Γ. Ζεμπιλιάδου: “Η Περιφερειακή Αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας έσωσε την τιμή της αυτοδιοίκησης – Ο κ. Καρυπίδης και η κουστωδία του, δεν κατάφεραν να υπηρετήσουν ούτε καν αυτό το θεσμικό ρόλο, εξ αιτίας του οποίου, υποτίθεται πως, βρέθηκαν στις Πρέσπες”

28 Ιουνίου 2018
10:53

Η Περιφερειακή Αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας με την πρωτοβουλία της να καλέσει όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Μακεδονίας, καθώς και πλήθος φορέων και συλλόγων για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στη συμφωνία των Πρεσπών, έσωσε την τιμή της αυτοδιοίκησης. Μια πρωτοβουλία που όφειλε να πάρει η Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας, που όμως αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά κατώτερη, δυστυχώς, των περιστάσεων. Έχοντας εκφράσει από την αρχή την ξεκάθαρη διαφωνία μας για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε σ’ ένα τέτοιο κάλεσμα και δηλώσαμε παρόντες.

Η βασική τοποθέτηση μας ήταν πως εκτός από εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη, η συμφωνία αυτή προσβάλει τον τόπο και όλους εμάς τους Μακεδόνες. Μια προσβολή που εκφράστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, απ’ το στόμα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού όταν είπε «εσείς οι Έλληνες και εμείς οι Μακεδόνες».

Σε μια τέτοια στιγμή αποκαλύπτεται, σε κάθε περίπτωση, το πραγματικό πολιτικό ανάστημα εκείνων που εκπροσωπούν θεσμούς, όπως είναι και αυτός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σε μια τέτοια στιγμή, ο κ. Καρυπίδης και η κουστωδία του, δεν κατάφεραν να υπηρετήσουν ούτε καν αυτό το θεσμικό ρόλο, εξ αιτίας του οποίου, υποτίθεται πως, βρέθηκαν στις Πρέσπες. Άκουσαν και κατάπιαν την προσβολή και από εκπρόσωποι ενός δημοκρατικού θεσμού, έγιναν απλώς οι courier ενός ψηφίσματος που παρέδωσαν με τρεμάμενα χέρια στο «μεγάλο πατερούλη» τους, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, θυμίζοντας παιδί που τρέμει την τιμωρία γνωρίζοντας πως έκανε κάποια αταξία.

Και φυσικά η ¨αταξία¨ στην περίπτωση τους ήταν ένα ψήφισμα που με τα χίλια ζόρια υπερψήφισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από επίμονη πρόταση συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ένα ψήφισμα κουτσουρεμένο και ¨στρογγυλεμένο¨ για να μη θιγούν οι κυβερνητικοί συνοδοιπόροι του συνόλου της σημερινής Περιφερειακής αρχής (μηδέ εκείνων που παριστάνουν πως… διαφωνούν και… διαχωρίζουν τη θέση τους).

Γι’ αυτό δώσαμε το παρόν χθες στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό θα δίνουμε το παρόν εναντία σ’ αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, χωρίς να μας πτοεί το γεγονός πως είτε με το μελάνι είτε με τον ψίθυρο, ορισμένοι προσπαθούν να μας κολλήσουν διάφορες ετικέτες και να μας προσάψουν θέσεις που δεν έχουμε.

Γιατί πολύ απλά οι δικές μας θέσεις είναι σταθερές και αμετακίνητες.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι η χειρότερη δυνατή συμφωνία, που αντί να λύνει το πρόβλημα δημιουργεί πολλά περισσότερα, τα οποία όπως έχει αποδείξει η ιστορία δεν είναι δυνατόν να λυθούν με ευχολόγια και ¨καλές προθέσεις¨.

Λέμε, λοιπόν, ΟΧΙ στη συμφωνία και θα συνεχίσουμε να το λέμε μέχρι να κατανοήσουν όλοι πως η υπεράσπιση της ιστορίας και ο σεβασμός του δικαίου είναι ο μόνος δρόμος για την αρμονική συμβίωση των λαών, αρκεί να εφαρμόζεται εξίσου απ’ όλες τις πλευρές.

