Πτολεμαΐδας, ένας χώρος όπου καθημερινά περπατάει, αθλείται, και διασκεδάζει με όποιον τρόπο μπορεί πολίτες κάθε ηλικίας της πόλης μας. Δυστυχώς όμως όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας στέλνω φαίνεται πως η εγκατάλειψη και η βρωμιά δεν έχουν προηγούμενο. Μονοπάτια και παγκάκια που πνίγονται στην κυριολεξία από τα χόρτα. Παγκάκια και κολόνες φωτισμού διαλυμένες. Βρύσες μέσα στην βρωμιά. Και το κανάλι που έχει γίνει ο χώρος αποθέσεις σκουπιδιών και χωμάτων από τα γύρω κτήματα και μπαχτσέδες, το οποίο όπως πάει θα μπαζωθεί σε ορισμένα σημεία και μετά σε καμιά πλημμύρα θα ψάχνουμε τους λόγους οι οποίοι είναι προφανείς.  Νομίζω πως δεν απαιτείται κόπος αλλά λίγες μέρες πραγματικής οχτάωρης δουλειάς. 5-10 άτομα του τμήματος πρασίνου με τον εξοπλισμό τους, τους γεωπόνους του δήμου (οι οποίοι πρέπει να είναι παρόντες γιατί δυστυχώς τα παιδιά δεν ξέρουν τι πρέπει να κοπεί και τι όχι, απλά έχουν μια μεσινεζα και νομίζουν ότι όλα πρέπει να γίνουν ένα) και σε 3-4 μέρες όλο το κανάλι θα είναι ένας υπέροχος και καθαρός χώρος προς χρήση. Τα συνεργεία του δήμου επίσης μπορούν να επισκευάσουν και τα παγκάκια και τις κολόνες φωτισμού. Άλλωστε γι’ αυτό και υπάρχουν τα συνεργεία με τους υπαλλήλους τους. Έτσι αν ο κάθε αντιδήμαρχος αφήσει τις μικροπολιτικές του στην άκρη και αποφασίσει ότι πρέπει να γίνει σε μια εβδομάδα το κανάλι θα έχει την θέση που του αξίζει. Το ίδιο νομίζω ότι μπορεί να γίνει και σε κάθε πάρκο της πόλης μας, από μια μέρα πραγματική δουλειά θέλει το καθένα με όλα τα συνεργεία σε συνεννόηση. Πόσα πάρκα έχει η πόλη; 5-10; Ένα κάθε μια μέρα και σε 10-20 μέρες όλοι οι χώροι πρασίνου θα είναι κομπλέ. Αν όμως δεν μπορεί ένας ολόκληρος δήμος να συνεννοηθεί και να δουλέψει όπως πρέπει, τότε αφού υπάρχει πλεόνασμα ας το δώσουμε σε καμιά εταιρεία να αναλάβει το πράσινο και την “καθαριότητα”.

Y.Σ Να πω ένα ευχαριστώ στους δυο κυρίους που φυτεύουν και προσέχουν με την αγάπη τους και την θέληση τους μερικά δέντρα.

 

 

 

 

 

4 σχόλια

  • Και που να πάτε παρακάτω στη συνέχεια του μονοπατιού, μετά τον νέο δρόμο. Το μονοπάτι φτάνει μέχρι το δρόμο της Αρδασσας, αλλά μετά γίνεται εντελώς χάλια. Και είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσε να συνεχιστεί και να κάνει κύκλο μέχρι την Πτολεμαΐδα και να ήταν υπέροχο… Αλλά….

  • Μόνο λούφα και φρέντο.
    Από τον πρώτο ως τον τελευταίο που καταπιάνεται με τα κοινα.
    Η πλάκα είναι ότι έρχεται και η σειρά των παιδιών μας να μπουν σε αυτή την κοινωνία κολαφο!!
    Να τους πείτε υπομονή και αν δεν έχουν,στη σειρά για βορειες χώρες που χρειάζονται υπαλληλακια.

  • Καλά, ακόμη δεν καταλάβατε με ποιους δημοτικούς άρχοντες έχουμε μπλέξει; Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο ζωντανά δυο μπάλες άχερο να φτιάξουν το κανάλι ζητάτε; Δεν μπορούν τα παλληκάρια δεν το έχουν. Κάθε προπροπερσι και καλύτερα. Δυστυχώς την πατήσαμε για άλλη μια φορά. Δεν μας φταίει κανείς. Μόνοι μας βγάλαμε τα ματάκια μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.