Απόσχιση των προς πώληση μονάδων και τιμολόγια βιομηχανίας στην αυριανή Γ.Σ. της ΔΕΗ

25 Ιουνίου 2018
09:24
Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώνονται και τυπικά κατά την αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, οι προπαρασκευαστικές διεργασίες για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της εταιρείας. Στην έκτακτη ΓΣ οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν την απόσχιση των δύο εταιρειών που θα διατεθούν προς πώληση, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός πώλησης, ο οποίος έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία. Άλλωστε την περασμένη εβδομάδα, έξι εταιρείες και σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, εξέλιξη που καλλιεργεί θετικές προσδοκίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποεπένδυσης.

Αύριο λοιπόν η έκτακτη ΓΣ αναμένεται να δώσει την τελική τυπική έγκριση για τη σύσταση των δύο εταιρειών. Συγκεκριμένα θα τεθούν προς έγκριση τα καταστατικά των εταιρειών, οι ισολογισμοί, τα σχέδια απόσχισης κλάδων, η έκθεση των ορκωτών αλλά και η έκθεση του ΔΣ για τις δύο υπό πώληση εταιρείες.

Στα περιουσιακά στοιχεία που εισφέρονται από τη ΔΕΗ περιλαμβάνονται στην περίπτωση της Μελίτης:
Η μονάδα 330MW
Η άδεια για δεύτερη μονάδα ισχύος 450MW
Τα δικαιώματα επί των κοιτασμάτων Κλειδιού, λόφων Μελίτης, Βεύης
Τα οικόπεδα της μονάδας και απόθεσης παραπροϊόντων
τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις
τα μηχανήματα, οι εξοπλισμοί και τα οχήματα
τα αποθέματα
οι άδειες

Στα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού περιλαμβάνονται και οι συμβάσεις σχέσεις εργασίας του προσωπικού

Στην περίπτωση της Μεγαλόπολης:
Η μονάδα Α (Μεγαλόπολη 3) ισχύος 300 MW και η Μονάδα Β (Μεγαλόπολη 4) ισχύος 300MW
Τα οικόπεδα
τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις
τα μηχανήματα, οι εξοπλισμοί και τα οχήματα
τα αποθέματα
τα δικαιώματα επί των κοιτασμάτων Μεγαλόπολης
Στα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού περιλαμβάνονται και οι συμβάσεις σχέσεις εργασίας του προσωπικού
Σημειώνεται ότι μέρος των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των οικοπέδων της Μονάδας Β παραμένει στη ΔΕΗ καθώς εκεί είναι εγκατεστημένη η μονάδα αερίου Μεγαλόπολη 5.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση του ορκωτού  και την έκθεση του ΔΣ  η καθαρή θέση – λογιστική αξία κλάδου για τη μεν Μελίτη  ανέρχεται σε 52,8 εκ. ευρώ, για τη δε Μεγαλόπολη  σε 99,13 εκ. ευρώ.

Τιμολόγια βιομηχανίας

Τέλος να θυμίσουμε ότι μετά από εισήγηση του ΔΣ της εταιρείας η συνέλευση των μετόχων καλείται να εγκρίνει με ισχύ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 τη χορήγηση έκπτωσης όγκου στα τιμολόγια των βιομηχανιών με ετήσια κατανάλωση από 700 έως 1000GWh, η οποία θα είναι κλιμακωτή και η οποία θα ξεκινά από 4% και θα φτάνει έως το 12% ανάλογα με το μέγεθος του πελάτη.

ENERGYPRESS.GR

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.