O δήμαρχος Κοζάνης, μέσω facebook, με αφορμή την πρόταση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών: “

26 Ιουνίου 2018
23:42

Πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία γράφτηκαν πάρα πολλά και που πράγματι δημιουργεί πολλές αντιδράσεις. Μια διαπραγμάτευση , που γίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες και μετά από πολλές χαμένες, ιστορικά, ευκαιρίες να λυθεί με το θέμα με πολύ ευνοϊκότερους όρους.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Η συζήτηση δεν γίνεται για το τί ιδανικά θα επιθυμούσαμε αλλά και για το τι είναι εφικτό. Και σε αυτή τη βάση είναι όλες μας οι τοποθετήσεις. Φυσικά θα προτιμούσαμε να ονομαστεί η γειτονική χώρα με ένα τελείως διαφορετικό όνομα αλλά αυτό χάθηκε από τις αρχές του 1990. Και η ιστορία έχει αποδείξει πως μετά από κάθε αποτυχία εξεύρεσης κοινής λύσης, η επόμενη πρόταση είναι χειρότερη.

Εμείς από την αρχή είχαμε εκφραστεί υπέρ μιας λύσης που θα είναι κοινά αποδεκτή, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, θα εξαλείψει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις και θα εξασφαλίζει πως η Μακεδονία αποτελεί κομμάτι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας. Θα διασφαλίζει επίσης συνθήκες καλής γειτονίας.

Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι αν αυτή η συμφωνία τα εξασφαλίζει αυτά. Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Μετά από 26 χρόνια διαπραγματεύσεων της Ελληνικής διπλωματίας και των Ελληνικών κυβερνήσεων, υπάρχουν πολλά θετικά σημεία, υπάρχουν όμως και αρκετά θολά σημεία. Πράγματα που γνωρίζουν οι διπλωμάτες και όσοι έκαναν τη διαπραγμάτευση και θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.

Είναι πλήρως κατανοητό λοιπόν πως υπάρχει ένα τμήμα της κοινής γνώμης που θεωρεί θετική τη συμφωνία αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο τμήμα και εδώ στην περιοχή μας που είναι αρνητικό και επιφυλακτικό στη συμφωνία.

Ούτε οι πρώτοι είναι προδότες και Εθνικά μειοδότες ούτε όσοι είναι απέναντι στη συμφωνία είναι ακραίοι ή Εθνικιστές.

Να μην κρυβόμαστε όμως κιόλας! Είναι προφανές πως πολλοί επενδύουν πολιτικά και χτίζουν καριέρες πάνω σε αυτό το θέμα ενώ και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να πατήσουν στο λαϊκό αίσθημα για να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα. Σε αυτή την προσπάθεια διχασμού και πόλωσης δεν θα συμμετέχουμε! Έχουμε επιλέξει να κρατήσουμε μια νηφάλια στάση, μακριά από εντυπωσιασμούς και ακρότητες στο θέμα αυτό, όπως κάνουμε εδώ και 10 χρόνια.

Ως Δημοτική Παράταξη, αλλά και ως Δημοτική Αρχή σήμερα, σε πολλά κρίσιμα ζήτημα, με τοπικό αλλά και όχι μόνο ενδιαφέρον, πήραμε, έντιμα, ξεκάθαρα, και αγνοώντας το πολιτικό κόστος θέση! Ξέρουν πάρα πολύ καλά οι συμπολίτες μας, ακόμα και αυτοί που διαφωνούν μαζί μας, πως ότι λέμε, είναι αυτό που πιστεύουμε! Ιστορικά παντός αυτή εδώ η πατρίδα, έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό, την πατριδοκαπηλία και την δημαγωγία.

Αυτά όλα θα αναδειχθούν τους επόμενους μήνες καθώς η Συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στο υψηλότερο δυνατά επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι πως οι όποιες επιλογές θα κριθούν στην πράξη και η ιστορία θα είναι ο τελικός κριτής για όλους.

