Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφέρειας

2 Φεβρουαρίου 2017
13:42

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η Περιφερειακή αρχή έχει ως πρώτη προτεραιότητα τα θέματα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία και με τις συνεχόμενες συναντήσεις στο υπουργείο Υγείας διεκδικεί το δικαίωμα παροχής δωρεάν δημόσιας και ποιοτικής υγείας στους πολίτες.

Οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας παρότι δεν έχει την αρμοδιότητα στην υγεία είναι πολλαπλές και διαρκείς. Συγκεκριμένα:

  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε σαν πρόθεση να αναλάβει την επιχορήγηση των επικουρικών γιατρών με 500 ευρώ μηνιαίως, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα έγινε και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση στελέχωση με γιατρούς.

  • Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, ενταχθήκαν 50 επικουρικοί γιατροί με αποτέλεσμα την υποστήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας στην ΠΔΜ, για την μη κατάρρευση του. Επίσης αναμένουν το διορισμό τους άλλοι 35 μόνιμοι γιατροί.

  • Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Περιφέρειας και στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εκ περιτροπής λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας με αποτέλεσμα την κανονική τους λειτουργία.

  • Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μας και σε συνεργασία με τα ΥΕΘΑ και Υπουργείο Υγείας, στελεχώσαμε με οκτώ (8) στρατιωτικούς ιατρούς Παθολόγους, δύο την βδομάδα, για την κάλυψη των αναγκών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και μάλιστα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, επιτύχαμε την παράταση θητείας ειδικών ιατρών Παθολογίας των ΕΔ στο Μποδοσάκειο, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Υγείας.

  • Αξιοποιήθηκαν στο έπακρο οι διαθέσιμοι πόροι για την ανάπτυξη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

  • Σχεδιάσαμε την ανέγερση νέας πτέρυγας Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής στο Μαμάτσειο, ένα έργο που θα δώσει πνοή και περισσότερο κύρος στο Νοσοκομείο, ένα αίτημα δεκαετιών των πολιτών της Κοζάνης που και αυτό έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο.

  • Χρηματοδοτήσαμε, εγκαινιάσαμε και παραδώσαμε πλήρως ανακαινισμένη την καρδιολογική κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης , μιας κλινικής που τα σχεδία ανακαίνισης ήταν έντεχνα και ερμητικά κλειδωμένα στο συρτάρι των προηγούμενων διοικήσεων από δεκαετίας.

  • Από την πρώτη στιγμή η νέα Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και κατόπιν διαβούλευσης, συνέταξε και κατάθεσε τον Υγειονομικό χάρτη Υγείας της ΠΔΜ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Υπουργείο Υγείας, χωρίς να δαπανηθεί και να επιβαρυνθεί ο πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει στόχο την αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη ενημέρωση και για τις ενέργειες αλλά και για την πορεία των έργων στον τομέα Υγείας.

3 σχόλια

  • Λόγια λόγια λόγια χωρίς αποτέλεσμα στους πολίτες της δυτικής Μακεδονίας .μόνο ταλαιπωρία και τίποτα παραπάνω τέλος. Ακούστε επιχορήγηση 500 ευρώ για να έρθουν γιατροί πάτε καλά είστε σοβαροί γιατί τη είμαστε εμείς εδώ πολίτες δεύτερης κατηγορίας δηλαδή χάρη θα μας κάνουν?και αυτοί που είναι εδώ οι γιατροί γιατί να μην πάρουν 500 ευρώ και αυτοί. Ντροπή να σας χαίρονται για της αποψη σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.