Γιάννης Θεοφύλακτος: Δέκα αλήθειες για το Σκοπιανό / Μακεδονικό

20 Ιουνίου 2018
20:19

Μερικές αλήθειες για τη Συμφωνία με τους βόρειους και ομόδοξους γείτονές μας. Γνωρίζουν όλοι ότι απευθύνομαι με πάσα ειλικρίνεια και νηφαλιότητα σε όλους τους συμπολίτες μας, ασχέτως πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας, ασχέτως αν συμμετείχαν ή όχι στα συλλαλητήρια κτλ – άλλωστε το θέμα είναι εθνικό.

1ον: Θέλουμε να λυθεί κάποτε η διένεξη με τους βόρειους γείτονές μας ή όχι;

Η εθνικά συμφέρουσα απάντηση είναι “ναι”, γιατί όσο χρονίζει το θέμα τόσο κατοχυρώνουν το “Μακεδονία” σκέτο.

2ον. Αν θέλουμε να βρεθεί λύση, το θέμα του ονόματος δεν γινόταν παρά να λυθεί με σύνθετη ονομασία. Δηλ. “Νέα” ή “Άνω” ή “Βόρεια Μακεδονία”. Οι περισσότεροι Έλληνες θα επιθυμούσαμε μία ονομασία που να μην έχει καθόλου τον όρο ‘Μακεδονία’; Σίγουρα ναι. Ήταν εφικτό κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι. Δεν είναι τυχαίο που η εθνική γραμμή της Ελλάδας εδώ και είκοσι χρόνια είναι αυτή στις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες (πάγια θέση από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις – φοβερή υποκρισία να το αποσιωπούν τώρα).

Συνεπώς, αν δεν επιθυμούμε την αναφορά του όρου “Μακεδονία” καθόλου στην ονομασία των γειτόνων μας, τότε γυρνάμε στην 1η ερώτηση, ότι δηλ. δεν θέλουμε καθόλου λύση κι ας διαιωνίζεται το πρόβλημα -όσο κι αν είναι αυτό εθνικά επιζήμιο, γιατί κατοχυρώνονται ως ‘Μακεδονία’ σκέτο.

3ον. Είναι εθνικά συμφέρουσα η ύπαρξη του κράτους αυτού; Σίγουρα ναι, γιατί ‘σπάει’ τα σχέδια για ‘μεγάλη Αλβανία’ , καθώς και για ‘μεγάλη Βουλγαρία’.

4ον. Είναι εθνικά συμφέρον να κλείσει η διένεξη με τους βόρειους και ομόδοξους γείτονές μας; Ναι, γιατί ο κύριος αντίπαλός μας είναι άλλος (Τουρκία), η οποία μάλιστα λόγω της διένεξης αυτής βρήκε ευκαιρία και ‘έβαλε πόδι’ στη γειτονική χώρα (το οποίο θα αναγκαστεί να αποσύρει εάν λυθεί η διένεξη).

5ον. Η πάροδος των δεκαετιών λειτουργεί στο θέμα του ονόματος υπέρ των Σκοπιανών ναι ή όχι; Φυσικά και ναι είναι η απάντηση, πέτυχαν και καθιερώθηκαν ως “Μακεδονία” σκέτο σε όλο τον κόσμο. Όποιος ζει ή επισκέπτεται στο εξωτερικό οποιαδήποτε χώρα το γνωρίζει. Απόδειξη είναι ότι το ‘Σλαβομακεδονία’ που θα δεχόντουσαν το 1992, δεν το δέχονται τώρα. Κι ας σκεφτούμε την κατάσταση σε άλλα 25 ή 50 χρόνια.

6ον. Πάμε τώρα στην παρούσα Συμφωνία. Είναι “τέλεια” για εμάς τους Έλληνες; Σίγουρα όχι. Ούτε και για τους Σκοπιανούς όμως είναι ‘τέλεια’. Αν επιδιώκουμε την ‘τέλεια’ (μόνο για εμάς) συμφωνία, αυτό ισοδυναμεί με ‘μη – Συμφωνία’, οπότε γυρνάμε πάλι στην 1η ερώτηση και στην επιζήμια εθνικά απάντηση “καλύτερα να μην λυθεί ποτέ”.

