Στην αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της Κοζάνης στοχεύουν Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος μέσω της κοινής συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα OPENMALL (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου)

29 Ιουνίου 2018
18:45

Στην αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της Κοζάνης, μέσω της συμμετοχής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα OPENMALL (Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου) του ΕΠΑνΕΚ, στοχεύουν ο Δήμος Κοζάνης και ο Εμπορικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα θα υποβληθεί κοινή πρόταση ώστε να αναδειχτεί η αγορά του κέντρου δίνοντας μια μοναδική ταυτότητα, η οποία θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής και την εμπορικότητα της. Μια πρόταση αναπτυξιακού χαρακτήρα με οφέλη τόσο για τα εμπορικά καταστήματα αλλά και για την πόλη. Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Κώστας Δεσποτίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας και τα μέλη του Δ.Σ. Αθανάσιος Σβώλης και Αθανάσιος Καραδήμος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, που αν τελικά εγκριθεί, θα επιδοτηθεί από το πρόγραμμα με ποσοστό 100%.

Ειδικότερα στη δράση :

– Ο Δήμος χρηματοδοτείται με επιδότηση 100% και το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

– Ο Εμπορικός Σύλλογος χρηματοδοτείται 100% και θα διαχειριστεί εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα μετέχουν ένα ποσό το οποίο αθροίζει έως 2.000 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση και έως 300.000 € συνολικά. Να σημειώσουμε πως οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν δεν θα λάβουν χρήματα και δεν θα προβούν σε καμία άλλη διαδικασία πέραν της υπογραφής κάποιων υπεύθυνων δηλώσεων και τις υποχρεώσεις που έχουν συμμετέχοντας στη δράση

Ο Δήμος θα αναλαμβάνει να σχεδιάσει την:

– Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η οποία είναι υποχρεωτική και υλοποιείται από τον Δήμο μέχρι το 85% (μέγιστο) του επιλέξιμου Προϋπολογισμού του, (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: αναβάθμιση/κατασκευή πεζοδρόμων, υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, χώρων ανάπαυσης , ανάπλαση πλατειών/περιβάλλοντος χώρου μνημείων, κατεδαφίσεις παλιών κτιρίων ή απαλλοτριώσεις εκτάσεων, αποκατάσταση/ανάδειξη μνημείων, βελτίωση μικροκλίματος: πάρκα τσέπης, φυτεύσεις ψηλού πρασίνου & δενδροστοιχιών, ανάδειξη υδάτινου στοιχείου, παρεμβάσεις υψηλής σκίασης, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, κάδοι για οργανικά απορρίμματα, σύστημα απορροής όμβριων υδάτων, υπογειοποίηση καλωδίων κοινής ωφέλειας, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, αναβάθμιση/δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης εμπορικών περιοχών χωρίς αντίτιμο, minibus τελευταίας τεχνολογίας, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, ειδικοί χώροι για αφισοκόλληση/γκράφιτι, κ.ά.),

– την Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ στις δράσεις μπορούν να συμπεριληφθούν έξυπνος οδοφωτισμός, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τηλεχειρισμός δημόσιων υποδομών και δικτύων, πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, κ.ά), και

-Τις Προμήθειες και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας (ενδεικτικά μπορούν να περιληφθούν: ηλεκτροκίνητα οχήματα για μεταφορά επισκεπτών αποκλειστικά στην εμπορική περιοχή από κόμβους μεταφορών, συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, ελεγχόμενης στάθμευσης & ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους στην περιοχή παρέμβασης, σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων, ενώ δεν είναι επιλέξιμη η προμήθεια και εγκατάσταση καμερών ασφαλείας).

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος/ Επιμελητήριο θα αναλάβει:

– Την εφαρμογή ενιαίας αισθητικής ταυτότητας εμπορικής περιοχής. Είναι υποχρεωτική και μέχρι το 100% του επιλέξιμου Π/Υ του Εμπορικού Συλλόγου. Για παράδειγμα μπορούν να επιλεγούν: διαφώτιστα στέγαστρα, ομοιόμορφα στέγαστρα, τέντες, πινακίδες & επιγραφές, χρωματισμός εξωτερικών όψεων, επενδύσεις εξωτερικών όψεων με ομοιόμορφα υλικά, κ.ά. Επισημαίνεται πως είναιυποχρεωτική η αποξήλωση όλων των μη συμβατών στοιχείων (π.χ. φωτεινές ή/και κάθετες επιγραφές).

– Την Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής. Αυτή η Δράση είναι προαιρετική και για την υλοποίησή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 10% (μέγιστο) του επιλέξιμου Π/Υ του Εμπορικού Συλλόγου ( Πχ.:Διοργάνωση έως 3 εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής με έμφαση σε δράσεις πολιτισμού, κοινός εξοπλισμός διακόσμησης βιτρίνας/εξωτερικού χώρου. Επισημαίνεται πως Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για σχεδιασμό και αναπαραγωγή έντυπου προωθητικού υλικού.

 

13 σχόλια

  • εξειδικεύστετα λίγο .

    πήτε κάτι συγκεκριμμένο !!

    οχι άλλη θολουρα και αοριστία και οταν πέφτουν οι μάσκες του Δήμου βλέπουμε να καταργούνται 4000 θέσεις στάθμευσης και να νεκρώνεται όλη η πόλη !!!

    • Πολύ σωστά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την εκμετάλλευση αυτών των κονδυλίων για την εμφάνιση του κέντρου της πόλης με όφελος για όλους μας. Ελπίζουμε και σε κινήσεις από άλλους φορείς για το κοινό καλό.

  • Να ομορφύνει η πόλη, να φύγουν τα αυτοκίνητα και τα καυσαέρια και να υπάρχει πρόσβαση με δημόσια μέσα και μέσα χαμηλής όχλησης. Δεν είναι κακό, αλλά τέτοια έργα είναι πολυέξοδα και δεν βλέπω να μπορούν να γίνουν με 1,5 εκατ. + 300 χιλ.

  • Προσθεστε μετρα για τα αδεια καταστηματα που ρημαζοντας ασχημιζουν την πολη ,οπως και χωρο για στασεις πεζων,παγκακια με στεγαστρα και ζαρτινιερες. Σημαντικο μετρο η εκπαιδευση των πωλητων στη συμπεριφορα. Εχουμε πηξει στα κουφα.

  • Ο πρόεδρος των εμπόρων έβαλε την ιδέα πως ο Δήμος να καταργήσει χιλιάδες θέσεις στάθμευσης και να διαλύσει την αγορά !!
    Μπράβο πρόεδρε !!!

    Δεν μας δίνετε και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα τι έγινε και που με αυτό το πρόγραμμα ????

    Και ποιος πληρώνει ?????

  • Δεν χρειαζονται πολλα λεφτα . Φαντασια και γουστο χρειζεται και καποιον να ξερει απο πολη κ ανθρωπους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.