24 σχόλια

  • ο 1992, ο κ. Τζώρτζ Σόρος έγινε ο πρώτος διεθνής παράγοντας που αναγνώρισε τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία: «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Άμεσα ίδρυσε το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας – Μακεδονία και μέσω αυτού κινήθηκε συστηματικά διεθνώς για την αναγνώριση και την παροχή υποστήριξης στο νέο κράτος και στο όνομά του. Παρά το γεγονός αυτό, ο Μπουτάρης που τον ξέρει προσωπικά ισχυρίζεται πως δεν παίρνει θέση. Δείτε τη δράση του ιδρύματος Σόρος και τη δήλωση Μπουτάρη. https://aristeia.online/archives/11828

  • Συγκρίνεται η κεντρική Μακεδονία με την Δυτική Μακεδονία; Αλλωστε ο Τζίτζι είναι γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ και παίρνει πρωτοβουλίες, ως συμπρωτεύουσα, με άλλη διάσταση(και κομματική).Δεν υπερασπίζομαι τον περιφερειάρχη αλλά άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη…

    • Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα μπορούσε να κάνει την κίνηση αυτή με τους Δήμους, τους φορείς και τους Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας και να πάνε όλοι μαζί να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στις Πρέσπες και όχι να σέρνεται πίσω από τον Κοτζιά. Αλλά που να τολμήσει να θίξει την κυβέρνηση του. Η Ζεμπιλιάδου έχει δίκιο

    • Που να συγκριθεί; Εκεί ο Περιφερειάρχης κατέβηκε στις εκλογές με τη σημαία της ΝΔ και εδώ με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Και ο ι δύο κομματικοί είναι.

  • Εμείς δεν έχουμε Περιφερειάρχη Γεωργία έχουμε courier δυστυχώς. Δίκιο έχεις. Ένας δειλός που δεν έχει το θάρρος να πει οτι ναι πήγα εκεί για να χειροκροτήσω τον Τσίπρα. Η απροθυμία του να καταδικάσει την συμφωνία στο περιφερειακό Συμβούλιο δεν αφήνει καμμιά αμφιβολία. Ας πάει να κρύψει την ντροπή του για αυτό που υπογράφηκε στις Πρέσπες

  • Πόσες ακόμα “δηλώσεις νομιμοφροσύνης” Γεωργία για τη στήριξη της Ν.Δ.;
    Τουλάχιστον να τα καταφέρεις…..

    • Τα γνωστά παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την καμπάνια “όποιος διαδηλώνει για τη Μακεδονία είναι ΝΔ” παρά το γεγονός ότι δεν πείθουν κανέναν.

      • Ολοι ξερουν ποιοι ειστε και γιατι. Ακου κουστωδια. Καθρεφτη δεν εχει; μας εχει καταθεσει πολλακις την ταυτοτητα της δε χρειαζεται αλλο. Την ξερουμε καλα. Να παει στις Σερρες στο σπιτι της να κανει την υποψηφια αν τολμα. Αυτα ο Παρις τα λουζεται αλλα δεν τον νοιαζουν.

        • Τρολλάκη έχεις μείνει στα προχθεσινά. Το αφεντικό σου το γύρισε το παραμύθι, πήγαινε να σου δώσει τις νέες εντολές.

  • ΤΑ ΤΡΟΛΛΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΗΝΙΑΣΕΙ. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΪ, ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΔ ΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΡΟΠΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ.

  • Ρε καρυπιδικοι αντι να μην μιλατε προκαλειτε απο πανω.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο καρυπιδης στις πρεσπες.ΕΤΡΕΜΕ μπροστα στον κοτζια.Δυστυχως αποδειχθηκε πολυ λιγος για την θεση που του δωσαμε.Σε ενα χρονο και κατι σπιτι του.

  • Ο κατηφορος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχων του Κουκουλοπολου δεν εχει τελειωμο. Γνωστος ο γεροντικος τους ερωτας με τη ΝΔ, γνωστο και το μισος τους για τον Ανδρεα Παπανδρεου. Ο Γιωργος Παπανδρεου εχει μεγαλη ευθυνη που ταυτιζεται ξανα με ολο αυτο το ασκερι.

      • Μαγκα πηγαινε παραπερα να βγαλεις μεροκαματο. Δεν ειναι στα κυβικα σου το ποστ. Να απαντησει η κυρια αν θελει.

    • Δηλαδή εννοείς οτι δεν ειναι ΠΑΣΟΚ η Ζεμπιλιάδου; Περίεργο γιατι μέχρι σήμερα το καρυπιδέικο έλεγε ότι αυτό ήταν το …έγκλημα της !

    • Εσεις εκειτα τρολ του Καρυπιδη μην ειστε κ τοσο καθετοι με πασοκ νδ γιατι θιγετε κ το μισο σας ψηφοδελτιο

    • Το μόνο πρόβλημα του Γιώργου του Παπανδρέου είναι ότι έχει δίπλα του ανθρώπους όπως εσένα που τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου στελέχη σαν τον Κουκουλόπουλο . Άντε στο λαγούμι σου το συριζαικό και καρυπιδικό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.