Η καταστροφή που προκλήθηκε, σε σιτηρά , ροδάκινα , κεράσια , πατάτες στο σύνολο των καλλιεργειών, από τις έντονες βροχοπτώσεις και συνεχόμενες χαλαζοπτώσεις, είναι μεγάλη και σε πολλές καλλιέργειες και ποικιλίες ολοκληρωτική. Τα ροδάκινα, κεράσια, μήλα, πατάτες σιτηρά έχουν χτυπηθεί δύο και τρείς φορές από το χαλάζι.

Για άλλη μια φορά ο πλούτος του Νομού μας καταστρέφεται. Από την επαφή που είχα τις προηγούμενες ημέρες με αγρότες και συνεταιρισμούς από διάφορες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης , διαπίστωσα ότι οι αγρότες μπροστά σε μια ακόμη καταστροφή, βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ νιώθουν απροστάτευτοι από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και του κ. Αποστόλου τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο εμπαιγμός όμως κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει.

Οι παραγωγοί είναι ακόμη απλήρωτοι για τις περσινές καταστροφές (δεν έχει αποδοθεί στους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ το 30% των περσινών αποζημιώσεων, καθώς και οι αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ, λόγο παγετού, και σήμερα βιώνουν ξανά την καταστροφή.

Οι παραγωγοί πληρώνουν τον ασφαλιστικό τους φορέα, τον ΕΛΓΑ, και ο ασφαλιστικός αυτός Οργανισμός οφείλει να τους αποζημιώνει! Γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Πρέπει ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις καταστροφές από βροχοπτώσεις!

Κι αυτό να γίνει άμεσα με τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς άλλα ψέματα και υπεκφυγές.

Γεώργιος Τρ. Τοπαλίδης

Πολιτική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας

Πολιτευτής