kozan.gr: Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης συνολικού μήκους 22.853 μέτρων

16 Ιουλίου 2018
17:04

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» η πράξη «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΚ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ». H πράξη αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης συνολικού μήκους 22.853 μέτρων. Τα λύματα του οικισμού θα καταλήγουν σε αντλιοστάσιο ανύψωσης λυμάτων που θα κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα του οικισμού απ’ όπου, μέσω αντλιών, θα οδηγούνται στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασία Λυμάτων της ΒΙ.ΠΕ. των Κοίλων.

Η πράξη περιλαμβάνει:
1. Κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού, με πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος με διαμέτρους DN250, DN315 και συνολικού μήκους 18.444 μέτρων

2. Κατασκευή αντλιοστασίου ανύψωσης ακαθάρτων και κτιρίου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους με παροχή σχεδιασμού τα 58m3/h σε μανομετρικό 36mΣΥ.

3. Κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού από HDPE που θα διοχετεύει τα λύματα του αντλιοστασίου προς τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας της ΒΙ.ΠΕ Κοίλων με διάμετρο DN200 και συνολικού μήκους 4.409 μέτρων

4. Κατασκευή απαραιτήτων φρεατίων για τη λειτουργία ων έργων

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνεται και η κατασκευή συνδέσεων καταναλωτών, οι οποίες δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες και θα καλυφθούν από ιδίους Πόρους.

 

Αντίστοιχη πράξη ένταξης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισµού Νέας Χαραυγής του Δήμου Κοζάνης, για τη μεταφορά των λυµάτων στην ΕΕΛ Κοζάνης. Η µεταφορά των λυµάτων, επιτυγχάνεται µε την διασύνδεση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού του οικισµού µε συλλεκτήριο αγωγό του υφιστάµενου δικτύου αποχέτευσης του ΒΑ τοµέα της Κοζάνης. Εξαιτίας των λυμάτων του οικισμού που οδηγεί σε αύξηση της δυναμικότητας η διαχείριση – µεταφορά των λυµάτων του ΒΑ τοµέα της Κοζάνης στην ΕΕΛ επανασχεδιάζεται.

 

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.