Aναγνώστης του kozan.gr από Πτολεμαίδα: “Καλημέρα από την πόλη όπου τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι για τούς πεζούς”

25 Ιουλίου 2018
08:16

Καλημέρα από την πόλη όπου τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι για τούς πεζούς. Σημερινή φωτογραφία.

 

 

54 σχόλια

  • Πραγματικά πολύ ρουφιανιά πλέον. Κατακριτέες όλες οι συμπεριφορές παράνομου parking, στάθμευσης σε θέσεις ΑΜΕΑ, ανεξέλεχτα τραπεζοκαθίσματα κλπ. αλλά δεν λύνεται το ζήτημα έτσι. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος και να καταγγείλει τα κακώς κείμενα. Είναι λυπηρό πλέον που μάθαμε να καρφώνουμε το διπλανό μας δημόσια.
    Πραγματικά θέλω να ξεκινήσουν έλεγχοι με βαρύτατα πρόστιμα (οικονομικά, διοικητικά κλπ), αλλά φτάνει πια με το ρουφιανιλίκι. Βγάζουμε το κινητό και κατευθείαν δημοσιοποίηση. ΕΛΕΟΣ!!!

    • Έτσι για δοκιμή… Πάρε τηλέφωνο σε μια αρμόδια υπηρεσία στην Πτολεμαΐδα για να καταγγείλεις ένα ανάλογο θέμα και θα δεις. Αφού κι αυτοί στις υπηρεσίες, σαν κι εμάς είναι, τί νομίσεις; Είναι Σουηδοί; Καλά κάνουν και τα βγάζουν. Να βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τα δικά μας χάλια. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε πρώτα. Εμείς θα αλλάξουμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

      • Υπήρχαν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες παρκαρισμένα σε όλη την πόλη για πολύ καιρό. Απευθύνθηκα στους αρμόδιους και στη γειτονιά μου πλέον δεν υπάρχουν. Ούτε έβγαλα φωτογραφία, ούτε τίποτα τέτοιο. Το θέμα είναι να λύνονται προβλήματα, όχι να κερδίζω 5 λεπτά δημοσιότητας και να κοκορεύομαι στις παρέες για να δουν στο ιντερνετ τι ανέβασα!

        • μήπως αυτά ήταν παρκαρισμένα για καιρό ενώ στη φωτό μέχρι να πάει η αστυνομία θα τα έχουν πάρει;; ανίδεε χωριάτη..

    • Όταν σηκώνεις το κινητό και δημοσιεύεις κάτι δεν είναι γιατί ζητάς την τιμωρία αλλά για να δείξεις πιο είναι το σωστό και τι λάθος. Ώστε να μην ξαναγίνει.

    • μόνο έτσι στρώνει ο ελληνάρας. να βγάλουν και τις πινακίδες να τους ξέρουμε αλλιώς πτολεμαίδια είσαι…

  • Μπραβο. επιτέλους πολιτες που θελουν το καλο τις πολης.
    Οσοι λετε για ρουφιανα. Οταν θα σας κλεβου σας κανουν γενικα καποιο κακο δεν θα το πουμε σε κανεναν γιατι ειναι ρουφιανια για εσας.
    Μπραβο στο σαιτ που τα ανεβαζει. Συνεχίστε ετσι οπως βλεπετε τους πειράζει, γιατι ειναι αυτοι που τα κανουν αυτα.

    • Σωστός!!! Ακριβώς αυτοί που μιλάνε για ρουφιανιά είναι και αυτοί που συμπεριφέρονται σαν χωριαταίοι, όχι μόνο στο παρκάρισμα αλλά παντού!

  • Μπράβο σε αυτόν με τη Μπέεμπα. Έλεος στον αλλο με το Οπελάκι! Που πας ρε καραμήτρο; μπας κλας τουτού όξω απεδω. Μονο πουλ μουρ αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια του Καϊλάρ. Εμπρός!

