Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Συλλαλητήριο της πλατείας στην Κοζάνη

5 Ιουλίου 2018
07:14
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Συλλαλητήριο και την συγκέντρωση αντίδρασης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μακεδονία και Ελλάδα είναι το ίδιο και δεν συμφωνούμε στην χρήση της λέξης Μακεδονίας από κανέναν που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα και από κανέναν που δεν έχει σχέση με την Μακεδονία. 

 Η Ιστορία μας δεν ξεπουλιέται όπως δεν ξεπουλιέται και το όνομα μας. 

Όλοι στο Συλλαλητήριο της Πλατείας στην Κοζάνη την Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018 στις 20:00μ.μ. 

Μακεδονία – Μέγας Αλέξανδρος – Κοζάνη – Ελλάδα 


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 


ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : Τετάρτη 04 Ιουλίου 2018

49 σχόλια

    • Και τι πάει να πει ;;;; Είναι Έλληνες…. εκτός και αν είσαι από αυτούς που λένε ότι οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες

    • Είναι Έλληνες, ποντιακής καταγωγής που κατοικούν στη Μακεδονία από το 1922.

      Έλληνες ζούσαν στη Μακεδονία οι οποίοι μετά το 1912 προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος. Αν δεν ήταν Ελληνες θα φεύγανε όταν ήρθε ο Ελληνικός Στρατός.

      Η περιοχή ονομάζεται Μακεδονία γιατί συμπίπτει γεωγραφικά με την περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας. Έτσι ονομαζόταν τουλάχιστον από το 480 πχ που υπάρχουν γραπτές πηγές.

      Άμα ήταν και τα Σκόπια ή η Βουλγαρία Μακεδονία θα το έγραφαν κι αυτό οι αρχαίοι συγγραφείς.

      Αλλά ήταν Παιονία, Δαρδανία και ήταν αντίπαλοι των Μακεδόνων όπως και οι Αγριάνες που ζούσαν περίπου στη σημερινή Βουλγαρία.

      Άρα καλώς ή κακώς η αρχαία Μακεδονία είναι η σημερινή Μακεδονία που ανήκει στο Ελληνικό κράτος.

      Όπως λέμε Βοιωτία, όπως λέμε Θεσσαλία, όπως λέμε Ήπειρος, αρχαίες ονομασίες, όπως λέμε Αττική και δεν το αμφισβητεί κανένας έτσι δεν είναι ντροπή να λέμε Μακεδονία το κομμάτι αυτό γης που ανήκει από το 1912 στο Ελληνικό Κράτος.

      Το ότι οι Σλάβοι και οι Βούλγαροι το 1800 αποφάσισαν να πουν κι αυτοί κι εδώ ήταν Μακεδονία δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεχθούμε ως σωστό. Καλά κάνανε και το είπανε και καλά κάνουνε οι Σκοπιανοί και ονομάζονται Μακεδόνες αλλά εμείς γιατί να τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδόνες όταν είναι Σλάβοι που κατοικούν στην αρχαία Παιονία και Δαρδανία την οποία για αυτονόητους λόγους επεκτατισμού την ονόμασαν μόλις το 1800 Μακεδονία?

    • Από Ελλήσποντο και Ιωνία και Αιολική (Μικρά Ασία) οι Έλληνες πρόσφυγες που αναγνωρισμένα ως Ελληνες από τα αρχαία χρόνια που σέβονται όχι μόνο την μάνα που τους γέννησε = (Μικρά Ασία) αλλά και την μάνα που του θήλασε = (Μακεδονία), όταν μείναν ορφανοί.
      Δε θα προδώσουμε πότε την Μακεδονία μας γιατί είναι η μητέρα που μας υιοθέτησε !!!

      Μακεδονία Γη Ελληνική !

  • Ντροπή στον Δήμαρχο Κοζάνης που απέχει από το συλλαλητήριο !!!

    Ντροπή στους εθνομηδενιστες και στους εθνοπροδοτες του ΣΥΡΙΖΑ
    και στους ΑΝΕΛ !!!

    Δήμαρχε κάνε μια κωλοτουμπα μπορείς !!!!

    • Είναι ανόητο να επεισερχόμαστε σε μια ατέρμονη συζήτηση για το ποιος είναι ή δεν είναι Μακεδόνας όταν το προκείμενο της προδοτικής Συμφωνίας Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένου, είναι σε βάθος λίγου χρόνου να επιβουλευτούν τα εδάφη στα οποία κατοικούμε όλοι εμείς που μαλώνουμεμεταξύ μας.

    • ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ!!!ΟΧΙ ΡΕ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗς, ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ??? ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΕΣ.

      • Αφού είσαι Ευρωπαϊστής να σέβεσαι τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις αποφάσεις. Μάθε λοιπόν ότι το Βέλγιο (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), η Κύπρος (δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το κρατίδιο, μέλος της ΕΕ), Δανία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), η Γαλλία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των G8 και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), η Γερμανία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των G8), Ελλάδα (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), οο Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (μέλος του NATO και των G8), η Ιταλία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των G8), η Ιαπωνία (μέλος των G8), η Λετονία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Ολλανδία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), η Πορτογαλία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), η Νότια Αφρική (δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το κρατίδιο), η Ισπανία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ) και ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 115 χώρες-μέλη του ΟΗΕ ΔΕΝ αναγνωρίζουν τη «Μακεδονία» αλλά μονάχα την προσωρινή ονομασία FYROM. Θα πρέπει λοιπόν ως Ευρωπαϊστής και αφού λες ότι δεν είσαι φασίστας, άρα είσαι δημοκράτης, να σέβεσαι τις αποφάσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας!

