kozan.gr: Ο πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης απαντά στα ερωτήματα αν ο κόσμος, τα τελευταία χρόνια, έρχεται περισσότερο κοντά στην εκκλησία ή αν απομακρύνεται. Στο αν ο κόσμος εξομολογείται περισσότερο ή λιγότερο …και τέλος εκφράζει τη δική του άποψη για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας (Βίντεο)

12 Ιουλίου 2018
20:12

Ο π. Αθανάσιος Καμπούρης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969. Μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, όπου και τελείωσε τις βασικές του σπουδές. Είναι πτυχιούχος της Νοσηλευτικής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, στην Ορθόδοξη Θεολογία, του ΕΑΠ. Εργάζεται ως νοσηλευτής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας κι είναι ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Ο πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης απαντά στα ερωτήματα αν ο κόσμος, τα τελευταία χρόνια, έρχεται περισσότερο κοντά στην εκκλησία ή αν απομακρύνεται. Στο αν ο κόσμος εξομολογείται περισσότερο ή λιγότερο …και τέλος εκφράζει τη δική του άποψη για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Δείτε το βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

7 σχόλια

  • Ειναι το μονο στηριγμα στα δυσκολα,στις χαρες και στις λυπες. Η χαρα της ζωης μας. Το παλατι που μας ανοιγει διαπλατα τις αγκαλες την καθε στιγμη. Ο χωρος που θα ησυχασεις και θ ανακουφιστεις απ τα χτυπηματα της ζωης. Ο πολιτισμος και η διακριση. Το μετρο και ο δεικτης. Το οξυγονο της ψυχης . Το πατρικο μας σπιτι. Ποσα Δοξα Σοι;

    • Δεν αμφιβάλλω για τον συγκεκριμένο σε αυτό που λέτε, αλλά γενικότερα … Πώς εξηγείτε εσείς αυτήν τη μεγάλη αλήθεια που αναφέρατε; Δηλαδή το ”Μακάρι να είχαμε πολλούς σαν τον συγκεκριμένο πατέρα”. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω … στο ότι οι άξιοι και σωστοί ιερείς είναι μετρημένοι και σχεδόν πάντα είναι μάχιμοι και στις κατώτερες βαθμίδες… Τί φταίει όμως άραγε; Προβληματίζονται καθόλου οι παραπάνω ή ασχολούνται μόνο με τις ταυτότητες και τα εθνικά/πολιτικά θέματα ;

      • Ολοι οι γιατροι ιδιοι ειναι; ολοι οι δικηγοροι; ολοι οι πολιτικοι; οι φιλοι μας; οι μαθητες μιας ταξης; μονο ομως στην εκκλησια ενοχλειστε και ψαχνετε με το παραμικρο να σηκωσετε το δακτυλο και τη βαζετε στο εδωλιο ωστε να δικαιολογεισετε τα δικα σας κενα. Ναι ολοι οι ιερεις στην πλειοψιφια τους ειναι θυσιαστικοι για τον συνανθρωπο κι αν ενα νοσοκομειο εχει ενα γιατρο ή μια νοσοκομα, ή ενα διοικητικο υπαλληλο προβληματικο δεν κατηγορουμε ολα τα νοσοκομεια της χωρας.

      • Παντα υπαρχουν οι διακεκριμενοι ομως οι βαθμιδες τι νοημα εχουν στο χωρο αυτο; τι βαθμιδας θελετε; επισκοπου;ειναι εγγαμος. Προισταμενου;ειναι νεος και θα γινει κι αν ειναι κι αν δεν ειναι δεν εχει να κανει με την προσφορα του ουτε με το μισθο. Αρα μη χαλατε την εικονα ψαχνοντας η δημιουργωντας προβληματα

    • Σκοπιανε σαν τον επισκοπο Ανθιμο δε βρισκεις πουθενα! Αξιος και βαθυτατα Ελληνας. Πολυ καλα τα λεει. Γιατι ενοχλεισαι;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.