Η βιβλιοφιλική ομάδα «βιβλίων ορίζοντες» ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2017.

Η αγάπη μου για το βιβλία, την ανάγνωση και ότι τα αφορά ήταν το κίνητρο για να το κάνω!! Στόχος και σκοπός μου ήταν μέσα στην ομάδα να μιλάμε για όλων των ειδών βιβλία, να κάνουμε παρουσιάσεις των βιβλίων αυτών στα μέλη μας, να καταθέτουμε τις απόψεις μας, αλλά να διαβάζουμε και τις δικές τους και να γίνονται όμορφες συζητήσεις, γύρω από την λογοτεχνία ελληνική και παγκόσμια.

Το όνειρό μου βρήκε γρήγορα αποδέκτες που το αγάπησαν και το υποστήριξαν. Καθημερινά όλο και περισσότερα μέλη μπαίνουν στην ομάδα μας και ενημερώνονται για όλα γύρω από το βιβλίο. Συνεντεύξεις από αγαπημένους συγγραφείς, κριτικές, νέες και παλιές κυκλοφορίες, πολλές κληρώσεις με όμορφα δώρα αλλά και η όμορφη σχέση που δημιουργείται μεταξύ των μελών, μια σχέση που τροφοδοτείται από την κοινή μας αγάπη για το βιβλίο, κρατούν το ενδιαφέρον των φίλων μας αμείωτο!! Γρήγορα δημιούργησα και το μπλογκ μας γιατί όλα αυτά τα ‘όμορφα που συνέβαιναν στην ομάδα μας κάπου θα έπρεπε να υπάρχουν αποθηκευμένα. Όλα ήταν εντάξει μα εμένα πάλι κάτι μου έλειπε!!

Μου έλειπε κι η άμεση, η πιο προσωπική επαφή. Μένω Κοζάνη και την αγαπώ πολύ!! Σκέφτηκα πως εδώ στην πόλη μας θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα που θα αφορούν το βιβλίο. Μα θέλω και συμμάχους. Ανθρώπους που θα μας ενώσει η ίδια αγάπη και με γνώμονα αυτό θα δημιουργήσουμε και θα κάνουμε πολλά. Το βιβλίο ενώνει και σκοπός είναι να φέρουμε κι άλλους ανθρώπους κοντά στο βιβλίο και την φιλαναγνωσία.

Η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα. Το kozan.gr συμμερίστηκε αυτή την ανάγκη και υποδέχτηκε θερμά την ιδέα και μας έδωσε χώρο γι αυτήν. Έτσι να ‘μαστε τώρα από αυτή την στήλη να μιλάμε για βιβλία.

Εύχομαι να την αγκαλιάσετε και να την αγαπήσετε. Να την στηρίξετε και όλοι μαζί να δώσουμε μια καλύτερη θέση στο βιβλίο και στον πολιτισμό που γεννά στην πόλη μας.

Καλλιόπη Γιακουμή- Κουγιώνη

Blogger και δημιουργος της βιβλιοφιλικης ομαδας:«βιβλίων ορίζοντες» https://www.facebook.com/groups/431874333872966/?ref=br_rs

Και του blog http://www.vivlionorizontes.gr/