Η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής μας οντότητας και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο διχαστικών πρακτικών αλλά στοιχείο που ενώνει όλους τους Έλληνες.

77 σχόλια

  • Λευτερακη η υπόθεση χάθηκε τις αρχές του 1990 για την χώρα μας και άρα η επόμενη πρόταση θα είναι χειρότερη !
    Και γιατί Λευτερακη να είναι χειρότερη για την πατρίδα μας ; Αυτονειναι το λογικο για σένα και για όσους θέλουν να προσφέρουν την ιστορία μας στους Σκοπιανούς . Λευτερακη με την λογική σου θα μπορούσε να ήταν χειρότερη για τους Σκοπιανούς αλλά αυτό είναι κάτι που εσει δεν θα το ήθελες , εξάλλου το έχεις πει ξεκάθαρα Οτι εισαι υπέρ της συνθέτης ονομασίας με τον ορο Μακεδονία των Σκοπίων

  • Έτσι σε είπαν από την Κουμουνδούρου να λες ?? Ότι χάθηκε το όνομα το 1990 ?? Εσύ που πάτησες για να κάνεις καριέρα δημάρχου ?? Στα ασβεστωματα στην πλατεία Γιολδάση ?? Στις δήθεν οικολογική σου ανησυχία ?? Που μόλις μπήκες μέσα στο δημαρχείο χάθηκε ?? Στον Παύλο Μελά γιατί κατεθεσες στεφάνι στις παρελάσεις αφού δεν είστε υπέρ του αγώνα για το όνομα ??? Να φύγετε και να μην γυρίσετε ποτέ …Ούτε σαν δήμαρχος ούτε σαν πολίτης είστε άξιοι για την ιστορική πόλη της Κοζάνης

    • ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.

      ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΜΙΛΑ ΡΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
      ΚΑΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ) ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

      ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ;

      • 09:21 Δηλαδή από την Πηνελόπη Δέλτα γράφεται η ιστορία της Μακεδονίας; Ή αναφέρεται στο τι επικρατεί εκείνη την περίοδο. Και αν ρωτούσες την Π. Δέλτα για τον Μέγα Αλέξανδρο τι θα σου έλεγε ότι ήταν όλα τα παραπάνω που γράφεις;

      • Η Πηνελόπη Δέλτα,αν θυμάμαι καλά,στα μυστικά του βάλτου αναφέρει μακεδονίτικα και εννοεί το ιδίωμα. Όχι Μακεδονική γλώσσα. Όσο για τους Μακεδόνες που λες μιλάει για τους Έλληνες που μιλάνε το συγκεκριμένο ιδίωμα. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι ιστορικό βιβλίο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που στην Κοζάνη υπάρχουν άτομα που δεν αισθάνονται Έλληνες Μακεδόνες.

      • Και εγώ όπως και οι περισσότεροι που ψηφίσαμε Ιωαννιδη το κάναμε απο αγανάκτηση ακι το έχουμε μετανιώσει γιατί αποδείχτηκε χειρότερος

  • Καμία ευκαιρία δε χάθηκε στις αρχές του 1990. Όλα αυτά που γράφονται είναι ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδέποτε αναγνωρίστηκε επίσημα με συμφωνία “Μακεδονία” ή “Μακεδονική γλώσσα” από Ελληνική Κυβέρνηση. Ποτέ μα ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε υπογεγραμμένη από την Ελληνική Δημοκρατία επίσημη συμφωνία αναγνώρισης και έχοντας το πάνω χέρι δεν υποχρεωνόταν να υπογράψουμε. Οπότε δε συζητάμε καν για χαμένες ευκαιρίες, αλλά προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ιδεολογικές πεποιθήσεις. Την άλλη Πέμπτη ο Δήμαρχος δηλώνει απών. Ραντεβού στην κάλπη!

