Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Κοζάνης- Γρεβενών: Το συμφέρον του Τ.Ε.Ε πάνω από όλα

29 Ιουνίου 2018
13:06

Η θέση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά είναι τα όσα δήλωσε στην εκδήλωση της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε (3 Φεβρουαρίου 2018) o κ. Χρ. Σπίρτζης, για το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών.

Ακόμα και μια πρόχειρη ανάγνωση των πρακτικών της συγκεκριμένης εκδήλωσης, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρωτεύον μέλημα του Υπουργού είναι η οικονομική ενίσχυση του Τ.Ε.Ε, του οποίου μέχρι πρότινος προΐστατο.

Παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε ο Υπουργός.

«ΣΠΙΡΤΖΗΣ: …

Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι απαράδεκτο ο προϋπολογισμός του Τ.Ε.Ε. να έρχεται για έγκριση στο Υπουργείο που εποπτεύει χωρίς να έχει περάσει και ψηφιστεί από την Αντιπροσωπεία. Διότι αύριο δεν θα είναι ο Σπίρτζης Υπουργός και ο προϋπολογισμός του Τ.Ε.Ε. μπορεί να αλλάξει, να κουτσουρευτεί, να κάνει χίλια πράγματα για να μην υπάρχει Τ.Ε.Ε.

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ: Να βοηθηθεί στους πόρους του το Τεχνικό Επιμελητήριο.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αντώνη μου, το ξαναείπα, κάντε τα μητρώα των εταιριών, κάντε τα μητρώα, το ΓΕΜΗ εννοώ, κάντε τα μητρώα των Μηχανικών είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εσείς θα τα έχετε.

Κάντε πρότυπα και προδιαγραφές να μην έχει το Επιμελητήριο κανένα οικονομικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου και να είναι και χρήσιμο και στους Μηχανικούς και στην ελληνική πολιτεία. Έχουν θεσμοθετηθεί αυτά και αναφέρεται το Τεχνικό Επιμελητήριο ρητά.

ΣΤΑΣΙΝΟΣ: Πάμε στα οικονομικά του Τ.Ε.Ε. Αν θέλει ο Υπουργός να βοηθήσει επειδή έχει όντως θεσμοθετήσει αυτή τη στιγμή τα μητρώα, όλα αυτά τα μητρώα που λέμε και είναι πολλά μητρώα, πολύ δουλειά, μπορεί να γίνει μια συνεννόηση με το Τ.Ε.Ε., να του τα αναθέσει, να ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε αυτά και να προβλέπεται και ένας πόρος πάνω σε αυτά να το πάρει το Τ.Ε.Ε.

Αλλά μένω στο εξής, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει οικονομικά μέσω των μητρώων.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: … Τα μητρώα θα τα κάνει το Τ.Ε.Ε.»

Τα παραπάνω αποσπάσματα οδηγούν, τον απλό αναγνώστη, στο να συμπεράνει ότι ο κ. Σπίρτζης δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ και τρεισήμισι χρόνια κατέχει θέση Υπουργού και δεν είναι πλέον πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.

Αποδεικνύεται, και στον πλέον δύσπιστο, ότι τα πολυδιαφημιζόμενα Μητρώα που έχει συστήσει ο Υπουργός και τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του χώρου των τεχνικών έργων, έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Τ.Ε.Ε.

Την ώρα που η Χώρα χρειάζεται ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και ορθή και δίκαιη διαχείριση των οικονομικών της πόρων, ώστε να βγει οριστικά από την κηδεμονία των δανειστών, ορισμένοι εμμένουν στη συνέχιση των πρακτικών που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε ακόμη και σήμερα.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας που οδηγεί η εξακολούθηση μιας τέτοιας πολιτικής.

Αναφορικά, τέλος, με τα όσα ανεπίτρεπτα και άκρως προσβλητικά σχόλια του Υπουργού σε βάρος της Ένωσης, μέσω των οποίων (και όχι για πρώτη φορά) ο Υπουργός δείχνει την εμπάθεια του, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν τον τιμά και ότι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμα της προς υπεράσπιση του κύρους της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.