7ον. Υποχρεώνονται οι βόρειοι γείτονές μας να αλλάξουν το Σύνταγμά τους ή όχι;

– Υποχρεώνονται (λίγο εξευτελιστικό ακούγεται, δε νομίζω να υπήρξε Κράτος που να υποχρεώθηκε από άλλο Κράτος να αλλάξει το Σύνταγμά του).

Υποχρεώνονται να απαλείψουν κάθε αλυτρωτική αναφορά σε βάρος μας;

– Υποχρεώνονται, για πρώτη φορά.

Υποχρεώνονται να ξεκαθαρίσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, τους αρχαίους Μακεδόνες και τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα;

– Υποχρεώνονται, για πρώτη φορά.

Τελειώνει με τη Συμφωνία αυτή κάθε πλαστογράφηση, καθετί αλυτρωτικό;

  • Τελειώνει.

  • Κατεβάζουν αγάλματα, μετονόμασαν αεροδρόμια και λεωφόρους;

  • Ναι, για πρώτη φορά.

Άστοχη συνεπώς η αναφορά ότι με τη Συμφωνία πλαστογραφείται η Ιστορία μας – το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει.

8ον. Όλα τα παραπάνω, δηλ. η πλαστογράφηση της Ιστορίας, οι αλυτρωτικές αναφορές, η σύνδεση με τον αρχαίο πολιτισμό και ιστορία, υπήρχαν ή δεν υπήρχαν στους γείτονες, στο Σύνταγμά τους, στους νόμους και τα βιβλία τους τόσα χρόνια τώρα;

  • Υπήρχαν.

    Σιωπούσαμε όλοι οι Έλληνες γι αυτά τόσες δεκαετίες;

  • Σιωπούσαμε (κακώς, τουλάχιστον ας μην κραυγάζουν και λένε μεγαλοστομίες όσοι τα κατάπιαν όλα αυτά).

9ον. Τι γίνεται με την “εθνικότητα” και τη γλώσσα;

  • Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα αναγνώρισης ‘εθνικότητας’ στη Συμφωνία και είναι για μας επιζήμιο και μόνο να το αναφέρουμε. Την ιθαγένεια αφορά, το πώς θα ονομάζονται οι ίδιοι στην χώρα τους. Με δεδομένες τις δεκαετίες διαπραγμάτευσης (θεωρήθηκε δεδομένο) και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ΟΗΕ, το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν η διευκρίνιση “πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας”. Και με τη γλώσσα είχαμε αδύναμη θέση στη διαπραγμάτευση, καθώς για δεκαετίες θεωρήθηκε προφανώς ζήτημα ήσσονος σημασίας και οι γείτονες την κατοχύρωσαν – οπότε είναι κέρδος η σαφής διευκρίνιση ότι πρόκειται για ‘νοτιοσλαυϊκή’ γλώσσα.

10ον. Πολλά ‘διαδικαστικού’ χαρακτήρα ζητήματα που ‘σήκωσε’ η αντιπολίτευση δεν ισχύουν, ευχαρίστως να τα καταρρίψω ένα προς ένα, λόγω χώρου όμως θα αναφερθώ μόνο σε ένα: αποτελεί αντιστροφή της λογικής και της πραγματικότητας να λέμε “πρώτα να κυρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και μετά να υπογραφεί και να εγκριθεί στη FYROM”. Όχι βέβαια! Το εθνικά συμφέρον είναι πρώτα να τελειώσουν οι γείτονες όλες τις διαδικασίες που συμφωνήθηκαν (μεταξύ των οποίων και αλλαγή Συντάγματος) και μετά να γίνει η έγκριση σε εμάς. Φανταστείτε πόσο επιζήμιο θα ήταν το αντίστροφο.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία της Συμφωνίας, είναι μία καλή Συμφωνία που λήγει μία εκκρεμή παθογένεια στη Χώρα και την περιοχή μας. Ας ληφθεί υπόψιν ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις, αρκεί να διατυπώνονται με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς. Για πολλές μεγαλοστομίες που ακούστηκαν νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν πως όσοι κραυγάζουν σε καιρό ειρήνης, συνήθως κρύβονται σε καιρό πολέμου.

