Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π.: «Κίνδυνος διακοπής τροφοδοσίας Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας»

14 Αυγούστου 2018
13:24

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.ΤΗ.Π. παρακολουθώντας την λειτουργία των Μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς που τροφοδοτούν την Τηλεθέρμανση και λειτούργησαν όλη σχεδόν την θερινή περίοδο παρά τον περιορισμό ωρών, κατέθεσε την αγωνία των εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και όλων των κατοίκων, με έγγραφο προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Κίνδυνος διακοπής τροφοδοσίας Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας», στο οποίο αναφέρει τα εξής :

«Βάσει της υπ`αρίθμ. 244739/02-02-2018 απάντησης της Ε.Ε. προς ΥΠΕΝ, με την οποία δεν εγκρίθηκε η παρέκκλιση των 32.000 ωρών, με την ισχύουσα παρέκκλιση 17.500 ωρών προκύπτουν τα εξής:

Ο χρόνος εξάντλησης των ωρών λειτουργίας είναι τον ΜΑΡΤΙΟ 2019 για την 3η Μονάδα και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2019 για την 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς.

Επειδή εντός του παραπάνω διαστήματος δεν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V», ούτε το έργο διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης με αυτήν και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν είναι εφικτή η άμεση υλοποίηση καμιάς εναλλακτικής λύσης (άμεση διασύνδεση με τον ΤΑP, λέβητες αερίου-πετρελαίου κλπ), είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η Τηλεθέρμανση οδηγείται σε υπολειτουργία και παύση από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2019 με αποτέλεσμα 40.000 κάτοικοι της Πτολεμαΐδας να μείνουν χωρίς θέρμανση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΖΗΤΑΜΕ

Την απόφαση του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ για παράταση λειτουργίας των μονάδων 3ης και 4ης του ΑΗΣ Καρδιάς για όσες ώρες απαιτηθεί έως την λειτουργία της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα V».
Την έγκριση απαιτούμενων πιστώσεων για την κατασκευή του έργου σύνδεσης με την νέα μονάδα καθώς και εφεδρείας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκρισής σας.»

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. α.ε., στους βουλευτές Ν. Κοζάνης, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακ/νίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, στον Δ/χο Δήμου Εορδαίας και Πρόεδρο Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π., στα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π., στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδα και στο Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Το Σωματείο εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. θα συνεχίσει τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ομαλή και συνεχής λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.

20 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.