    • Έκανε deal για την πολιτική του επιβίωση, ένα αλησβερίσι για να κερδίσει χρόνο στην καρέκλα. Μόνο αυτό τον νοιάζει, καρφί δεν του καίγεται για την Ελλάδα και τη Μακεδονία. Κρίμα να βγεί στη σύνταξη τόσο νέος ο Τσίπρας!

  • Ο δήμαρχος : Μια διαπραγμάτευση , που γίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες και….
    Το σχόλιο : Ο όρος «διαπραγμάτευση» είναι ένας όρος πολλαπλής πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ.Η εθνική σου υπόσταση, το όνομά σου και η Ιστορία σου είναι ζητήματα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Από την στιγμή που αποδέχεσαι τη διαπραγμάτευσή τους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ τους.
    Ο ακατανόμαστος Νίμιτς ζει…, αυτός τον οδηγεί, ενώ έπρεπε να πρωτοστατεί σε πράξεις φιλοπατρίας.

  • ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 3000 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΜΑΤΣΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΩ!

  • Επειδή τα πράγματα δυσκόλεψαν το ’90, αντί να παλέψετε περισσότερο τα παραδώσατε όλα. Προδότες! Δεν ξαναβγαίνει κανείς σας!!

  • Ανήκω στους πολίτες που θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών επιτυχία, αλλά σας παρακαλώ τα περί μη συμμετοχής σας σε πόλωση καλύτερα να μην τα αναφέρετε όταν συνηθίζετε ο ίδιος να βλέπετε συμπολίτες σας ως εχθρούς σε κάθε θέμα που προκύπτει και να μιλάτε με σνομπ ύφος.

  • ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΟΡΘΗ” ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ “ΚΑΛΩΝ” “ΕΤΑΙΡΩΝ” ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΕΗ!!!

    ΑΦΕΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥ.ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.
    Μ’ΑΥΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ.
    Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ.
    Ο ΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!

    ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ!
    ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ!!!
    ΗΓΕΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΞΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
    ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ.
    ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΒΑΡΙ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΛΑΤΕ;

      • Μετά τις εκλογές που θα ξανά μείνεις άνεργος στο βιογραφικό σου να βάλεις ότι σχολιάζεις θετικά και με άριστη ορθογραφία