Τέλος ας αναλογιστούμε ότι οι πολλές μεγάλες συμφωνίες και πρωτοβουλίες σε καιρό ειρήνης ακολούθησαν ακόμη και πολεμικές περιόδους με ποταμούς αίματος (π.χ. Ελ. Βενιζέλος – ελληνοτουρκική φιλία το 1929-1930 μετά από την ποντιακή γενοκτονία και τη μικρασιατική καταστρφή, συμφωνία ΕΟΚ και πριν από αυτήν ΕΚΑΧ και ΕΚΑΕ, αμέσως μετά την εκατόμβη του Β΄ΠΠ).

Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

Δικηγόρος, master Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου (Α.Π.Θ.)

100 σχόλια

    • Θεοφύλακτε άστούς να λένε όσο δεν τους δίνεις σημασία τόσο περισσότερο πονάνε «Σκυλί ντό ίλαζ κι δαγκόν και αυτός σκυλί έν.»

    • Έχετε προσέξει πώς στήνονται οι κομματικοί μηχανισμοί υποστήριξης ενός βουλευτή; Μόλις κάποιος γράψει ένα
      σχόλιο εναντίον του βγαίνουν τα τρολάκια και απαντούν πάραυτα στηρίζοντας τον βουλευτή. Πόσο πληρώνονται άραγε γι’ αυτό; Δεν είναι θράσος μετά την εθνική μας ταπείνωση με την παραχώρηση της ιστορίας μας στους σκοπιανούς να αρθρογραφούν οι συριζαίοι της ελληνικής Μακεδονίας βουλευτές αδιαφορώντας για τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού;

  • Nα θυμίσω ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ο οποίος αναγνώρισε από το 1959 μακεδονική γλώσσα, ήταν ο πολιτικός μέντορας του Α.Σαμαρά ….

    • Η Ν.Δ. βασίστηκε, δυστυχώς, στο εθνικιστικό κύμα που πίστευε ότι θα την επαναφέρει στην εξουσία, αδιαφορώντας για τα ακροδεξιά συνθήματα και τους κάθε λογής Μπαρμπαρούσηδες που εκτρέφονται στα συλλαλητήρια.

      • Μαζί με το δελτίο τύπου στέλνετε και τα θετικά ή τα γεμάτα δικαιολογίες σχόλια του τύπου και οι άλλοι τα ίδια έλεγαν, αλλά δεν τόλμησαν να υπογράψουν, ή περίμενε 5 10 λεπτά; Στα δύο πιο πάνω πάντως περιμένατε 1 ολόκληρο λεπτό ούτε έτοιμα να τα είχατε.

    • Το παραμυθάκι ότι δήθεν ο Αβέρωφ αναγνώρισε “Μακεδονική Γλώσσα” συνεχίζει να ανακυκλώνεται για προφανείς λόγους, δηλαδή ψάχνοντας δικαιολογίες για να μειωθεί το βάρος του ξεπουλήματος. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1959 ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας δεν αναγνώρισε την ύπαρξη της «μακεδονικής γλώσσας», όπως έχει καημό να ισχυρίζεται η «Αυγή» για τους δικούς της λόγους και συγκεκριμένα επειδή μόνο τώρα πρώτη φορά σε συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει με τρόπο εθνικά απαράδεκτο τη «μακεδονική γλώσσα», αλλά αποκηρύσσει την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα μιας και η εκ των έξι τότε επισήμων γλωσσών του γιουγκοσλαβικού συντάγματος αποκαλούμενη «μακεδονική γλώσσα» δεν ομιλείτο στην Ελλάδα! Το ζήτημα, τότε, ήταν η επίκληση από τη Γιουγκοσλαβία της δήθεν ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, την οποία ύπαρξη διαρρήδην και σωστά ηρνείτο η χώρα μας. Το τοπικό ιδίωμα για το οποίο έκανε λόγο ο Αβέρωφ ήταν μία αμιγώς βουλγαρικής προέλευσης προφορική διάλεκτος που ομιλούνταν από μικρό αριθμό δίγλωσσων Ελλήνων στα ελληνοβουλγαρικά κυρίως σύνορα, που δεν είχε καμία σχέση με τη σερβοβουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων, η οποία δεν ήταν απλώς προφορική αλλά είχε «κατασκευαστεί» από γλωσσολόγους του Τίτο με εισαγωγή σερβικών γραμματικών στοιχείων σε προϋπάρχουσα βουλγαρική γλώσσα. Αρα, το προφορικό ιδίωμα των δίγλωσσων στην Ελλάδα δεν είχε σχέση με την κατά το σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας «μακεδονική γλώσσα», άρα οι ελάχιστοι δίγλωσσοι Ελληνες δεν ανήκαν στη «μακεδονική μειονότητα», άρα η τελευταία ήταν ανύπαρκτη! Οπερ έδει δείξαι!

      • α βάλεις σε βίντεο να ακούσεις την ομιλία του Κοτζιά που κατέθεσε και επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ποιοί είχαν προδόσει τα τελευταία 50 χρόνια που κυβερνούσαν το όνομα Μακεδονία. Ενας από αυτούς ο Σαμαράς που τον είχε δώσει στεγνά και ο πατέρας του Κούλη και τώρα το παίζει πατριώτης και πάει στα συλλαλητήρια.

        • Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ! ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΩΡΑ!

    • ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΡΕΞΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΞΑΝΑ;

  • Οι πάντες γνωρίζουν ότι η συμφωνία αυτή είναι καλύτερη με διαφορά για την ελληνική πλευρά σε σχέση με όσα θα μπορούσε να πετύχει τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες.

    • Δηλαδη για να μην ήταν η καλύτερη έπρεπε εκτος απο το όνομα τη γλώσσα και την εθνότητα να παραχωρήσετε και εδάφη;;; Πάτε καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ; Αν δεν μπορούσατε να κανετε κατι καλύτερο ας αφήνατε για άλλα 30 χρόνια το Φυρομ …. που βρήκες και θετικά σημεία στην λύση σα δεν ντρέπεσαι ….

    • Οι πάντες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είχε καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε καμία συμφωνία. Τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό το πανηγυράκι αναζητήστε τους σε δηλώσεις του τύπου “ο εμφύλιος δεν τελείωσε”….

      • Η Ν.Δ. υπαναχώρησε από τις φιλελεύθερες διακηρύξεις της για να ικανοποιήσει την Ακροδεξιά της. Η στάση της Ν.Δ. είναι το αποκορύφωμα του οπορτουνισμού και του λαϊκισμού. Είναι όμως και επικίνδυνη διότι «νομιμοποιεί» με τη σφραγίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ακραίο και διχαστικό εθνικισμό που τόσα δεινά έχει φέρει στον τόπο.

          • Όπως αποδείχτηκε το Σάββατο στο Σύνταγμα και χτες στις Πρέσπες, οι πολίτες, ακόμα και εκείνοι που διστάζουν να αναγνωρίσουν αυτή την εθνική επιτυχία, δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις μυστήριες «επιτροπές σωτηρίας» που τους καλούν να ξεσηκωθούν σε έναν νέο εμφύλιο διχασμό.

      • ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ

        • Δεν μισούμε τους γείτονες αλλά δεν ξεπουλάμε την ιστορία μας ( όπως κάνει ο Γιάννης ) . Τι δεν μπορείς να καταλάβεις ?

          • Δε μπορείς να καταλάβεις ότι το ξεπούλημα έγινε από τους δικούς μας πολιτικούς χωρίς να μας ρωτήσουν. Τα υπόλοιπα είναι φασιστικές αριστερες αντιλήψεις!

        • ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΛΛΑΚΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟΤΣΟΛΙΑ! ΠΑΛΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΟ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;

    • Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩ ΧΡΟΝΩΝ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!

    • Μόνο τα με παρωπίδες κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ( αλλά δεν τι πιστεύουν ) οτι είναι καλή η συμφωνία

  • Και μόνο που μιλάς για Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Βουλγαρία γίνεσαι αστείος και δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από τα επόμενα. Εν έτη 2018 θεωρείς ότι ένα από αυτά τα κράτη έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να γίνει “Μεγάλη”? Καλή η επιχειρηματολογία αλλά να έχει βάση, όχι να βάζουμε στόχο τα κατεβατά.

    11ον, Πορτογαλία και Ουρουγουάη φέρανε under, άρα παίξε over την Ισπανία θα πληρωθείς σίγουρα.

