Την άμεση παύση ανάρτησης των Δασικών Χαρτών ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας, θεωρώντας πως έχει δημιουργηθεί ήδη εντονότατο πρόβλημα και κατά συνέπεια απίστευτη ταλαιπωρία των ιδιοκτητών γης, από τον χαρακτηρισμό των ιδιωτικών εκτάσεων ως δασών και δασικών εκτάσεων, εκτάσεις που κατά τεκμήριο θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

«Δημιουργήθηκε ένα έντονο πρόβλημα. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και ερωτημάτων, έχουν προβλήματα οι κάτοικοι. Εκτάσεις αναδασμών σήμερα χαρακτηρίζονται δασικές. Υπάρχουν μελετητικά σφάλματα… Θα κάνουμε πρόταση στην Περιφέρεια και η Δ/νση Δασών δεν έπρεπε να αναρτήσει την απόφαση. Έπρεπε να το λύσει μόνη της και όχι να καλεί τους πολίτες με παράβολα να λύσουν το ζήτημα… Πρέπει άμεσα να σταματήσει η ανάρτηση και να διορθωθούν τα λάθη. Σήμερα σε συνάντηση με το ΤΕΕ/ΤΔΜ και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να διορθωθούν πολλά. Πρέπει να σεβαστεί η πολιτεία τους τίτλους κυριότητας και δεν γίνεται να αμφισβητείται η κυριότητα του κάθε τεμαχίου του Έλληνα πολίτη…», δήλωσε για το θέμα ο Νικόλαος Βουχάρας από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ Δημήτρη Μαυροματίδη: «Ειδικά για την Π.Ε. Κοζάνης και μετά από συναντήσεις με ειδικούς ζητάμε την ανάκληση των αποφάσεων. Οι πολίτες θα υποστούν πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Είναι ζήτημα ουσίας. Αφορά το σύνολο των πολιτών που θα μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία…», είπε.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr