Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

29 Ιουνίου 2018
10:27
Κανένα σχόλιο

Η θεματική της 1ης ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης είναι: «Προτάσεις για μια αντισεξιστική κοινωνία».

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ το γυμναστήριο Διάπλαση Plus θα παρουσιάσει το δρώμενο: Όλοι μαζί στο ρυθμό-κόντρα στο ρατσισμό, ενώ η Διδώ, Παιδί και Πολυχώρος θα ταξιδέψει τα παιδιά, με το αλεξίπτωτο της, στις 5 ηπείρους.

Την ίδια ώρα (17:00-19:00) ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Κοζάνης, θα υλοποιήσει το εργαστήριο: Τι κάνουν τρεις ξανθιές πάνω σε ένα… Επ! …Πόσο αθώο είναι το σεξιστικό χιούμορ;

Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) θα είναι μαζί μας ο σκηνοθέτης Μάνος Παπαδάκης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του θα προλογίσουν και θα παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ Το Παγόβουνο. Λίγο πριν θα προβληθεί η συνέντευξη στο Μωβ της Ισραηλινής ακτιβίστριας Σαχάρ Βαρντί, μαζί με πλάνα του Μωβ από τη διαδήλωση στα σύνορα με τη Γάζα στις 31/03/2018, που διοργάνωσε η «Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη» και η συνέντευξη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπασέμ Ταμίμι, πατέρα της φυλακισμένης 17χρονης ακτιβίστριας Αχέντ Ταμίμι.

Την ίδια ώρα (19:00-20:00) ο Αριστοτέλης Σαββίδης, Sensei Shidokan Karate θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας με θεωρητικό, αλλά και πρακτικό μέρος.

Στις ανοιχτές συζητήσεις της ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγος-εκπαιδευτικό, ακτιβίστρια σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, η οποία θα μας αναλύσει δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα, με την Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο Α.Π.Θ., η οποία θα μας εξηγήσει ότι τα παιχνίδια δεν είναι για αγόρια ή κορίτσια, αλλά για παιδιά και τέλος με την Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, η οποία θα παρουσιάσει παραδείγματα καθημερινού σεξισμού.

Στο τέλος της ημέρας, στο stage του Φεστιβάλ ανεβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη οι Lostre Community σε ήχους ReggaeSka και οι SKGs Dub Alliance σε ήχους ReggaeDub.

Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Mr Psy.

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

http://arsiskozanis.blogspot.com/2018/06/7-29-3006-0107.html

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.