  • Λες και διαβαζω ανακοίνωση τής Κουμονδούρου.
    Ας τα πάρουμε ένα ένα όμως.
    Λες:
    “Η συζήτηση δεν γίνεται για το τί ιδανικά θα επιθυμούσαμε αλλά και για το τι είναι εφικτό.”
    Ποιός είναι αυτός που ορίζει το εφικτό;; Ο ισχυρός ή ο αδύναμος;;. Τι ζόρι τραβάγαμε εμείς και σε τί μάς πίεζαν τα Σκόπια;; Αυτοί είχαν την πίεση χρόνου να μπούν σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ κι όχι εμείς, κι αντι να υποχωρήσυν αυτοί στηθηκαμε εμείς στα τέσσερα ( κατα τον προσφιλή ορο τού συγκυβερνήτη σας )
    Αν αυτό χαθηκε όπως λες το 1990 τότε γιατι ολοι λεγαν πως τωρα είναι η μοναδική ευκαιρία να το λύσουμε;; ποιό;; το..χαμένο;; κι ανε ίναι χαμένο απο τότε γιατι στον ΟΗΕ αναφερεται ρητώς πως τα Σκόπια θα ονομάζονται FYROM και η ονομασία αυτή αποτελεί…ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. Αν χαθηκε τότε γιατί ολο αυτό το διαστημα εμεις μπορούσαμε και είχαμε βάλει και βετο στην ενταξη τών Σκοπίων στους Διεθνείς οργανισμούς.
    Υπάρχουν λες πολλά θετικά σημεία στην συμφωνία μόνο που απο τα πολλά δεν αναφερεις ούτε ενα. Ακούσαμε βεβαια τις βλακείες τής κυβέρνησης περι…ειρηνευσης στα βαλκάνια και άλλα τετοια φαιδρά, λες κι αν δεν υποχωρούσαμε θα μάς..επιτίθεντο τα Σκόπια. Με το ίδιο σκεπτικό ας δωσουμε και την Ηπειρο στους Τσαμηδες για να επιτυχουμε ειρηνη και τη Θρακη με το Αιγαιο στους Τούρκους.
    Ή μηποως το θετικό είναι η….υποσημείωση στη συμφωνία που θα λεει πως οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται μεν..Μακεδόνες αλλά εχουν υπογραψει πως δεν εχουν καμμία σχεση με τους αρχαίους.
    Μιλάς για την κοινή γνωμη και λες πως ενα τμημα θεωρεί θετική την συμφωνία και ενα άλλο μεγαλύτερο την θεωρεί αρνητική. Δε θα πω πως τα ποσοστά είναι συντριπτικά αλλά ξερεις πως λέγεται δημαρχε οταν αγνοείς την πλειοψηφία τής κοινής γνώμης και κάνεις οτι θελει η..μειοψηφία;;; Χούντα
    “Ούτε οι πρώτοι είναι προδότες και Εθνικά μειοδότες ούτε όσοι είναι απέναντι στη συμφωνία είναι ακραίοι ή Εθνικιστές.”
    Και πως λέγονται κατα τη γνωμη σου αυτοί που υπέγραψαν αυτην την απάισχυντη συμφωνία παραδοσγς ιερων και οσιων αν οχι προδότες, όσων αφορα για το..ακραιοι εθνικιστες δεν χρειάζεται να σού πω ούτε τι ελεγε ο θεοδωρακης περι εθνικισμόυ ο΄ουτε ο Δραγούμης ούτε ο Γιαννόπουλος ούτε ο Συκουτρης γιατι αυτην την καραμέλα την εχουμε σιχαθεί.
    Ποιά είναι η νηφαλια σταση σου δημαρχε και ποιές είναι οι ακρότητες;;; Ακροτητα είναι να παλεύεις για την πατρίδα σου;; Νηφαλιότητα είναι να εχει ξεσηκωθεί ολη η χωρα καιοι δημοι και η πρωτεύουσαν τής ( πρώην ) Δυτικής ΜΑκεδονίας να διοργανώνει Αμερικανιες τύπου “λευκές νυχτες” την ώρα που οι άλλοι τρωνε τα δακρυγόνα και κάνουν συλλαλητήρια;;
    Πήρατε λες θεση ως παραταξη αγνοώντας το πολιτικό κόστος όπερ σημαίνει πως πάς ενάντια στην γνωμη και θέληση τών πολιτών αλλιώς δεν θα είχες αυτό το κόστος. Δημοκρατικότατο μού ακούγεται.
    Η πατριδα μας εχει πληρωσει λες ακριβα τον..λαϊκισμό την πατριδοκαπηλία και την δημαγωγία.
    Ως ορος η λεξη λαϊκισμός δεν υπάρχει αλλά την εχουν επινοήσει οι πολιτικάντηδες και σημαίνει αυτον που “χαϊδεύει” τα αυτιά όσων τόν ακούν. να σού θυμίσω πόσο λαϊκσιτές υπήρξαν προεκλογικά οι νυν κυνερννωτες μπας και το έχεις ξεχασει;;
    Κι οσον αφορα για την πατριδοκαπηλία μόλις το διάβασα θυμήθηκα πως ακριβώς τα ίδια έλεγαν κάποιοι σαν και σενα οταν ξεκινησε ο Παύλος Μελάς για την Μακεδονία. Κι αυτοί τότε για πατριδοκαπηλάι τον κατηγορούσαν.

    “Ήλθαν και τών απίστων οι αντιλογίες και τών στενόκαρδων.
    Κανένα εμπόδιο, καμμιά δυσκολία δεν άφησαν που να μην έστησαν κατάντικρα στην θέληση τού Παύλου. Βγήκαν και οι εφημερίδες γεμάτες λέξεις “Δημοκόποι, Μακεδονοκόποι, εκμεταλλευταί τής φιλοπατρίας, τσαρλατάνοι”
    Επειδή αργούσαν να αποφασίσουν, αποφάσισε ο Παύλος.
    Και ο Παύλος αποφάσισε να δώσει οτι είχε. Και είχε τον εαυτό του.”

    ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ- ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ

  • καλά!!;;
    εσύ δεν είχες δημοτικό συμβούλιο;;
    στο f/b απάνταγες ή στη συζήτηση που γινόταν;;
    ή μήπως άλλος σου τα γράφει;;

  • ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΕΥΤΕΡΑΚΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ..ΜΗΝ ΑΝΥΣΥΧΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ.ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.

    • Ο Βαγγελάκης ας τολμήσει πρώτα να πει μια κουβέντα στον αρχηγό του που πήγε και χειροκροτύσε τον Κοτζιά στις Πρέσπες και μετά να μιλάτε. Μέχρι τότε κρείτων το σιγάν

  • Αναγνώριση μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού τότε τί μπορεί να είναι; Πολύ φοβάμαι ότι κάπου τα έχετε μπερδέψει κε Δήμαρχε.

    Και αν μου επιτρέπεται μια συμβουλή:
    Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Ούτε κανένας κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Ο εγωισμός δεν αποτελεί καλό σύμβουλο ιδιαίτερα σ΄ ότι αφορά στα εθνικά θέματα.

  • Απορώ αλήθεια ολοι η δημοτική σύμβουλοι της παράταξης του κυρίου Ιωαννίδη εχουν την ιδια άποψη κανείς τους δεν εχει μα κανείς αλλη γνώμη αλλη άποψη ολα οτι λεει τα υιοθετούν τόσα άτομα ιδια μυαλά εχουν όλοι .για να μην υπάρχει άλλη γνώμη πιστεύω πως κατι δεν παει καλα

    • Τελικά οι νεόκοποι στην πολιτική πιστεύαμε ότι θα ήταν άφθαρτοι αλλά αποδείχτηκε ότι είναι πολύ χειρότεροι . Τα απόλυτα πρόβατα στης προσταγές της κεντρικής εξουσίας και διαθέσιμοι να κάνουν τα πάντα για κρατήσουν την καρέκλα . Άλλα ο κόσμος θα σας στείλει πολύ σύντομα και χωρίς επιστροφή στα σπίτια σας

      • Τωρα λες αλήθειας που ειναι πραγματικά γεγονότα αλλα δεν αρέσουν .φτάσαμε να μιλάμε να κανουμε να πιστεύουμε στο ψεμα δυστυχώς .αλήθεια λες όμως

  • Θα σε γράψει η ιστορία σαν τον δήμαρχο που βοήθησε να πουληθεί η Μακεδονία . Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προκλητική σου στάση . Και οι πονηροί σύμβουλοι σου που σιωπηλά σε επικροτούν

  • Αυτή η επιμονή των σκοπιανών και φιλοσκοπιανών στο να μειώσουν το ηθικό των Ελλήνων ότι όλα γίνονται όλο και πιο αρνητικά για την υπόθεση του ονόματος φυσικά δεν πέρασε και ούτε θα περάσει. Ότι ακούγεται για το όνομα από πλευράς σκοπίων και οι συν αυτώ είναι καθαρή προπαγάνδα, σίγουρα υποστηρίζεται από άλλες χώρες ανάλογα με τι τους συμφέρει και βρίσκουν έδαφος οι σκοπιανοί. Εάν οι σκοπιανοί είχαν τα δίκαια της Ελλάδας το θέμα θα θεωρούνταν λήξαν. Όμως βιώνουμε έναν «προπαγανδιστικό πόλεμο» για να κάμψουν τους Έλληνες. Και όσοι αναφέρονται στην ιστορία να γνωρίζουν ότι όποιος την αγνοεί τιμωρείται. Και ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούν και να την εκμεταλλευθούν και να την αλλάξουν.