  • Αντώνης Σαμαράς έχει φορέσει τον μανδύα του «Μακεδονομάχου» προκειμένου να ανακτήσει το ειδικό βάρος που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει, ενώ μοιάζει να επιθυμεί διακαώς την πτώση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες πράγμα εξάλλου πως θα τον απάλλασσε κι από πιθανές δικαστικές περιπέτειες λόγω της υπόθεσης Novartis στην οποία τον έχουν εμπλέξει οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

  • Μην προσπαθείς να δικαιολογησεις το ξεπούλημα ή την προδοσία όπως πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων. Των πραγματικων Μακεδόνων και όχι των γιαλαντζι που και με την δικιά σου ψήφο μας προέκυψαν. Συνέχισε τα “ναι σε όλα “και απολαύστε τα 9 , 10, 11 μηνιατικα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και το κυριότερο μην προκαλείς.

  • Σε ομιλία του στη Βουλή το 1993 κι ενώ ήδη έχει αποπέμψει από υπουργό, τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης σε ένα απόσπασμα του λόγου του εκφράζει την απορία του, πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεχθεί στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί το κράτος των Σκοπίων, με ΣΚΕΤΟ το όνομα Μακεδονία!

    • ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΨΕΥΔΗ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ FYROM. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ 140 ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΤΗ ΝΔ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

      • τι βλακείες λες; ανεπίσημο το διαβατήριο τους; ανεπίσημα τα προιόντα τους που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο; πάρε καλύτερη ενημέρωση από τον βολευτή της ΝΔ σαχλαμάρες σου λέει….για να προσγειωθείς με το διαβατήριο του ταξιδεύει όπου θέλει και λέει σκέτο μακεδόνας…εξάγει ότι θέλει όπου θέλει και λέει μακεδόνας….ξύπνα χαιβάνι.

        • Ποια ΝΔ βρε καμμένε σκοποανοτσολιά; Άνοιξε κανένα χάρτη να δεις πως λέγονται. FYROM λέγονται παντού και στα διαβατήρια τους FYROM γράφει. Τόσο πολύ διψάς να αναγνωρίσεις τους ομοϊδεάτες σου που τους βάπτισες κιόλας και κυκλοφορήσατε τα fake διαβατήρια;

  • ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΔΥΕΣ.

    • ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ: Ο βουλευτής φλώρινας του σύριζα χορεύει ένα χορό που καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους». Μιλά για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και τη νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»!

      • Κεντρικό σύνθημα των δώρον αυτών είναι το έξω η Έλληνες από την Μακεδονία.. Τα χω δει με τα μάτια μου το τι γίνεται εδώ στη Φλώρινα.. Τώρα δε θα μπορούμε να τους κάνουμε ούτε παρατήρηση γι αυτά τα πανηγύρια.. Μας έδεσαν τα χέρια οι προδότες να τους χαίρεστε…

  • Κρίμα.
    Και να 1 αλήθεια και για σένα.
    Μην τολμήσεις να ζητήσεις ξανά ψήφο, που προσπαθείς να μας ταΐσεις και σανό.
    Ραντεβού στην κάλπη.

    • Όντως ο κ. Θεοφύλακτος γνωρίζει την τεχνική του να “βαφτίζει το κρέας ψάρι”. Όμως τέτοιο “χάπι” δεν καταπίνεται, επομένως συμφωνώ με τον προλαλίσαντα… Ραντεβού στην κάλπη.

        • Ακόμα δεν κατάλαβες ότι το θέμα δεν εχει καμία σχέση με τα μικροκομματικά σας παιχνίδια; Πήραν απόφαση χωρίς να ρωτήσουν καν τους ψηφόφορους τους και το παραδέχτηκαν ότι αν ρωτούσαν η απάντηση θα ήταν όχι. Σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει…

        • Σε έχει πιάσει το άγχος της ανεργίας εσένα. Τι ανησυχείς ο εργοδότης σου δεν σε βάζει να συμφωνείς μαζί του όταν μιλάει για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας;. Εκτός και αν το λιβάνι που του ρίχνεις του Γιάννη είναι μόνο λιβάνι χωρίς αλήθεια.