  • να προχωρησει η ρουφιανια και σε εργασιακο επιπεδο! Του ταδε το παιδι μπηκε στην ταδε δουλεια που τον εβαλε ο ταδε. Και σε προσωπικο επιπεδο.Εμπρος εορδαιοι στο δρομο της ρουφιανιας

    • Ανθρωπάκο κρίμα. Μπερδεύεις την τήρηση της νομιμότητας με τη ρουφιανιά. Ρουφιανιά σημαίνει κατηγορώ κάποιον για κάτι με σκοπό να τον βλάψω. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος σκοπός. Δε μας ενδιαφέρει ποιός είναι ο οδηγός. Μας ενδιαφέρει ότι για να περάσει ένας άνθρωπος από αυτό το πεζοδρόμιο πρέπει να βγει στο δρόμο. Αυτό τονίζει η φωτογραφία, προς παραδειγματισμό. Αν δε θέλετε να γίνεστε ρόμπα, να μην κάνετε καγκουριες και να σέβεστε τους πεζούς συμπολίτες. Κατάλαβες ανθρωπάκο;

  • Όσο κι αν ανεβαίνουν φωτογραφίες δεν θα αλλάξει η συμπεριφορά. Κόψε πρόστιμο σε τετραψήφια νούμερα για τους πολίτες και πενταψήφια στις επιχειρήσεις να δω αν ξαναέχουμε τέτοια περιστατικά. Μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα και ειδησεογραφικά ρεπορτάζ που να αναδεικνύουν προβλήματα της καθημερινότητας κι όχι ο καθένας που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι κάτι είναι λάθος, χωρίς να γνωρίζει πλήρως την κατάσταση να βγάζει και να ρουφιανέυει τους συμπολίτες.

    • Από αύριο όλοι παρκάρουμε στα πεζοδρόμια και οι μάνες με καροτσάκια και αμεα στο δρόμο, αφού δεν πρέπει να διαπομπεύουμε αυτούς που παρκάρουν αλλά αντιθέτως αυτούς που αναδεικνύουν το πρόβλημα τους λέμε ρουφιάνους.
      Χωριό forever!

  • Τσούζει……….. Τα καιλαρ ειναι τα εν οικο μη ενδημω………. Για αλλα δεν εχω δει παραπονα…….. Τσοπανιδες……….

  • Τι να πώ; Μαγεία!! Θαυμάζω τα σχόλια ορισμένων..

    Κράζουν τον “ρουφιάνο” και όχι τον “μερακλή” που επειδή έτσι γουστάρει και δεν βρήκε πάρκινγκ, κλείνει την είσοδο σε ΑΜΕΑ, καρότσια με μωρά, άτομα τρίτης ηλικίας…

    Και όχι, δεν φταίει ούτε η δημοτική αστυνομία ούτε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, αλλά δυστυχώς ο περιορισμένος εγκέφαλος ορισμένων..

    • Όταν δουλεύω 10ώρα και 12ώρα, 6 μέρες τη βδομάδα δεν είμαι εγώ που θα πρέπει να αναδεικνύω και τέτοια ζητήματα. Είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής.

      • όταν είναι ανύπαρκτοι όλοι όμως μένεις με σταυρωμένα χέρια και παρακαλάς να μη σου τύχει;; μπεεε

  • ελα να του δωσουμε και παρασιμο που ειναι και παρανομος!!!ειμαστε καλα?κατηγορουμε την φωτογραφια ..αλλα οχι αυτον που παρκαρε εκει γιατι ετσι γουσταρε!!!γιατι βαριοτανε να περπατησει,γιατι ηθελε να παρει για καφε διπλα!!!και εσυ μανα με το καροτσακι βγες στο δρομο για να περασεις!!!και εσυ με το αναπ καροτσακι βγες στο δρομο γιατι ετσι απλα ο καθεις κανει οτι γουσταρει σε αυτο το χωριο!!!

    • Μάλλον βαριέσαι και δεν τα διαβάζεις τα σχόλια που διαφωνείς. Να σε βοηθήσω λίγο…

      Ανώνυμος – Ιούλιος 25th, 2018 at 09:24 (Πραγματικά θέλω να ξεκινήσουν έλεγχοι με βαρύτατα πρόστιμα (οικονομικά, διοικητικά κλπ))
      Ανώνυμος – Ιούλιος 25th, 2018 at 11:00 (Κόψε πρόστιμο σε τετραψήφια νούμερα για τους πολίτες και πενταψήφια στις επιχειρήσεις να δω αν ξαναέχουμε τέτοια περιστατικά.)

