Έφυγε ο θρυλικός “Ρεντούσης”, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της χρυσής γενιάς του Μακεδονικού Κοζάνης (Του Κώστα Τσιώρα)

31 Ιανουαρίου 2017
12:46
Κανένα σχόλιο
Εφυγε σε ηλικία 80 ετών την ημέρα των Θεοφανείων 6-1-2017 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της χρυσής γενιάς του Μακεδονικού Κοζάνης της δεκαετίας του ’50, ο Γιάννης Τριανταφύλλου (“Ρεντούσης”).
Γεννημένος το 1937 ο πανύψηλος μεσοαμυντικός ήταν ακόμα μαθητής της Εμπορικής Σχολής Κοζάνης όταν ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Μακεδονικό το 1952 σε ηλικία μόλις 15 ετών.
Με τον Μακεδονικό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Δυτικής Μακεδονίας (1955, 1956, 1959). Αργότερα, για να διευκολύνει την φοίτηση του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσ/νίκης ο Μακεδονικός τον παραχώρησε στον Αρη Θεσσαλονίκης όπου αγωνίστηκε για δύο σαιζόν στην Α’ Εθνική (1959-1961).
Ο Τριανταφύλλου αγωνίστηκε στο παρθενικό παιχνίδι του Αρη στην “επίσημη” Α’ Εθνική (25-10-1959, Δόξα-Αρης 1-1) και είχε συνολικά 50 επίσημες συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα. Το 1961 επέστρεψε στον Μακεδονικό όπου αγωνίστηκε έως το 1964. Ηταν συνταξιούχος του ΟΤΕ και ζούσε στην Θεσσαλονίκη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
—————————————————————————————————————————
Φωτογραφίες, Γιάννης Τριανταφύλλου, σημαιοφόρος Μακεδονικού Κοζάνης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1954 και τρίτος από δεξιά στην φωτογραφία του Μακεδονικού πρωταθλητή ΒορειοΔυτικής Μακεδονίας 1955.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.