Την Πέμπτη 5 Ιουλίου  κλήθηκα  σε  συνάντηση που έκανε ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλουτας και μάλιστα στην συνάντηση υπήρχαν κι άλλοι τρεις άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν το ΕΒΕ που κατά την γνώμη μου  πολύ σωστά έκαναν και τίμησαν με την παρουσία τους τον άνθρωπο που τους κάλεσε.  Έτσι θα έπρεπε να κάνει νομίζω οποιοσδήποτε βρίσκετε σε μια θέση,  στην οποία εκπροσωπεί  μάλιστα τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια τον επιχειρηματικό κόσμο του  Δήμου  Κοζάνης. Μάλιστα οι τρεις εκ των τεσσάρων ζητήσαμε και πήραμε τον λόγο για να καταθέσουμε απόψεις , προτάσεις και προβληματισμούς .
Είναι τιμή μου και θεωρώ ότι είναι τιμή όλων να  κληθούν άνθρωποι  από το ΕΒΕ και από  άλλους συνδιασμούς για να ακούσουμε προτάσεις,  ώστε αν πραγματικά πιστεύουμε  στο θεσμό της δημοτικής αρχής και αν θέλουμε να προστατεύσουμε με κάθε  μας δύναμη τον θεσμό που εκπροσωπούμε θα πρέπει να έχουμε  πλήρη γνώση του προγράμματος και του  σχεδιασμου όλων των συνδιασμων  για να μπορουμε  να επιλέξουμε   τον συνδιασμό που θα φέρει το Δήμο μας ένα σκαλί πιο πάνω απ’ ότι είναι .
Βλέπω όμως ότι η ανάρτηση έχει σκοπό τη στοχοποίηση κάποιων, γιατί εχθές απ’ όλους όσους μίλησαν  τελικά μόνο συγκεκριμένα ονόματα  αναφέρατε .
Θα σας ευχαριστήσω για τη διαφήμιση, έστω και με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα σας υπενθυμίσω κάτι που ανέφερα και εχθές εκεί μέσα κλέβοντας το από τον George Orwell…για να καταλάβετε ότι δεν χαϊδεύω κανενός τα αυτιά ούτε και αγκιστρώνομαι από κόμματα και χρώματα αν νιώσω  ότι προσβάλλουν εμένα τον ίδιο, την οικογένειά μου, τους  φίλους μου και-αφού ασχολούμαι με τα κοινά- πολύ περισσότερο τους συνδημότες μου .
ΕΑΝ  Η ΛΈΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΚΆΤΙ , ΤΌΤΕ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΎΝ .
Γι’αυτό κι εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να ζω ελεύθερος και να προασπίζομαι όπου βρεθώ κι όπου σταθώ την ελευθερία κι όλων των άλλων αν μπορώ να το κάνω .
Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω και αν έχασα μάχες βγήκα απ’ όλες νικητής , κερδίζοντας έστω κάτι απο αυτη την  εμπειρία.
Είμαι μαχητής και όχι στρατιώτης…
Γι’αυτό λοιπόν εδωσα και δίνω τη μάχη μου την προσωπική  αλλά και τη συλλογική μέσω του συνδιασμού που είχα και την ευκαιρία να εκλεγώ στο ΕΒΕ και θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη μου για να βάλω έστω κι ένα λιθαράκι σ αυτόν τον τόπο που τοσο αγαπώ …
Είναι πολύ εύκολο να λες σε κάποιον τι δεν κάνει καλά, αλλά πολύ δύσκολο εώς και ακατόρθωτο να του πεις τι να κάνει καλά  παίρνοντας εσύ την ευθύνη .
Ο Δήμος Κοζάνης είχε και έχει τεράστια προβλήματα και αν δεν ασχοληθούμε όσο περισσότεροι μπορούμε,  με νέες ιδέες , με όραμα και όρεξη , δεν έχουμε καμία ελπίδα να δούμε κάποια μέρα το δήμο που μας αξίζει .
Θα είμαι δίπλα σε όποιον συνδυασμό μου δημιουργήσει την αίσθηση  ότι έχει την όρεξη την δύναμη και την ομάδα να το κάνει αυτό .
Κι ακόμη κι αν δεν καταφέρω να εκλεγώ θα είμαι εκεί να στηρίζω απο όποια πλευρά μπορώ τέτοιες προσπάθειες.
Φιλικά πάντα …
Κοσμάς Καλεντηριαδης