  • Κύριε βουλευτά (με Master Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου)
    επειδή είστε και Δικηγόρος και έχετε και ειλικρινά καλόπιστη διάθεση …

    Ας προσπαθήσουμε με επιχειρήματα (όπως και ζητάτε !!)
    … 1ον: Θέλουμε να λυθεί κάποτε η διένεξη με τον κακότροπο και κουτοπόνηρο πρόσφατα αφιχθέντα γείτονα μας που διεκδικεί το σπίτι μας, μας ασκεί bulling και μας διαβάλει, αλλά και χαζογελά πονηρά και στην γυναίκα μας;

    Η οικογενειακά συμφέρουσα απάντηση είναι “ναι”, γιατί όσο χρονίζει το θέμα τόσο κατοχυρώνει δικαιώματα λόγω διαβολής και απειλών, καταστροφής της κοινωνικής και οικογενειακής μας γαλήνης αλλά και του φόβου που μας δημιουργεί. Χώρια που υπάρχει και η παροιμία “λέγε λέγε το κοπέλι ….”

    Και εμείς λοιπόν καλόπιστα σας ενημερώνουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ “ΠΕΡΙ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ”. Και εντέλει τα λάθη είναι για τους ανθρώπους μεν, αρκεί να μπορείς να καταλάβεις ότι ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ. Ο προοδευτισμός σας, δεν σας το επιτρέπει όμως.

    Εξηγούμαστε, όσο πιο απλά μπορούμε. Προχτές στους Ψαράδες, ο νέος σας φίλος ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ μίλησε για ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν είπε για ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως συμφωνήσατε και για λογαριασμό μας; Και γιατί κανείς δεν τόλμησε να τον διορθώσει και όλοι χαζογελούσαν;

    Μήπως στον κακότροπο γείτονα, δώσαμε κομμάτι του οικοπέδου ΜΑΣ, ενώ στο γεύμα φιλίας που του κάναμε στο σπίτι μας, μας είπε ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ και ……..ς. Χώρια που υπάρχει και η περίπτωση να άπλωσε και το χέρι του …
    Μήπως;

    Να σχολιάσουμε και τα υπόλοιπα επιχειρήματα;
    Ευχόμαστε όταν θα έχετε απαλλαχθεί από τα βάρη που έχετε επιφορτιστεί ως εθνοπατέρας, να κοιμάστε καλά τις νύχτες.

  • Δημιουργήσατε μακεδονικό έθνος και αναγνωρίσατε μακεδονική γλώσσα με μια υπογραφή (ενάντια στην ιστορική αλήθεια και στα συμφέροντα του έθνους). Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε!
    Προσπαθείτε με το κείμενο σας – εντελώς ανερυθρίαστα – να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
    Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη!

    • Στα-στην Ουγκάντα υπάρχει πολιτισμός , φιλότιμο , αλληλοβοήθεια στα προοδευτικά μέρη θολωμένο μυαλό , ανωμαλία και εγκεφαλική και το κυνήγι της καρέκλας σας έχει κάνει δούλους της

  • Δεκα αληθειες που θα σας στειλουν απο εκει που ηρθατε.
    1. Μας φλομωσατε στα ψεματα, καθε μερα νομιζουμε οτι ειναι πρωταπριλια
    2. Αλλαξατε το αποτελεσμα του δημοψηφισματος
    3. Ψηφισατε 2 μνημονια
    4. Οσοι αντιδρουν τους εχετε βαλει ταμπελα ακροδεξιου – χρυσαυγητη
    5. Εχετε γεμισει την Ελλαδα μεταναστες
    6. Ξεπουλησατε ολη τη δημοσια περιουσια
    7. Εχετε φτασει τον μισο πληθυσμο της χωρας στα ορια της φτωχειας
    8. Οι Τουρκοι κανουν βολτες μεχρι το Σουνιο και οι Αλβανοι με την σφραγιδα του νατο εποπτευουν τα ανατολικα μας συνορα
    9. Αγανακτισμενοι γιοκ, δεν γίνονται διαδηλώσεις γιατι υπαρχει κοινωνική κατανόηση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Το ότι όλοι αυτοί που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα είναι σήμερα υπουργοί και οι ομαδάρχες τους είναι πλέον κρατικοί υπάλληλοι κουβεντα
    10. Ξεπουλησατε ονομα γλωσσα και εθνικοτητα στα Σκοπια, και μιας και το λυσατε καλα αυτο το θεμα προχωρατε σε Ηπειρο Θρακη και Αιγαιο.
    Θελεις κι αλλα Γιαννη;

    • Και το 11 θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω εγώ όταν ήσουν στο ΠΑΣΟΚ φίλε μου Γιάννη επί αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου και έλεγε για το θέμα των Σκοπίων ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική και έκανε εμπάργκο στην γείτονα χώρα ήσουν απόλυτα σύμφωνος και το επικροτουσες Αλήθεια πότε έλεγες ή πίστευες την αλήθεια Τότε ή τώρα?