      • KOZAN, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ “ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ” ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΣΕ “ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΑΣ”.
        1000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΑ!!

      • Άμα δεν αγαπάς την Πατρίδα σου, δεν είσαι φίλος της ελευθερίας, γενίτσαρος είσαι
        Η προδοσία της Κύπρου μέσω των συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου (1959-1960), που οι Καραμανλής – Αβέρωφ δέχθηκαν την Τουρκία ως απλή παρατηρήτρια στις συνομιλίες Ελλάδος – Η.Β. και στο τέλος οι Τούρκοι βγήκαν εγγυήτρια δύναμις(!) φάνηκε μετά από 14 χρόνια, το 1974. Οι εθνικιστές που την απέρριπταν από τότε έβλεπαν μπροστά!

        Ελπίζω πραγματικά ότι δεν θα επικυρωθεί η προδοσία στις Πρέσπες.

    • Φίλε κωλοτούμπες μόνο Καριπίδης ξέρει να κάνει έφερε ψήφισμα στο περιφερειακό στηρίξουμε κοντζια Και την άλλη εβδομάδα κάνει κωλοτούμπα γιατί δεν μπόρεσες να το περάσει

  • Μέχρι πρότινος ολους ανεξεραίτως τους κατοίκους της ελληνικής μακεδονίας μας λεγανε βουλγαρους ακομη και εμας τους ποντιους τωρα θυμηθηκαν ολοι οτι ολοι είμαστε Ελληνες ! ετσι για να μην ξεχνιόμαστε !

    • Aνοητοι τοπικιστές και προπαγανδιστές-συκοφάντες πάντα υπήρχαν, π.χ. ο αττικός ρήτωρ Δημοσθένης. Αυτό δεν σημαίνει πως θα διχαστούμε ή θ’ αποκοπουμε οι βόρειοι Έλληνες (Μακεδόνες-Ηπειρώτες-Θράκες) με τους υπόλοιπους.

  • Είναι κατανοητό ότι ορισμένοι σχολιαστές δεν διαθέτουν κανένα επίπεδο έστω και απλής σκέψης. Με σύνθετες λέξεις και ψευτοσυνθήματα που θυμίζουν χουλιγκανισμό του χείριστου είδους προσπαθούν μάταια θα έλεγα να ενεργοποιήσουν κατώτερα ένστικτα των συμπολιτών μας. Ενώ θεωρώ ότι το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ιερό αυτοί αποτρέπουν μέχρι και αντίθετους στη συμφωνία να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο. Γιατί; γιατί βρίσκονται σε γενική σύγχυση από το 2015 έως σήμερα και η ιδιοτέλεια τους αναδεικνύει την έντονη οσμή σε ότι σχολιάζουν και με ότι ασχολούνται.

    • To ότι υπάρχουν 10 20 σχολιαστές που δεν διαθέτουν επίδεδο απλής σκέψης ή είναι φασίστες ή είναι πονηροί ή είναι ανόητοι, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που δεν είμαστε φασίστες, ανόητοι, φανατικοί, φιλοπόλεμοι κτλ δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για το Σκοπιανό.

      Ούτε κερδίζουμε κάτι άμα σχολιάζουμε στα μέσα.

      Μέχρι να διοργανώσουμε εμείς τη δική μας διαμαρτυρία αποκλείοντας τους φασίστες, καλό είναι με την παρουσία μας εκεί μαζικά όμως να τους αποκλείσουμε από την καπηλεία.

      Θέλουμε ειρήνη και φιλία με το λαό των Σκοπίων. Αυτό να το πούμε μαζικά μαζί με το ότι δεν πρέπει να τους αναγνωρίζουμε εμείς ως Μακεδόνες.

      Η βλακεία του Κοτζιά και η ανικανότητα του Τσίπρα μας δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

  • Επιτελους ξυπναει και η κοζανη ,και ας ειναι λιγο αργα ,,,εστω και χωρις τους τοπικους αρχοντες,,,η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΈΝΑΝ ,

    • ο συνδυασμός του Ιωαννίδη δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει και γιαυτό δεν έβγαλε ψήφισμα υπέρ του συλλαλητηρίου.

  • Πρεπει η συμμετοχη μας να ειναι καθολικη οπου εκτος απο την ονομασια της Μακεδονιας να ειναι κ μια αντιδραση στην ανικανη δημοτικη αρχη που δεν μας αξιζει να υπαρχει στην ιστορικη περιοχη μας

  • Με αυτη την συμφωνία κανείς δεν κλέβει την ελληνικότητα της μακεδονίας, έχουν υπογράψει οι σκοπιανοί στο άρθρο 7 ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την ένδοξη ιστορική μακεδονία, για του λόγου το αληθές….
    Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:

    1.Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.

    2.Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

    3.Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)

    4.Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

    • Κάτι μας είπες με την παράγραφο 4! Γιατί γράφεις ψέμματα; Γιατί αποσιωπάς ότι για τους αφιονισμένους βουλγαρο-Σκοπιανούς, που έχουν φάει τον σανό του εβραίου κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο με το κουτάλι, ο Φίλιππος, ο Μεγαλέξανδρος, ολόκληρη η ελληνιστική εποχή ΔΕΝ είναι μέρος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, και επομένως συνεχίζουν να τους σφετερίζονται;

      ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΑΙΣΧΟΣ!

  • 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΟΛΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 5ΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΙ 10ΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΘ’ΕΤΟΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΚΟΖΑΝΗ. ΤΥΧΑΙΑ;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.