Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός  μετ αρτοκλασίας ,  στον Ι. Καθεδρικό  Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων  παραμονή της εορτής της  Αγίας  Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος.

  Τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς κλήρου , ο Ιεροκήρυκας ( περιοχής Σερβίων και Βελβεντού) της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Γεωργόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος (Αρχιερατικός Επίτροπος Σερβίων) π. Γεώργιος Πιστόλας , οι Ιερείς  Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του ναού) , Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Λάζαρος Ζυγούρης. Από πλευράς αρχών παρευρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου.

   Με το πέρας της αρτοκλασίας , ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας , καθώς και του ιερού λειψάνου της τοπικής αγίας των Σερβίων Αγίας Θεοδώρας , στους δρόμους της πόλεως υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας .

  Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την επομένη , με την πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της πολιούχου Αγίας , ημέρα τοπικής αργίας για την πόλη των Σερβίων.

Ακολουθεί βίντεο από τον εσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας :

ΒΙΝΤΕΟ HD ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕΡΒΙΑ 06-07-2018.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