      • Ότι και βλακεία να πετάξετε στο τραπέζι το γεγονός ότι διαπράξατε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της χώρας στην σύγχρονη ιστορία της δεν διαγράφεται από την μνήμη μας

      • Εάν είχα την επιλογή θα διάλεγα να με κλέψουν λεφτά από την τσέπη μου γιατί όταν σε κλέψουν την καρδιά σου ( Μακεδονία – ιστορία – γλώσσα ) δεν μπορείς να επιβιώσεις .

  • Θρασος και σε όλα ναι για την καρέκλα . Οτι και να πεις όσα ψέματα και βάλεις τα παπαγαλάκια σου να γράφουν πούλησες την ιστορία μας

  • Όσο και να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο, μάταιος ο κόπος σου. Στη δημοκρατία για σοβαρά εθνικά θέματα πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες. Την πρώτη φορά αγνοήσατε το ΟΧΙ, τώρα δε μας ρωτήσατε καν. Επειδή κάποιοι το παρακάνουν και αποδεικνύουν πόσο απεχθανονται την δημοκρατια και τον λαό, θα χρησιμοποιήσω αυτό που είπε σήμερα ο Γ. Τράγκας και το προσυπογράφω: “Φασίστας είναι αυτός που δεν υπολογίζει την κοινή γνώμη, το λαό, τη δημοκρατία και το έθνος του. Φασίστας είναι αυτός που κλείνει συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα χωρίς να τις περνάει από την κρίση του λαού. Από δημοψήφισμα ή εκλογές. Για να έχει τη συναίνεση του λαού. Ο φασίστας δεν έχει χρώμα. Μπορεί να είναι πράσινος, βυσσινί, κόκκινος, γαλάζιος ή μαύρος. Φασίστας είναι αυτός που αποκαλεί εκατομμύρια συμπατριώτες του ετερόκλητο όχλο”.
    Ετσι απλά…Περί φασισμού, αληθινού φασισμού!

  • Όταν την προδοσία προσπαθείς να την παρουσίασης σαν καλή συμφωνία τότε κάτι δεν πάει καλα με το μυαλό σου που πιστεύεις οτι θα βρεθούν ανόητοι να σε πιστεύουν

  • ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΕ ΑΣΕ ΤΗΝ “ΑΛΗΘΕΙΑ” ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΣΦΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

  • Ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ της Κύπρου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και κήρυξε ανεπιθύμητους στην Κύπρο τους Τσίπρα, Καμένο και Κοτζιά και μπράβο τους. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων των Ελληνικών ομάδων δεν τους ενδιαφέρει το θέμα; ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ;

  • ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΑΝ Η ΛΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ 1940 ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΔΙΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ; ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ;

  • ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!

  • οσοι σχολιάζουν αρνητικά δεν έχουν χαμπάρι τι περιέχει η συμφωνία και τι πρόκειται να ψηφιστεί, αυτή η συμφωνία είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει, υπέγραψαν οι ίδιο ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ οποτε σταματήστε την καραμέλα ότι μας κλέβουν ιστορία, όποις έχει αμφιβολίες ας διαβάσει το άρθρο 7 παρακάτω
    Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:

    1.Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.

    2.Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

    3.Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)

    4.Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.

    • Η συμφωνία έγινε χωρίς να ερωτηθούν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό από μόνο ρου συνιστά κατάλυση του δημοκρατικού δικαιώματος. Οι Σκοπιανοί δεν δίνουν δεκάρα για τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας. Αυτό που ήθελαν είναι την αναγνώριση και το πέτυχαν. Τους χαρίσατε ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο, με το οποίο μπορούν μελλοντικά να αλλάξουν όλα αυτά που εσείς λέτε ότι διασφαλίζονται. Μόλις λοιπόν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει το πανηγύρι. Θα πάθουμε τα ίδια που πάθαμε με την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και την εισβολή στην Κύπρο. Ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου!

