του Νίκου Βιτσιλάκη – http://www.zougla.gr

Το Tracer adventure club ταξιδεύει σε ορεινά περάσματα της Ευρώπης έως τον Ατλαντικό και την καρδιά του Ευρωπαϊκού μοτοσυκλετισμού.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό πάνω σε μοτοσυκλέτα γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Ηλίας Χατζηγεωργίου και Tracer Adventure Club. Χρόνια πολλά αλωνίζουν τους δρόμους εντός και εκτός συνόρων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει από απλές ασφάλτινες εκδρομές μέχρι χωμάτινες μίνι Οδύσσειες! Τις στιγμές που διαβάζετε αυτό εδώ το άρθρο ξεκινά μια ακόμα ταξιδιωτική απόπειρα του παλιού και καλού μας φίλου Ηλία, αλλά νομίζουμε ότανείναι καλύτερα να τον αφήσουμε να μας τα περιγράψει έτσι απλοϊκά όπως μόνον αυτός ξέρει..

Πως και γιατί

Τέσσερις μοτοσυκλετιστές φίλοι, τρεις από Αθήνα και ένας από Κοζάνη, οι τρεις συναντιούνται έπειτα από πολλά χρόνια μοτοσυκλετιστικής δράσης, ηλικιακά κοντεύουν τα .., αλλά η αγάπη τους για τη μοτοσυκλέτα δεν περνάει εύκολα. Μαζί έχουν και ένα φίλο μικρότερης ηλικίας που θέλει να μάθει πολλά. Ένα BMW ADV 1200 GS, ένα Triumph 1200 XCa, ένα Tiger 800 XCa και εγώ με ένα ΚΤΜ 1290s. Ξεκινούμε για να ξαναπάμε εκεί που κάποτε ταξιδεύαμε δίχως GPS, κινητά και διάφορα gadget, εκεί όπου με υποτυπώδη εξοπλισμό καταφέρναμε και κάναμε το νεανικό μας όνειρο πραγματικότητα. Σήμερα, μετά από 35 χρόνια κοντά, συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας, τώρα θα καταγράψουμε πληροφορίες και θα μεταφέρουμε μαγικές εικόνες από τις Άλπεις, τον Ατλαντικό και τα Πυρηναία, πανέμορφοι προορισμοί που σε κερδίζουν και μόνο στο άκουσμά τους. Η διαφορά είναι πως οι τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε δεν θα είναι οι κοινές που πάνε όλοι. Κουκλίστικα χωριά, λίμνες, ποτάμια και παραμυθένια κάστρα θα αποτυπωθούν σε εικόνες/βίντεο και θα προβληθούν μέσα από το διαδίκτυο αλλά και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό χώρο της Αθήνας.

Camino de Santiago (ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου)

Είναι μία από τις πιο διάσημες προσκυνηματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Εκεί θα βρεθούμε σύντομα και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τις καλύτερες εικόνες.
Οι διαδρομές ποικίλλουν, ειδικά για μοτοσικλέτα. Οι περισσότεροι προσκυνητές όμως ακολουθούν αυτή των 800 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη St. Jean Pied de Port στη νότια Γαλλία πάνω από τα Πυρηναία και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostela στη βορειο-δυτική Ισπανία, εκεί όπου φυλάσσονται τα οστά του Απόστολου Ιακώβου. Αυτός ήταν γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης, μαρτύρησε μεν στα Ιεροσόλυμα αλλά το λείψανό του μεταφέρθηκε αργότερα στην Compostela της Γαλικίας.
Στο συγκεκριμένο Καθεδρικό Ναό συρρέουν πλήθη προσκυνητών ετησίως από ολόκληρο τον κόσμο. Την εμπειρία μας από αυτή τη διαδρομή θα σας περιγράψουμε αναλυτικά μετά το ταξίδι. Συναντάς λογής λογής ανθρώπους αποφασισμένους να φτάσουν στο Santiago de Compostela, το ταξίδι μας θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Η προσκυνηματική διαδρομή του Απόστολου Ιακώβου ανακηρύχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης Πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή το 1987 και ενισχύθηκε με την ανακήρυξή της από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1998 ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μονή Σαιν Μισέλ: Παραμυθένιο Μοναστήρι στη Νορμανδία

Aποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μαγευτικό νησάκι της Νορμανδίας, τη Μονή Σαιν Μισέλ, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Γαλλίας αλλά και από τα πιο μαγευτικά της Ευρώπης. Το λεγόμενο «θαύμα του Δυτικού κόσμου» χαρακτηρίστηκε από την UNESCO το 1979 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς συνδυάζει παραδοσιακά ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη αρχιτεκτονική. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη μονή ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ετησίως.

Το επιβλητικό Αββαείο του Σαιν Μισέλ

Θα ανεβούμε έως την κορυφή του λόφου για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της άμπωτης και της παλίρροιας. Το αββαείο φιλοξενείται στην κορυφή του χωριού και αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονής Σαιν Μισέλ εδώ.

Ένα “έξυπνο” ταξίδι που συνδυάζει την επίσκεψη της Βρετάνης και της χώρας των Βάσκων με όμορφες κρυμμένες γωνιές των Πυρηναίων.
Ένα δυνατό ταξιδιωτικό πότ πουρί με ζωντανές σύγχρονες πόλεις, κάστρα και μεσαιωνικές εκφορές, μπαρόκ καθεδρικούς ναούς, σημαντικές εικόνες, ευφάνταστη γαστρονομία και ατίθαση φύση στη μαγευτική οροσειρά των Πυρηναίων. Μέσα από τις σελίδες μας εδώ και εδώ  θα ανακαλύψετε μαζί μας ότι πρόκειται για ένα ταξίδι με μοναδικές εικόνες, τις οποίες και θα σας μεταφέρουμε σε καθημερινή βάση μαζί με τις όποιες εμπειρίες βιώσουμε μέχρι τη μέρα επιστροφής στα πάτρια εδάφη κατά τα τέλη Αυγούστου.