  • Καλημερα απο Κοζανη!!Την πολη που οι αρμοδιες “νομιμοποιησαν” το παρκαρισμα πανω στα πεζοδρομια!!!Γατακια….

  • Αντί να κράξετε αυτούς που παρανομούν κράζετε αυτούς που ζητούν να γίνουμε άνθρωποι. Μνημόνια μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση!!!

  • Δεν πειράζει δήμαρχε κρατά την Δημοτική αστυνομία σου στην ΑΕΒΑΛ για φύλακες και όλα πάνε καλά στην πόλη σου.!Χαχαχα! Φύλακες!

  • Λοιπόν όταν παρκάρω στο πεζοδρόμιο ή σε θέσεις αναπήρων θέλω να τιμωρηθώ σύμφωνα με τη νομοθεσία κι όχι όπως νομίζει ο καθένας. Αν θέλετε πίσσα και πούπουλα, γουλί κούρεμα και ταμπέλες “τεντι μπόι” να πάτε σε άλλη χώρα. Υπάρχει και η ιδιωτικότητα του καθενός επιτέλους. Με αυτές τις φωτογραφίες μπορεί να δημιουργηθεί θέμα σε εργαζόμενους, συζύγους κλπ άτυχους περαστικούς. Σκεφτείτε λίγο πριν ανεβάσετε το οτιδήποτε.

    • Μακάρι… Μπας και το σκεφτεί την επόμενη φορά να παρκάρει φαρδύς πλατύς σε όλο το πεζοδρόμιο. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Έχεις δει άνθρωπο με αναπηρικό αμαξίδιο να προσπαθεί να περάσει και να μην μπορεί; Αυτό που για εμάς είναι μια κίνηση ασυνείδητη για αυτούς τους συνανθρώπους μας είναι αγώνας ζωής. Και θα μας πεις τώρα,μήπως τον δει η γκόμενα που παρκαρε εκεί και έχουν καυγαδακι. Τράβα… Μη σου πω και τίποτα άσχημο.

    • Ξέρεις πόσο κωλυσιεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ότι σχεδόν πάντα αυτοί που παρανομούν τη γλιτώνουν και πατάς πάνω σε αυτό χωριάτη! Ιδιωτικότητα υπάρχει αν πρόσεξες ότι οι πινακίδες είναι σβησμένες. οπότε αλλού αυτά χωριάταρε!!!

  • Τα παπούτσια στο πεζοδρόμιο τα είδε κανείς;

    Μήπως έγινε κάποιο ατύχημα και για να μην μπλοκάρουν την κυκλοφορία, ανέβηκαν πεζοδρόμιο;

    Λέω μήπως;;;

  • είμαι άτομο με αναπηρία και κινούμε με αναπηρικό αμαξίδιο (καροτσάκι) φυσικά και δεν έχω την απαίτηση να με βοηθούν και να με λυπούνται το να κυκλοφορώ όπως μπορώ στο πεζοδρόμιο είναι ένα δικαίωμα που έχω όπως όλοι, δεν υπάρχουν λόγια γι αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς ντροπή και μόνο ντροπή

  • Δυστυχώς τα άτομα με αναπηρία είμαστε φυλακισμένοι και καταδικασμένοι μέσα στα σπίτια μας, ενώ έχουμε την καλύτερη πόλη στην Ελλάδα με τα μεγαλύτερα πεζοδρόμια αυτά έχουν μετατρέψει εκτός από το να είναι πεζοδρόμια σε οποιαδήποτε άλλη χρήση.
    Έχουμε διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές αλλά οι διαμαρτυρίες μας συναντούν έναν τεράστιο τοίχο
    Οι κοινωνία , η πολιτεία, η Αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου ( Δημοτική αστυνομία πολεοδομία και τεχνικές υπηρεσίες ) δεν θέλουν να αφουγκραστούν τα προβλήματά μας. και μείς έχουμε δικαιώματα και εμείς είμαστε έλληνες φορολογούμενοι δυστυχώς είμαστε αόρατοι αν και είμαστε πολλοί.
    Αυτή η Δημοτική αρχή βγήκε με το σύνθημα η πόλη θα είναι για όλους τους πολίτες.
    Τα εργαλεία υπάρχουν η νομοθεσία είναι με το μέρος μας ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο δεν εφαρμόζετε ΓΙΑΤΙ? υπάρχει αδράνεια αλητεία ανικανότητα από της υπηρεσίες και δεν εφαρμόζονται
    Η αρμόδια Αντιδημαρχία δεν έχει οριοθέτηση τους κοινόχρηστους χώρους, στις διαβάσεις των τυφλών βρίσκονται τραπέζια καρέκλες τελάρα ψυγεία , δεν τα βλέπουν οι αρμόδιοι αυτά? μόνο προεκλογικά μας θυμούνται?
    Είμαστε διατεθειμένη σε οποιονδήποτε θέλει να έρθει σε δημόσιο διάλογο μαζί μας.
    Επιτέλους να εφαρμοστή ο νόμος για όλους με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά
    Ζητάμε να παρέμβουν αυτεπάγγελτα οι δημόσιες υπηρεσίες