    • Ωμή προδοσία και στυγνό έγκλημα.

      Αυτό συνέβη στις 12 Ιουνίου 2018. Όποιος δεν τολμάει να το πει με το όνομα του, ξεπλένει και νομιμοποιεί το εθνικό έγκλημα. Μια αποφράδα ημέρα, ένα πολιτικό πραξικόπημα, μια ταπεινωτική εθνική τραγωδία για τον Ελληνισμό.

      Οι πολιτικοί διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Ξεγυμνώθηκαν και βγήκαν από τον ρόλο του εχθρού των πολιτών για να ντυθούν με τα μαύρα ρούχα του προδότη του έθνους. Ας μην ξεχνάμε πως ο εχθρός αξίζει κάποιο ελάχιστο βαθμό σεβασμού μιας και δεν έχει απαρνηθεί ακόμα την ανθρωπιά του. Αντίθετα, ο προδότης έχει πουλήσει την ψυχή του και έχει απωλέσει την τιμή του. Για τη θλιβερή αυτή κατάσταση ο μεγάλος Τραγικός Αισχύλος είχε πει μέσα από τη φωνή του Προμηθέα πως «έχω μάθει από πάντα να μισώ τον προδότη, και που άλλη καμιά σαν αυτή δε φοβούμαι χειρότερη αρρώστια».

      Όσοι λοιπόν δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τι συνέβη, δεν νοούνται ως ενεργοί πολίτες αλλά ως υπνωτισμένοι ιδιώτες που χρήζουν πολιτικής αφύπνισης. Σταύρος Καλεντερίδης – Διεθνολόγος

  • επίσης οι δεξιοί σχολιαστές παρακαλούνται να αλλάξουν άμεσα γραμμή διότι ο αρχηγός τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την υπογράψει και με τα 2 χέρια, το ίδιο θα κάνει και η ντόρα μπακογιάννη και πολλοί άλλοι βουλευτές, ακροδεξιοί σαν τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη έχουν επιβάλει λάθος απόψεις στο κόμμα , άλλωστε δεξιοί ψηφοφόροι τον κάρφωσε τον κούλη ο Γερμανός δημοσιογράφος ότι στην Γερμανία διαβεβαίωσε αξιωματούχους ότι δεν θα μπλοκάρει την συμφωνία….καλά πετάτε τον σανό στους άλλους αλλά μην ρίχνετε μπουκιές στα μουλωχτά…είναι ντροπή

    • ΠΟΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ; ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΟΛΟΣ Ο Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΚΡΑΖΕΙ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΕΝΩ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 3.000 ΧΡΟΝΩΝ!

    • Εσείς οι σκοπιανοτσολιάδες ακόμα δεν ενημερωθήκατε ότι αυτό με τον γερμανό δημοσιογράφο είναι fake news;

    • Ο προδοσία που έγινε υπογράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο αυτός έχει την απόλυτη ευθύνη . Την ανόητη καραμέλα ότι τα ίδια θα έκαναν και οι άλλοι να τα λέτε μεταξύ σας εσείς οι κομματικοί στρατοί

    • Μόνο εσείς που νομίζετε η μάλλον θέλετε να συνεχίζεται τον εμφύλιο πετάτε το μπαλάκι στην δεξιά για εμάς είναι ένα εθνικό θέμα και δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα της ιστορίας μας από κανέναν. Εσείς βέβαια το κάνατε ευχαρίστως και στήσατε και γλέντι για να το γιορτάσετε

  • -Δεν είναι θράσος μετά την εθνική μας ταπείνωση με την παραχώρηση της ιστορίας μας στους σκοπιανούς να αρθρογραφούν οι συριζαίοι της ελληνικής Μακεδονίας βουλευτές αδιαφορώντας για τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού;-
    Αναρωτιέμαι όταν οι του πολιτικού γραφείου που κάνουν τα θετικά σχόλια στον Γιάννη όταν τους συναντάς στον δρόμο σκύβουν το κεφάλι από ντροπή όταν τους μιλάς για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ?

    • εσύ να σκύβεις το κεφάλι ακροδεξιέ πατριδοκάπηλε που χάρισες τόσες δεκαετίες το μακεδονία σκέτο

  • ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΠΑΙΔΩΝ!
    ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ!
    ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.