  • Ο Δήμαρχος κάπου θα βολευτεί μετά τις εκλογές κάτι θα των έχουν ταξει . Εσείς οι δημοτικοί του σύμβουλοι θα πάτε στα σπίτια σας και επειδή είναι μικρή η πόλη και όλοι γνωριζόμαστε με το που θα γυρνάτε την πλάτη ο κόσμος θα σας φτύνει

  • Δηλαδή Λευτεράκη πρέπει να πάψεις να αγωνίζεσαι ;Τι θα πει χάθηκε η ευκαιρία απο το 1990… Ποτέ δε σταματάς να αγωνίζεσαι για την Πατρίδα..Έγινες καλός χαμελαίοντας κι εσύ… Έμαθες να προσαρμόζεσαι καλά.. Η καρέκλα είναι γλυκύτατη !Τελευταίοι μήνες σου είναι..Απολαυσέ τους μέχρι τις εκλογές που θα εξαυλωθείτε ολοι εσεις οι δήθεν προοδευτικοί

    • Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που συναίνεσαν και βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η προδοσία .Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι

  • είναι πρόκληση για κάθε πολίτη να βλέπει τον τοπικό άρχοντα να αδιαφορεί για τα τοπικά και για τα γενικότερα προβλήματα του κόσμου και να κοιτάζει πώς θα βολευτεί κάτω από την ομπρέλα της κυβέρνησης.

  • Τα επιχειρήματα σου τυχαίνει να είναι τα ίδια με του Αλέξη , είναι επιχειρήματα που μόνο υπάλληλοι του κόμματος είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πως τα πιστεύουν . Κανείς προηγούμενος δήμαρχος δεν ξεπούλησε την ιστορία μας .

  • Την απάντηση από τον λαό θα την πάρουν στης εκλογές και ο δήμαρχος αλλά και οι δημοτικοί του σύμβουλοι με όποιο συνδυασμό και με όποιο κόμμα και να κατέβουν είναι καμένοι . Η δύναμη μου είναι η ψήφος μου και όταν βρεθώ μπροστά από την κάλπη θα ψηφήσω με γνώμονα την προδοσία στο Μακεδονικό

  • Όταν γνωρίζεις οτι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Κοζάνης είναι κατα αυτής της συμφωνίας και εσυ υπερασπίζεσαι και προβάλεις σαν θέση του δήμου την άποψη της ελάχιστης μειοψηφίας πως λέγεται αυτό ; Χούντα η σε σύγχρονη έκδοση αριστερή δημοκρατία

  • Ντροπή σου δήμαρχε ντροπή στους δημοτικούς συμβούλους μα πάνω από όλα ντροπή σε έμενα που σας ψήφησα και σας έδωσα την διοίκηση του δήμου , να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να το ξανακάνω ακόμα και εάν βάζετε για διαχωριστές στην πολυκατοικία

  • Λευτέρη Λευτέρη Λευτέρη
    Σε γραμμένο στο παλιό μου το τεφτέρι .
    Δυστυχώς σε δώσαμε αξία και νομίζεις ότι έγινες κάποιος . Να είσαι σίγουρος ότι θα πας από εκεί που ήρθες

  • Πρώτη φορά που νοσταλγώ τους προηγούμενους που ήθελα πως και πως να φύγουν.
    Έρχονται οι εκλογές όμως πάλι και θα φύγεις όπως ήρθες. Σε φτύνουν όλοι!!!

  • Μπράβο, δεν λαικίζει σκεπτόμενος τους ψήφους. Ψηφίστε αυτούς που παριστάνουν τους πατριώτες και τους θρησκευάμενους

  • Δημαρχε παρε και τον μπουταρη ,και πποιον αλλον δεν νιωθει ελληνας και μακεδονας ,και πηγαίνετε στα σκοπια να κανετε καριερα ,,,,,,για αυτο η πρωτεύουσα της δυτικης μακεδονιας δεν εκανε ουτε ενα συλλαλητήριο ηθελα να ηξερα ποσα αργυρια στοίχισε στην κυβέρνηση αυτη η σιωπη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.