  • Φτάνει ο ένας και αλλος. Ο καθένας εδώ μέσα βγάζει τα αποθημένα του. Αυτός που σχεδίασε το κέντρο δεν σκέφτηκε ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο? Και σωστός να είσαι σε προκαλεί να το αφήσεις για να κάνεις την δουλειά σου. Δήμος. Υπηρεσίες, το επίπεδο του καθενός δεν θα μας ενδιαφεραν αν υπήρχε εξαρχής σωστή μελέτη για τον σχεδιασμό της πόλης. Βγάλτε λοιπόν όλοι τα αποθημένα σας για το ποιος φταίει…

  • Περιμένω όσους σχολίασαν και έλεγαν τους άλλους ρουφιάνους κλπ να δώσουν μία απάντηση στα σχόλια των κ. Μιχάλη Μήγκου και Έκτορα. Ο πολιτισμός και ο σεβασμός μας στον συμπολίτη μας φαίνονται.

    • Φιλε μου δεν επικροτουμε σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση την κινηση του ασυνειδητου οδηγου. Κατηγορουμε ομως την κινηση του ανθρωπου που ανεβασε τη φωτο σε ιστοσελιδα ενημερωσης. Και μενα δε μ´αρεσουν πολλα πραγματα μολις βγαινω απο την πορτα του σπιτιου μου αλλα δεν ανεβαζω φωτο δημοσια να κατηγορησω. Αν ηθελε ο ανθρωπος αυτος να κατακρινει οποιαδηποτε παρανομια ας απευθυνοταν στις αρμοδιες αρχες. Ειναι σαν να παιρνει φωτια το δασος και αμτι να παρουμε τηλεφωνο την πυροσβεστικη, ανεβαζουμε φωτο για να δοαδοσουμε την ειδηση της φωτιας.

      • Οι πινακίδες είναι καλυμμένες. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???
        Και μόνο έτσι θα στρώσουν μερικοί, αφού δεν καταλαβαίνουν με πρόστιμα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι και την τροχαία να καλούσε αντί να βγάλει φωτογραφία, πάλι ρουφιάνο θα τον έλεγες! Τέτοιοι είστε!!

        • Οι πινακιδες ειναι καλυμενες αλλα τα χαρακτηριστικα των αυτοκινητων ειναι αναλοιωτα και ανετα μπορει καποιος να καταλαβει περι τινος αμαξι προκειται. Την επομενη φορα κυριοι ρουφ να αλλοιωνετε ολο το αμαξι

      • και χάρη τους έκανε που δεν κάλεσε την τροχαία να τα σηκώσουν με γερανό. χωριαταραίοι!
        αλλά πρέπει να σας κλείσουν την είσοδο την ώρα που κάποιος δικός σας θα χρειάζεται ασθενοφόρο και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. μόνο έτσι θα νιώσετε μερικοί.

  • Ένα μπράβο στον φωτογράφο!Στα καπάκια έπρεπε να πάρει την τροχαία να τους πάρει τις πινακίδες. Εγώ έχω πετύχει αντιδήμαρχο να παρκάρει σε πάρκινγκ αναπήρων αλλά βλέπεις δεν έβγαλα φώτο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.